Ugglor i mossen

Är det fler än jag som anar ugglor i mossen när ni hör om Moderaternas totala omsvängning i invandringsfrågor?

Från öppna hjärtan till oerhört strama regler på bara något år. Från att ha kallat SD för rasister till att karbonkopiera deras politik.

Varför vilja införa en invandringspolitik som man vet att både Centerpartiet och Liberalerna säger blankt nej till? Finns det en tyst överenskommelse mellan Alliansens partier, att Moderaterna utåt ska strama upp sin invandringspolitik för att locka tillbaka väljare från Sverigedemokraterna? Kan vi lita på att den fullföljs vid en eventuell valseger nästa år, eller tänker man återgå till en invandringspolitik som både L och C kan köpa, dvs betydligt generösare än den Moderaterna anslog i helgen?

Vidhåller Moderaterna sin ”nya” invandringspolitik, lär man inte få med sig Centerpartiet och Liberalerna. Därmed är chansen till en mandatperiod som regeringsparti minimal, för att inte säga obefintlig.

Ruvar man på en koalition utan C, L och KD, men med Socialdemokraterna? Ett alternativ med S&M skulle få en majoritet i riksdagen, om dagens siffror står sig. Förmodligen skulle många moderata väljare fly om detta visar sig, liksom ett antal Socialdemokrater, men svaret har vi inte förrän efter valet och då är mandaten redan fördelade och vi får en koalitionsregering i fyra år.

Ett annat scenario är en ren Alliansregering, men som bara är möjlig om Kristdemokraterna klarar riksdagsspärren och Moderaterna lyckas locka tillbaka ytterligare 10 procent av de moderatväljare som lämnat för SD. En sådan regering kan inte samsas om inte Moderaterna överger sin ”nya” invandringspolitik och därför anar jag ugglor i mossen. Jag tror personligen att M:s beslut i helgen är en ren strategi för att peta ned SD på nivåer där de inte kan vara den nagel i ögat som man är idag och att både Lööf och Björklund är införstådda med detta. Förvisso skulle vi få se en svekdebatt bland moderata väljare, som fått tidigare svekdebatter att blekna i jämförelse, men då sitter Alliansen redan vid makten och kan styra den efter eget behag.

Nej, jag sover inte bättre efter Moderaternas ”helomvändning” om någon nu trodde det.

 

 

19 thoughts on “Ugglor i mossen

  1. Det tog bara lite drygt 35 år att skapa dagens kaos i Sverige men att återställa och rädda det räddas kan i folkhemmet skulle om dagens ryggradslösa mytomaniska politiker verkligen menade allvar och ville göra något (vilket inte är sannolikt) inte ta dubbla tiden utan längre tid en så !
    Att rasera något är som alla vet utom politikerna alltid enklare än att bygga upp.

  2. Jag är böjd och hålla med dig Stefan K .Jag tror inte att M är trovärdig i den här frågan. En sån helomvändning bara på nån vecka av Ulf Kristersson tror jag inte på.Nu måste SD ligga på inför valet och tvinga ur dom sanningen hur dom tänker göra så inte väljarna blir lurade och att vi sitter nästa år i september med samma problem som nu. Pratar han Allianspolitik då vet vi definitivt att det är en bluff.Detta ställer inte Alliansen upp på.

  3. ”Slagsmål på Malmösjukhus – tre gripna

    Tre personer har gripits för
    misshandel efter ett bråk på
    akutmottagningen på ett sjukhus
    i Malmö under måndagskvällen.

    Två personer hade sökt vård på
    sjukhuset efter att tidigare ha
    drabbat samman. Där möttes de igen,
    och bråk uppstod på nytt.

    Ingen är livshotande skadad, men en
    person vårdas på sjukhuset. ”

    Är det Persson och Jönsson som kommit ihop sig igen?
    För det kan väl inte vara ”pensionsräddare”…?

  4. Följande kommer att inträffa! Moderaterna lovar en massa som dom redan nu vet att dom inte kan genomföra.

    Det gäller att få svagsinta, vilket dom kommer att göra, att rösta på M!

    Sedan kommer M redan under valvakan att svika allt och tala om att detta gällde bara om dom fick majoritet. Det förstår ni väl att detta bara var en målsättning! Nu gäller det att kompromissa för att få så stor makt som möjligt!

    Nån som sätter emot?

  5. Vi får icket förglömma vid valet 2018 vilka partier som orsakade och fortsätter att orsaka denna meningslösa och farliga invällarpolitik!
    Vilka och vem som vill utesluta sina egna medborgare!
    Dags att rösta rätt (SD) nästa år!
    Jag litar absolut inte på all valfläsk nu från våra s k ”politiker”. De har försatt vårt, en gång så fina land i kaos under många år nu! Glömmer INTE!!!

    • Alltihop är FREDRIK REINFELDTS fel. Han är den största boven i dramat och STEFAN LÖVEN hakar på och bevisar för folket gång på gång att han är inte ett dugg sämre.

  6. Som tidigare Moderat men numera SD. Det för Fredrik (lansförädaren) som gjorde M till ett 15 % parti glöm inte att Fredrik gjorde upp med MP om i stort sett fri invandring. Men nu tar man upp SDs politik snacka om att vända kappan efter vinden……….

  7. Efter att i 35 år fört politik som inneburit en totalt ansvarslös och vansinnig massinvandring så slickar nu 7 klövern sina sår skyller på SD och försöker städa upp på sin egen bakgård ! Men det är försent när man väl dragit ur proppen så finns inget stopp och resultatet av detta ser vi i dagens som PK-etablissemanget pstetiskt kallar för ett tryggt mångkulturell Sverige.

  8. Detta är bara tomt prat från Reinfeldts lärling inget som kommer att gå igenom utan tvärtom så kommer massinvandringen att fortsätta även med en eventuell moderatledd regering efter 2018, detta utspel är bara för att locka tillbaka väljare till M !
    Hoppas nu att SD ligger på M hela tiden och kräver verkstad av det man har sagt ska hända inom invandrings och migrationspolitiken väljarna kommer snart att inse moderaternas svek och för det andra så är det A.Lööf och Björklund som dikterar villkoren inom alliansen om de inte får som de vill så hoppar de upp knä på Löven, Fridolin och extremvänsterns J.Sjöstedt.

  9. Deras hopp står ju till att få igenom förslaget genom att rida på elefanten de inte kan prata med men lasta över allt obehag på?

  10. Nej, M förlorade all sin trovärdighet med Reinfeldts politik. Det spelar ingen roll hur lång tid det går, det går inte att reparera på trovärdigt sätt. Öppna era hjärtan-politik är ett etablerat begrepp som beskriver ett totalt haveri och kommer att användas i årtionden.
    Så här efteråt verkar det nästan som om Fredde var i hemlighet avlönad av kommunisterna för att köra partiet i botten?
    Nåväl, M och trovärdighet passar inte i samma andetag.

  11. Jag tror att M är väldigt rädda för att C och eventuellt L bildar en bred koalitionsregering tillsammans med S efter valet. Det är nämligen det mest sannolika alternativet. S vågar inte lita på V och MP utan skulle själv vilja gå mera mot mitten. En minoritetsregering som nu fungerar inte bra.

    En Alliansregering är ju helt omöjlig utan SD och de fattar de väl själva också. Så Alliansregeringen är nog stendöd för tillfället – vad som än lovas.

    Då har M bara ett alternativ krav – att kopiera SDs politik så mycket som möjligt och hoppas på bästa möjliga valframgång men med vetskap om att M inte kommer att vara med i nästa regering. Syftet blir alltså egentligen att M ”offrar sig” för att trycka tillbaka SD.

    • Det mest sannolika är att samtliga 7-klöverns språkrör slås samman och utser den nya moderatledaren till ny statsminister.
      Dom måste göra det annars kommer dom inte över 50%.
      I.o.f.s. så spelar det ingen roll eftersom SD får över 55%.

Kommentera