Den tysta islamistiska erövringen av Spanien


av Giulio Meotti  •  10 oktober, 2017

  • ”Araberna, som blev utvisade för fem århundraden sedan av kristna korsfarare, är tillbaka i Spanien och använder sina oljepengar för att köpa mark som fråntogs deras förfäder med våld.” – James M. Markham, New York Times, 1981.

  • Den Madridbaserade dagstidningen ABC skrev att 800 moskéer i Spanien är utom kontroll. Den spanska dagstidningen La Razonpåstod att donatorer från golfstaterna såsom Qatar var en källa till Spaniens islamisering. Saudiaraberna har också lanserat en nyhetskanal, Córdoba TV, och likaså Iran.
  • De drömmer om, och arbetar för, att återta ”det förlorade kalifatet” Spanien. En del islamister gör det med bomber och bilramningsattacker. Andra gör det mer i hemlighet med pengar och dawa, islamistisk propaganda. Det sistnämnda tillvägagångssättet kan bli ännu mer framgångsrikt än det första.

Ceremonin år 2003 tillkännagavs med bombastiska rubriker: ”Efter en mer än 500 år lång väntan har spanska muslimer till slut lyckats med att bygga en egen moské i skuggan av Alhambra som en gång var symbolen för islamistisk makt i Europa.” En trupp från al Jazeera skickades för att följa evenemanget, en böneutropare gick upp i minareten i Stora Moskén i Granada för att uppmana troende till bön för första gången på fem århundraden.

Läs vidare


14 responses to “Den tysta islamistiska erövringen av Spanien

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: