Tusentals pingvinungar svälter ihjäl i Antarktis


VETENSKAP. Alla utom två pingvinungar har svultit ihjäl i en pingvinkoloni med 36.000 djur i östra Antarktis, rapporterar BBC. Fortplantningssäsongen i området beskrivs som ”katastrofal” eftersom stora mängder is sent på säsongen gjort att de vuxna pingvinerna tvingats resa längre än normalt för att skaffa mat till ungarna.

En forskare säger till BBC att området påverkas av upplösningen av en närliggande glaciär.
Situationen beskrivs som om ”Tarantino skulle ha regisserat Happy Feet”, skriver Newsweek.

Det är andra gången på fem år som pingvinerna haft en så dålig fortplantningssäsong. 2015 överlevde inga pingvinungar och miljöorganisationer vill nu se ökat djurskydd i området.

Världsnaturfonden vill bland annat införa ett förbud mot att fiska lyskräftor i området för att pingvinerna ska slippa konkurrera med människor om maten.

-Pettersson hårddrar lite. Vill du rädda Adelie-pingvinerna så kör bensin eller dieselbil, gärna en törstig sådan…


22 responses to “Tusentals pingvinungar svälter ihjäl i Antarktis

 • Mjölner

  Är det någon i klassen som har något att säga om klimathotet? Människan har liten inverkan på klimatet. Koldioxid (växthusgas) är livets gas, utan den skulle det inte finnas några växter på jorden. Den verkliga boven är den allestädes närvarande vattenångan i kombination med solfläcksstatus. Mia pratar som en utomjording eller kombination av Neanderthalare och Cro Mangon. Alla levande varelser andas in syre och ut koldioxid utom växterna som tar upp koldioxid och avger syre. Även du Mia bidrar till klimatkatastrofen.

  Gilla

  • odalkvinnan

   I skolan lärde vi oss om fotosyntesen
   I Sverige har de hittat ett nytt miljöhot! De har kommit på att det finns många hästar i S och de skiter, då sprider de fosfor genom bajset och det ska nu utredas! Hear hear. Har man ont om jobb då man inte behövs. När de utrotat tamdjuren kommer nästa larm om att granskogsbältet breder ut sig. En kvalificerad gissning är att invandrarna då ska få röjsågar i händerna och helt utan kunskap om Sveriges natur ska röja det som djuren betade. De ska ha getter och kameler till sin hjälp. I GBG har projektledarna redan beskrivit kameler som en fantastisk landskapsberikare. De hänvisar till sidor där detta beskrivs, kamelmjölk är nyttigastr i världen, svensk komjölk är ju vit makt, samma färg på all mjölk. På samma info som kommunens chefer i Angered sprider ingår även kamelpiss, den är nyttig att dricka och botar sjukdomar såsom diabetes, epilepsi-you name it. Vetenskapen och forskningen går fram med storsteg då kommiunens politiker och tjänstemän kan jobba ihop med olika religösa av muslimsk karaktär. Bäva månne gudarna!

   Gilla

  • Mia

   Jag får väl försöka hålla andan.
   För övrigt är detta ett ämne som inte går att diskutera seriöst eftersom hundra procent av er har valt att helt förtränga det hela, men det kan ni inte göra hur länge som helst.
   Som vanligt tycker ni exakt lika, det är som att SD-anhängare alltid och inom alla områden måste hålla sig inom en bestämd ram och inte avvika en millimeter från denna, då blir det direkt en nedåttumme. Även om det inte är i denmängd som jag får dem, eftersom jag får dem oavsett vad jag skriver.

   Och att Trump håller med er visar ju att åsikten är politisk och inte kunskapsmässig. Han borde tänka på de enorma kostnader det innebär när hans land drabbas av monsterorkaner, översvämningar och bränder, det ena värre än det andra.

   Gilla

   • Mr Q

    Gick du i skolan hos en Frk Berg ? Vad i hel-ete har Trump med jordens miljard-åriga bestånd att göra ?
    Förvåna dig inte,om några trycker ”ner” för dina sagolika teser !

    Gilla

   • Mjölner

    Mia! Jag vet vilket fel det är på dig, du är faktaresistent. Jag är inte sverigedemokrat men påläst om naturvetenskap.

    Gilla

 • Pettersson

  1960-talet hotades mänskligheten med kärnvapenkrig, det var tyst vår och DDT, vi var tre miljarder människor på jorden och befolkningsökningen var katastrofal och oljan var så gott som slut.

  1970-talet hotade med en ny istid, forskare visade att temperaturen sjunkit stadigt de senast 30 åren, det var oljekris och vi pratade om barnbegränsningar och hade blivit 3,7 miljarder på vårt klot.

  1980-talet hotades jorden att krossas av asteroider, aids, skogsdöden drog fram och av oljan fanns det inte mycket kvar och nu var vi 4,4 miljarder på jorden och paniken började sprida sig.

  1990-talet hotade med grillning av oss för att ozonhålen växte, av oljan fanns det bara droppar kvar och vi var hela 5,3 miljarder.

  2000-tal, nu skall vi dö av klimatkatastrofer, fågel eller svininfluensa, oljan håller fortfarande på att ta slut och vi har blivit drygt 6 miljarder vilket alla är överens om är alldeles för många.

  2017. Nu hotas vi av Putin och Trump, och global uppvärmning men massinvandring av outbildade analfabeter ska rädda oss och oljan finns i överskott, så mycket att oljeproducenterna försöker begränsa produktionen för att få upp priset.

  Vi har passerat 7,5 miljarder invånare på vår arma jord men varken forskare, politiker eller journalister pratar längre om befolkningsökningen eller faran med islam…

  Gilla

  • Lena

   Pettersson
   Den viktigaste frågan över alla andra, 1943 var vi 2,3 miljarder, fy tusan vad det förökas.
   Gör folk inget annat än kn***ar !

   Gilla

   • Mr Q

    Mia anser detta,som viktigt för Homo Sapiens överlevnad !!
    Så FIB-Aktuell`s utgåvor lever kvar hos vissa.

    Gilla

 • Stenbock

  En sak står klar det måste ha varit en stor glaciär som smält. I dagens Bonnierblaska HD förespås,att vi Skåningar kommer att dränkas under vattenmassorna redan i höst.Inte nog därmed landet kommer att lida skada i miljardklass.(alltså nästan lika dyrt som invandrarna) För att riktigt bevisa reportagets (sagans) sanningshalt har man lagt in en bild med brygga och byggnader,från senare delen av 1800-talet:
  https://hds.imgix.net/wvKs7Gxmh0gOK4IVw-niQT0gZSI.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=60

  Gilla

 • Kent Forssgren

  ”-Pettersson hårddrar lite. Vill du rädda Adelie-pingvinerna så kör bensin eller dieselbil, gärna en törstig sådan.”

  Pettersson hårdrar inte alls. Pettersson är mycket kunnig.
  Också i den så kallade klimatfrågan och människans påstådda möjlighet att påverka detta klimat.
  Denna fråga avgör solen!

  Pingvinerna i Antarktis behöver ett varmare klimat än det som nu stundar för att överleva.
  Men, det fixar ju de så kallade miljövännerna, med några förbud.
  Dock, tack vare de så kallade fossila bränslena,
  så har dessa, om de nu är miljö- och människo-vänliga, möjlighet att på nätet finna förklaringen till varför klimatet varierar, och att vi normalt funtade människor inte har någon möjlighet att påverka detta.

  Börja till exempel med att ta del av det som skrivs på bloggen iceagenow.info

  Ett dagsfärskt inslag passar bra in här:
  https://www.iceagenow.info/goodbye-to-gasoline/#more-23205

  Gillad av 1 person

 • Mia

  ”En forskare säger till BBC att området påverkas av upplösningen av en närliggande glaciär.”

  Som i sin tur upplöses till följd av klimatförändringar.
  Att köra bensin eller dieselbil, gärna en törstig sådan förbåttrar inte situationen för dem.
  Men isbjörnar och pingviner är inte det viktigaste, det är fortlevnaden för oss människor.

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   En kommentar helt i enlighet med vad man kan förvänta sig av en desorienterad ”samhällsdebattör” av Mias beklagansvärda kaliber.
   Du uppvisar en illa dold förtjusning över de arma oskyldiga djurens lidande då du insinuerar att människan och hennes ohejdade reproduktions- och rovdrift undantagslöst skall premieras och prioriteras på bekostnad av alla andra levande väsens väl.

   Skam vidlåder en sådan råbarkad och solkad persona non grata!

   Gilla

  • Mr Q

   Mia:
   Nu överdriver du på nytt. Människor av vissa raser finns det mer än nog av .Skulle gärna se att araber,och niggrar minskade på jorden.

   Gilla

 • Jhonsson

  Man kan också bli fadder till en isbjörn. Kan just,undra hur det går till. Men jag tror nog att tiggarna på WWF är de, som kammar hem det mesta av gåvorna till sig själva.
  WWF, en lika stor bluff som FN och på vars altare svenska regeringen satsar allt mer av våra akattepengar.

  Gilla

  • Mia

   För det första är jag en stor djurvän och har alltid varit och har själv haft flera husdjur när barnen var små och därefter hundar.

   Tyvärr har många djurarter utrotats under årtusenden och ibland på grund av människan. Att skriva att jag uppvisar en illa dold förtjusning över de arma oskyldiga djurens lidande är verkligen elakt och till fel person.
   En sådan som du dessutom som ofta skriver att människor kallblodigt ska avlivas genom dödsstraff.

   Även människoarter har utveklats på denna planet och sedan dött ut. Men jag vill att vi som heter homo sapiens ska få chansen att bli kvar här så att inte klimatförändringar som gått för långt omöjliggör det en dag.
   Jag tror att både du och de flesta andra prioriterar samma sak.

   Gilla

  • Kalasbetalaren

   • Generalsekreterare Håkan Wirténs lön är 99 000 kronor i månaden

   http://www.wwf.se/wwfs-arbete/om-wwf/fragor-och-svar-om-wwf/1157246-fragor-och-svar-om-varldsnaturfonden-wwf

   Gilla

  • odalkvinnan

   I skolan lärde vi oss om fotosyntesen
   I Sverige har de hittat ett nytt miljöhot! De har kommit på att det finns många hästar i S och de skiter, då sprider de fosfor genom bajset och det ska nu utredas! Hear hear. Har man ont om jobb då man inte behövs. När de utrotat tamdjuren kommer nästa larm om att barrskogsbältet breder ut sig. En kvalificerad gissning är att invandrarna då ska få röjsågar i händerna och helt utan kunskap om Sveriges natur ska röja det som djuren betade. De ska ha getter och kameler till sin hjälp. I GBG har projektledarna redan beskrivit kameler som en fantastisk landskapsberikare. De hänvisar till sidor där detta beskrivs, kamelmjölk är nyttigast i världen, svensk komjölk är ju vit makt, samma färg på all mjölk. På samma info som kommunens chefer i Angered sprider ingår även kamelpiss, den är nyttig att dricka och botar sjukdomar såsom diabetes, epilepsi-you name it. Vetenskapen och forskningen går fram med storsteg då kommunens politiker och tjänstemän kan jobba ihop med olika religiösa av muslimsk karaktär. Bäva månne gudarna!

   Gilla

 • Mjölner

  Isarna smälter pingvinerna dör, isbjörnarna svälter ihjäl växthuseffekten skördar liv. Cykla till jobbet även om det är 10 mil enkel resa. Vi måste värna om miljön och låta zigenarna skita på våra gräsmattor. Här dansar Fridolin han dansar med löjlig min, talar med folk på folkets mål, men de tyckte han svamlar latin.

  Gilla

  • odalkvinnan

   Till Mia med flera! I skolan ska man lära sig kritiskt tänkande. Isbjörnarna ökar i antal, mina kamrater som åker runt på båtarna har räknat och det fullständigt exploderar. Vad som inte famgår då en söt isbjörnsunge står på ett litet isflak är att den simmat dit, isbjörnar kan simma! Det kan komma som en chock för många.
   Förut var det öknarna som bredde ut sig, det var fel då öknarna flyttar på sig. Just nu är det rekordlite öknar. Med isen sker samma sak, den flyttar på sig.
   Titanic körde på ett isberg, en glaciär mfl kalvar, isen kalvar och det låter mycket, en fascinerande värld.
   Förut skulle Golfströmmen ha vänt på sig men den strömmar på.
   När alla springer åt samma håll och just nu måste uppehålla lögnen med justerad statistik kommer de problem som kan lösas i skymundan. Al Gore är miljardär på Goretex som är en otroligt skitig industri, samma som soja och bomull. Han gör en film som är totalt fabricerad lögn. Se jökeln och isberget! Dramatisk Hollywoodproduktion värdeig en Oscar i stället.
   Jämför det mänskliga beteendet med migrationen, de får nu leta argument då de hade fel! Svårt.Alla fåren bräker och springer åt samma håll, de som vill diskutera och vända och vrida på en hypotes åker ut med allehanda metoder där MSM har rekordet.

   Gilla

 • Ulli

  ”-Pettersson hårddrar lite. Vill du rädda Adelie-pingvinerna så kör bensin eller dieselbil, gärna en törstig sådan…”

  Ja, det skulle hjälpa pingvinerna, genom att det blir lite varmare för dem.
  Nackdelarna är dock inte att glömma, t.ex:
  – Mer pengar till Gulfstaterna och därigenom mer pengar till terror.
  – Dessutom är oljan för värdefull för att eldas/köras upp. Mineralolja behövs i ett otal tillverkningsprocesser (t.ex. plast, mediciner, …).

  Gilla

  • odalkvinnan

   Det kommer oljan att fortsätta vara-en produkt för specifika områden. Däremot rullar elbilarna om fem år. De är lätta att göra och många får söka annan anställning. Därför är kapitalismen bättre än andra system då socialism, statsreligion som islam leder rätt ner i helveteshålet för både djur och natur-vi är djur.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: