Svensk reklam i Jordanien: Kom till Sverige, här finns det bidrag…


INVANDRING. Om man går in på den svenska ambassadens hemsida i Amman kan man klicka sig fram till rubriken ”10 things that make Sweden family-friendly”. Texten går att läsa på engelska, arabiska, ryska och kinesiska.

Ambassaden informerar om att Sverige erbjuder ersättning för att stanna hemma från och med andra månaden under graviditeten, samt har en ”very long paid parental leave” efter förlossning med rätt att stanna hemma 390 dagar med 80 procent av en normallön fram till att barnen fyller åtta år.

Ambassaden berättar också att barn ger rätt till barnbidrag, 1050 kronor per barn, samt ”extra family supplement” (flerbarnstillägg) och ger rappt ett exempel: ”Så, en familj med sex barn får inte bara 6.300 SEK extra varje månad utan också ett tillägg på 4.114 per månad bara för att de har sex barn”.

Läs vidare i Dagens Industri…

-Pettersson undrar om våra styrande tror att världens mest arbetsamma och duktiga människor söker sig till Sverige efter att ha läst reklamen om möjligheten till alla bidrag?


27 responses to “Svensk reklam i Jordanien: Kom till Sverige, här finns det bidrag…

 • Svenska staten gör reklam för bidragsparadiset | Petterssons gör skillnad!

  […] Läs mer: PM Nilsson: Bidrag är fel sätt att marknadsföra Sverige och tidigare på bloggen om Jordanien.  […]

  Gilla

 • white lady

  Löfven är inte dum i huvudet. Han måste vara mutad av Saudiarabien och varför inte Jordanien. Annonsera efter muslimska bidradstagare lär vara det effektivaste sättet att islamisera Sverige. Och vem eller vilka står bakom detta New World Order?

  Gilla

 • Bosse S

  Ullenhag ger sig inte, den stora frågan är varför?

  Gilla

 • gamgubben

  Det borde berättas att i Sverige behöver du inte som kvinna dölja ditt hår. Att vi har demokrati och hur det fungerar samt att även om du har en bra utbildning kan du ändå inte räkna att få något arbete de första 10 åren.
  Skomakare bliv vid din läst där du är nu.

  Gilla

 • Ulli

  Vem kommer till Sverige för att jobb, skyhöga skatter och knappt något som fungerar längre (skolan är ett inferno, vården har havererat, otryggheten är omnipresent, …)?
  Glad att jag emigrerade och aldrig behöver betala skatt mer i Sverige. Skulle inte vilja bo i Sverige en som jag slapp att skatta.
  Jag dör t.o.m. hellre än att behöva flytta tillbaka till Sverige, finns ett par andra alternativ om jag tvingas lämna mitt nya hemland (där jag hunnit bli medborgare).

  Gilla

 • Mia

  Den här reklamen riktas väl till arbetskraftsinvandrare och beskriver vilka bidrag svenska föräldrar har rätt till och som också gäller de som kommer hit.

  Även om det verkar onödigt att så starkt framhålla just dessa förmåner utan att också ta fram vilka skyldigheter som gäller.

  Gilla

  • Ulli

   Barnbidrag borde bara ges för 2 barn. Vill man ha fler, bekosta lite mer själv (skola, vård och så mycket annat är ju skattefinansierat ändå).
   Inte bara Sverige har stora problem med familjer som har kanske upp till 10 barn och inte bryr sig om deras uppfostran det minsta.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Är väl inget nytt, denna reklam har Sverige fört sedan minst 35 år tillbaka när dörren mot omvärlden ställdes upp på vid gavel för att hälsa hela världen välkommen till s.k välfärdslandet Sverige som enligt det välgödda och förljugna etablissemanget har outömliga resurser och är ett av världens absolut rikaste länder vilket alltid sägs när någon stackare i dagens snart totalt totalt censurerade Sverige vågar kritisera svensk totalt katastrofal och ansvarslös invandrings, asyl och migrationspolitik.
  Släpper man lös politiker från kommunister till bleka och tama moderater likt vildhundar så kan det bara gå på ett sätt och det är precis vad det har gjort i det forna trygga och rejäla folkhemmet och att så är fallet vet vi infödda arbetande och skattebetalande svenskar ute i verkligheten som det föraktfulla etablissemanget ser ner på och kallar för s.k vanligt folk.
  Som relativt gammal idag är man tacksam över att ha fått uppleva och växt upp ett icke mångkulturellt Sverige vilket våra barn och barnbarn tuvärr aldrig kommer att få göra de ska betala priset för en föraktfull och förnedrande politik förd av partier inom familjen 7.

  Gilla

 • Kattsand

  Vad vinner man på att få så många som möjligt att komma hit och leva på bidrag? Man skriver inte något om jobb och karriär…..?

  Gilla

 • Tony

  Fick Ullenfjanten pallen med sig när han fick en tjänst utomlands,
  den som han stod på för att verka större än Jimmie Åkesson??

  Gilla

  • Mia

   Det är TV som har bestämt det där med pallar. Om flera debatterar blir det en bättre bild om alla är ungefär lika långa.

   Pallar ser man då och då i olika program om man är uppmärksam.

   Gilla

   • Bosse

    Mia ! Du behöver inte hålla på med nån form av folkbildning. Det du säger i din kommentar det vet vi,varför dom har pallar.
    Utbilda oss i stället på varför Löfven är så jävla korkad.Det är det stora problemet.Tekniken kan vi, historien kan vi, vi är allmänbildade.Men jag vet i alla fall inte varför Löfven är så otroligt dum i huvet.

    Gilla

   • Kalasbetalaren

    Hur vet du det Mia? Står det på SVT:s hemsida?

    Varför ska han pallas, Jimmie kunde väl suttit ned!

    Gilla

   • Mia

    Om man skulle samla ihop alla kommentarer där det i stort sett bara skrivs att Löfvén är dum i huvudet, korkad, utvecklingsstörd, intelligensbefriad och alla andra nedvärderande kommentarer och påhopp på honom som person så skulle de uppta en stor procent av det som skrivs här.
    Det tyder inte på någon större IQ hos skribenterna, sådant kan en 11-åring klara av.
    Att fråga mig varför Löfven är dum i huvudet är också på samma nivå.

    Liked by 1 person

   • Kalasbetalaren

    Löven är inte det minsta korkad! Han gör bara det som 87% av dom boende i Sverigeistan (jag vägrar att benämna landsförrädarna som svenskar) bett honom göra! Och som 75-80 tycker att han gör så bra att dom vill att han bara ska köra på i samma spår efter valet!

    Gilla

   • Kenth Andersson

    Ja men man pallar snart inte längre i dagens Sverige i fritt fall !

    Gilla

   • Bosse S

    Tyvärr kommer det inte så mycket kloka ord ur statsministerns mun, så det blir inte något annat än upprepningar av tidigare lämnat omdöme kvar när man kommenterar honom.
    Alternativet är att inte kommentera, men inget att rekommendera, därför att då finns det säkert någon som tror att vi inte tror att han är dum i huvudet.

    Gilla

 • Tony

  I idioternas paradis på Jorden annonserar man efter bidragstagare?
  Återinför sinnessjukhusen igen, figurer som borde sitta inlåsta där
  borde inte få gå fritt i samhället och definitivt inte sitta på styrande
  poster!

  Gilla

 • Ståfräs

  Toppen tycker PK, varför ge gamla et helt ägg till frukost när man kan dela!
  Då får vi råd med att höja bidragen ännu mer för vår nya adel! Välkomna till landet ”inclusive all”

  Gilla

 • Mm

  Att tillsätta alla dessa avdankade värdelösa politiker till våra embassader är som att sätta getabocken till trädgårdsmästare. Samma resultat.

  Gilla

  • Bosse

   Ja ,det är otroligt.Vad är syftet med en sån information? För mig är det förräderi, bedrägeri, anstiftan till brott. Hur sinnessjukt måste ett land vara innan regering och dom styrande kan se att detta har gått för långt? Är majoriteten av svenska folket idioter och självplågare?
   Och tittar man på valresultatet så stämmer det. Jag såg också att Löfven på partiledardebatten ljuger om att man aktivt nu sätter upp kameror.En hög talesman för polisen säger att regeringen gör allt för att försvåra för polisen att få upp dessa kameror. Löfven är historiens störste lögnare. Hans stora mål är att förstöra Sverige.

   Gilla

   • highcoastbeds

    Ja fy fan! Han säger…skall göra.. skall tillsätta… skall utreda…skall fixa… skall.. skall .skall men det görs inte på en dag…men skall skall skall.. Så går det en vecka eller tre och då hoppas tror han att allt han sagt är glömt. Och därmed fortsätter horderna och knarket och vapnen att komma in i landet! ALLT detta ingår i hans, NWO:s, FN:s planer till ett kaos där folket måste ”hjälpas”.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.