Stäng

Två barn döda i svampförgiftning

OLYCKA. Akutsjukhus på Själland i Danmark har gått i beredskap efter misstankar om att flera barn blivit svampförgiftade. Flera ambulanser skickades i förmiddags till Haslev – där konstaterades flera sjukdomsfall och personer fördes till flera sjukhus.

Minst elva barn har lagts in på sjukhus, enligt TV Øst. Giftlinjen på Bispebjerg Hospital uppger till Danmarks Radio att barn visar symptom på att ha ätit lömsk flugsvamp eller vit flugsvamp. Några barn visar även tecken på leverskador, berättar överläkaren Niels Ebbehøj till DR.

– Vi arbetar för att ta reda på vad som har hänt. Men sjukhusen har gått i beredskap för att ta emot en grupp barn, och vi håller på att samordna ambulansinsatsen via vårt center, säger Klaus Kristensen, från Region Själland, till TV Øst.

Chefen för centret som samordnar patienttransporter fattar sig kort om händelsen i väntan på en pressträff i eftermiddag:
– Jag kan säga så mycket som att det är allvarligt, säger Benny Kristensen till Danmarks Radio.

Klockan 10.45 i morse blev polisen i Sydsjälland och Lolland-Falster kontaktad om händelsen, enligt ett pressmeddelande. Ambulanser skickades till platsen och flera sjukdomsfall konstaterades. Personerna fördes till flera olika sjukhus.

Ekstrabladet

-Pettersson läser i danska medier att det rör sig om en icke-dansk familj på tolv personer som drabbats. De bodde på asylförläggningen i Haslev. Man är inte 100-procent säkra på att det rör sig om svampförgiftning men allt tyder på det och det finns inget som visar att det är något kriminellt som ligger bakom.

Alltså hittills två döda barn…och jag undanber mig olämpliga kommentarer.

Röd flugsvamp från ”Petterssons” skog

20 reaktioner på “Två barn döda i svampförgiftning

 1. Händer i Sverige också. I Sydöstasien finns en svamp som ätes med förtjusning, förvillande lik vit flugsvamp. Och det är invandrare som drabbas.

 2. O T
  Mailade med en god väninna som är bosatt på Jamaica.
  Det trodde inte jag och kanske inte ni men kineserna håller på att köpa in sig och upp hela ön! De köper upp vägarna och tar sedan vägavgifter och det korrumperade styret på ön ger fullständigt fan i att underhålla de nationella vägarna, så inkomsterna för kineserna är säkrade !
  Sverige nästa !!!!!

 3. ….hela historien luktar fejk. Flyktingar brukar inte vara i skogen och plocka svamp(påstås vara från kongo???). I berättelsen finns ett antal fejk-koder (för er som kan numerologi)

  1. Kan inte mycket om fejk men är väldigt försiktig med att plocka bär i skogen då det finns ”dvärgbandmask”.

 4. Bäst att plocka bär när man är ute i skogen och ge fan i
  svamparna, möjligen undantaget kantarell för den kan
  man väl inte förväxla?

 5. Det måtte ha regnat ordentligt i Danmark i somras, det jag är finns det inte en svamp överhuvudtaget !

   1. Pettersson :
    (Synd att videon om världens värsta typ försvann, den var värd att begrunda.)

 6. Jag ber om ursäkt, tillfället är illa valt, men jag kan inte hålla mig. Jag hejar inte på laget i Allsvenskan men Östersund håller på att gå rent efter gruppspelets första möten i Europa League. Buster, Åshöjdens BK, Östersunds FK. Helt galet och hatten av! De slog ut Galatasaray och PAOK på vägen och ändå tvekade folk, jösses, vilket gäng!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: