”Malmöbo” döms – hade 128 kilo cannabis i bilen

INVANDRARBROTT. Polis hittade 128 kilo cannabis i en bil på Tenorgatan. En 40-årig ”Malmöbo” – som har förnekat att det var hans knark – döms till fem och ett halvt års fängelse.

Cannabis

-Pettersson undrar varför Sydsvenskan kallar mannen ”Malmöbo”? Jag har i varje fall aldrig hört talas om skåningar som heter Said Mourad.

I dom B 3736-17 från Malmö Tingsrätt står bland mycket annat: Åklagaren har yrkat att Said Mourad ska dömas för grovt narkotikabrott, 1 § första stycket 4 och 3 § första stycket narkotikastrafflagen (1968:64), enligt följande gärningsbeskrivning.

Said Mourad har ensam eller gemensamt och i samförstånd med annan olovligen för annat än eget bruk förvarat 128 265 gram cannabis, som är narkotika. Det hände den 27 april 2017 i personbilen SHZ 090 i ett garage på Tenorgatan 3, Malmö stad. Brottet bör bedömas som grovt eftersom det har avsett särskilt stor mängd narkotika.

Said Mourad begick gärningen med uppsåt. Åklagaren har även yrkat att personbilen SHZ 090 samt narkotika jämte emballage och utensilier, mobiltelefon, sax med drogrest och yxa ska förklaras förverkade från Said Mourad.

Said Mourad har motsatt sig ansvar för brott. Han har förnekat kännedom om att narkotikan förvarades i bilen i garaget. Said Mourad har motsatt sig yrkandena om förverkande av bilen och mobiltelefonen men medgett dessa yrkanden om fällande dom meddelas. Han har medgett yrkandena om förverkande av narkotika jämte emballage och utensilier men gjort gällande att egendomen inte tillhör honom. Han har medgett yrkandena om förverkande av sax med drogrest och yxa och vidgått att de föremålen tillhör honom.

10 thoughts on “”Malmöbo” döms – hade 128 kilo cannabis i bilen

  1. säkert rena rama rötan han blev haffad, märkligt
    de inte lät honom löpa?…de va ju inte hans tjack!
    …kan liknas med att göra en höna av en fjäder, ba
    kolla in många blattars fortskaffningsmedel…bra
    tips till Skatteverket…

  2. Således återigen ett invandrat elände som begick brott.
    Dra på trissorna om vi skall inte få kalla dem för ett elände som vi fick för våra politikers skull!
    Då vill jag dock utelämna SD s helt oskyldiga folkvalda.

  3. Numera heter de så !
    Jasså 5,5 års fängelse vilket i praktiken innebär en snar frigivning från något av Kriminalvårdens hotell när ev häktningstid räknats bort från straffet och belöningen för dagens brottslingar som innebär frigivning efter 2/3 av strafftiden (undantag livstid) vid s.k skötsamhet som det så fint heter vilket bara är snack 2/3 frigivning är idag mer en regel än ett undantag oavsett skötsamhet eller inte.
    Att det är så vet man om man jobbar i dagens pstetiska och löjeväckande lekstuga innanför murarna.

  4. Varför är det inte livstid?
    Fem och ett halvt år? Frigiven efter 2/3, skrattretande vilket jävla hån mot den vanlige svenska medborgaren!

    • Frigivning efter 2/3 stämmer och inte glömma bort att även tiden som häktad räknas av från strafftiden så på drygt 5 år blir det inte mycket
      tid kvar att avtjäna !

Kommentera