Två barn döda i svampförgiftning


OLYCKA. Akutsjukhus på Själland i Danmark har gått i beredskap efter misstankar om att flera barn blivit svampförgiftade. Flera ambulanser skickades i förmiddags till Haslev – där konstaterades flera sjukdomsfall och personer fördes till flera sjukhus.

Minst elva barn har lagts in på sjukhus, enligt TV Øst. Giftlinjen på Bispebjerg Hospital uppger till Danmarks Radio att barn visar symptom på att ha ätit lömsk flugsvamp eller vit flugsvamp. Några barn visar även tecken på leverskador, berättar överläkaren Niels Ebbehøj till DR.

– Vi arbetar för att ta reda på vad som har hänt. Men sjukhusen har gått i beredskap för att ta emot en grupp barn, och vi håller på att samordna ambulansinsatsen via vårt center, säger Klaus Kristensen, från Region Själland, till TV Øst.

Chefen för centret som samordnar patienttransporter fattar sig kort om händelsen i väntan på en pressträff i eftermiddag:
– Jag kan säga så mycket som att det är allvarligt, säger Benny Kristensen till Danmarks Radio.

Klockan 10.45 i morse blev polisen i Sydsjälland och Lolland-Falster kontaktad om händelsen, enligt ett pressmeddelande. Ambulanser skickades till platsen och flera sjukdomsfall konstaterades. Personerna fördes till flera olika sjukhus.

Ekstrabladet

-Pettersson läser i danska medier att det rör sig om en icke-dansk familj på tolv personer som drabbats. De bodde på asylförläggningen i Haslev. Man är inte 100-procent säkra på att det rör sig om svampförgiftning men allt tyder på det och det finns inget som visar att det är något kriminellt som ligger bakom.

Alltså hittills två döda barn…och jag undanber mig olämpliga kommentarer.

Röd flugsvamp från ”Petterssons” skog


20 responses to “Två barn döda i svampförgiftning

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: