Stäng

9 reaktioner på “Musik till fredagsölen

 1. Gruppen heter Trooper (rock heavy metal) inte den från Kanada utan från Târgoviste som var Valakiets huvudstad med slott och befästningar i medeltiden. Gruppens sång handlar om fursten Vlad Tepes, gammal bekant till er, tillika vår nationalhjälte och sist men inte minst ultimata skräck för ottomanerna.
  Man tänker återuppliva honom, karln behövs idag mer än nånsin.

  https://youtu.be/a8PEVV6tt14

 2. Har länge tänkt lägga in en verklig toppenkille från S-Tyskland,som förstås föredrar ett (eller fler) glas vin.Träffade Tony för många år sedan och vi
  skålade tillsammans,utan att jag egentligen visste vem han var. Men det var ju skit samma.Här den låt som gjorde honom känd i landet:
  https://www.youtube.com/watch?v=zTNl8I_d9-8
  Som framgår av Videon från 2009 har vi båda hunnit åldras sedan träffen.

  1. Först när jag lyssnat tre gånger på den ser jag att den inte heter Schöne Mai… tänkte annars att det var ett betydligt bättre alternativ än svenska ”Sköna maj” som stakato-aktigt ljuder den siste april i Lund.

   Var i en loppis-auktionshall i Tyringe (inte Thüringen…) i somras och passerade en back med säkert 100 LP med tyska schlagers… för 100 kr. Det satt hårt inne, man jag gick utan backen. Det värker fortfarande i bröstet.

 3. Och för oss som hellre skakar på höften än på huvudet kommer här ett alkoholhaltigt alternativ.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: