Tankar om partiledardebatten

INSÄNDARE. Jag måste ha missat att SVT:s utvalda ämnen i partiledardebatten inte var som uppgivet fyra – välfärd, sjukvård, klimatet och trygghet – utan fem.

Det femte ämnet var SD:s inre verksamhet. Till och med programledarna verkade införstådda med att detta icke annonserade ämne tilläts ta dyrbar programtid, då programledarna var tysta som möss vid påhoppen från alla håll och kanter på Åkesson och hans parti.

Det är väl det som kallas objektivitet på public service. När nu ämnet ändå var på tapeten hade det förstås varit lika intressant om inte mer intressant att ta del av den inre verksamheten i regeringen.

Det är ju inte länge sedan två statsråd sparkades på grund av skandalen i Transportstyrelsen och självaste Svetsaren är anmäld till KU, förutom att ett okänt antal tjänstemän i regeringskansliet tycks vara inblandade i samma skandal.

Det handlar ändå om mörkläggning med koppling till landets regering vilket borde vara av betydligt allvarligare än att SD:s gruppledare twittrar om det demoraliserande i att politiker, polisen och personer med eller utan uppehållstillstånd tillsammans låter folk som befinner sig olagligt i landet fjanta runt utan tillstymmelse till att någon ingriper.

Anonym

11 thoughts on “Tankar om partiledardebatten

  1. Många tankar flög genom huvudet!
    Fegast: Lägga en duell mellan KD o SD! Hade velat se en mellan nåt av vänsterfalangerna och SD. Bara för att visa skillnaden mellan känslosås/skitkastning och fakta.
    Sjöstedt: Har läst en del omdömen att han var bra!? Var det bara jag som reagerade på att hans framträdande mer framstod som skvallerkärringen på byn. Sänkt röst, kisande ögon och långsamt tal som försök till att vara trovärdig. ”Nu ska du minsann få höra hur det ligger till…” Känslan var att han inte trodde ett ord på vad han sa själv men gjorde ett misslyckat försök att han gjorde det.
    Dessutom peta in hon från Ung i Sverige, som för övrigt är en organisation en del grottat runt i och är suspekt i sig. Får återkomma med länkar då jag inte har helt minnet på plats om var jag läste det. Konstlad var han i alla fall.
    Löfven: Kan inte ta ifrån honom att EU inte ska ha nån beskattningsrätt på whatever. Det ska han ha eloge för. Att det är för att då kan de inte klämma ur oss svenskar lite till för att finansiera det de flesta av oss ogillar, dvs för evigt bidragsberoende ekonomiska migranter som förespråkar sharia och förtyck av kvinnfolk och allt annat som de hatar att västvärlden gjort och uppfunnit men gärna använder mot oss, kom aldrig fram.
    Annars det allmänt kända:
    Röst på C kan vara röst på S
    Röst på L kan vara röst på S
    Röst på M osäker. Kan vara röst på FR = MP/S
    MP=Röst för stenålder/förtryck/islamism/sharia
    Så tacksam att F! inte är med!!!! Då hade jag fått ägna hela natten till en überlång lista som redan nu blev lång nog…
    SD: Medan resten ägnade sig åt fantasifoster, skitkastning och historierelavitisering försökte JÅ verkligen att få en dialog kring fakta. Hoppas innerligt att det var fler som såg det.
    Det var mina tankar hyfsat kortfattat!

  2. Det var mycket personangrepp – givetvis på SD. Slag under bältet, utförd av kommunisten, men även av KD. Jimmi angreps från alla håll. Rena mobbningen! Jag tror faktiskt att de övriga är så ondsinta att de planerar att göra slut på Jimmies hälsa innan valet. Vem orkar stå emot all denna ondska!?
    Jag blir ursinnig!

  3. Det är verkligen inte konstigt att man inte klarar av att utrota mobbningen i skolorna eftersom självaste regeringen visar sig vara de största mobbarna och således sätter ett exempel i att vara riktigt j-a duktiga på det också!

    • Detta faktum har jag påpekat länge nu.
      Klart är att den största mobbaren i Sverige är Stefan Löven.
      Jag tycker att så länge han får hållas så är det fritt fram för den som tycker att han eller hon vill mobba någon annan att göra det.

  4. Klart att programledarna i SVT inte avbröt 7 klöverns partiledare när de angrep SD i partiledardebatten, Public Service lyder ju direkt under 7 klövern som en lydig politiskt korrekt knähund !
    Massmedias största uppgift är naturligtvis att tillsammans med 7 klövern utplåna SD från den politiska arenan.

  5. Kort om arbetsmarknaden i september över vilka som jobbar och vilka som inte jobbar…….

    (Inom parentes anges motsvarande siffror för september 2016.)

    – 7,4 procent var inskrivna som arbetslösa (7,5).* Sammanlagt 359 263 personer (357 613) varav 59 201 inom etablering (52 394).

    – 10,4 procent av ungdomarna 18-24 år var inskrivna som arbetslösa (11,7).* Sammanlagt 55 008 ungdomar (61 298) varav 11 064 inom etablering (9 519).

    – 194 311 personer var öppet arbetslösa (190 682) varav 38 216 inom
    etablering (35 114).

    – 164 952 personer deltog i program med aktivitetsstöd (166 931) varav 20 985 inom etablering (17 280).

    – 26 201 personer anmälde sig som öppet arbetslösa (28 592) varav 1 309 inom etablering (2 990).

    – 37 803 personer fick arbete (40 338) varav 1 653 inom etablering (1 021).

    – 6,4 procent av de inskrivna arbetslösa övergick till arbete under månaden, enligt säsongsrensade trendvärden. Detta är i nivå med föregående månader.

    – 2 547 personer varslades om uppsägning (4 078).

    – I september var arbetslöshetsnivå bland utrikes födda kvinnor 21,9 procent vilket kan jämföras med 21,4 procent för ett år sedan.

    – Bland de utrikes födda männen minskade däremot arbetslösheten, från 22,5 procent i fjol till 22,2 procent i år.

    Detta kan jämföras med en arbetslöshetsnivå på 3,6 procent bland inrikes födda kvinnor och 4,1 procent bland inrikes födda män.

    https://www.arbetsformedlingen.se/Om-oss/Pressrum/Pressmeddelanden.html?id=9574060121AF286E

    • Sverige måste vara ett rikt och bra land att leva i, man kan ha det bra utan att behöva arbeta och göra rätt för sig inte konstigt att inflyttade människor trivs i detta land och gärna flyttar hit från hela världen ! Hur skulle mänskligheten överleva om inte paradiset Sverige fanns ?
      Man ska som infödd i 45 år arbetande skattebetalare svensk förmodligen vara väldigt stolt över att bo i ett solidariskt och generöst land som vill allt och alla i hela världen bara väl.

    • Om man skall räknas som arbetslös så måste man tillhöra den del av befolkningen som inte betalar skatt. Alltså samtliga som inte har något arbete med inkomst. bland dessa har vi alla som går i utbildning och alla som inte kan arbeta p.g.a. sjukdom, samt alla som inte vill arbeta av någon anledning.Jag skulle tro att vi är uppe i ett par miljoner av innevånarna och nära 35-40%.arbetslöshet.

Kommentera