Bulgarer åtalade för omfattande tjuvfiske


INVANDRARBROTT. Idag åtalades nio personer i Växjö misstänkta för en mycket omfattande tjuvfiske i södra Sverige. Männen som är i 30 till 60 års åldern åtalas för grovt häleri och grovt brott mot fiskelagen. 

De åtalade ska ha tjuvfiskat och sålt över 1 000 kilo gös och över 1 000 kilo signalkräftor samt över 100 kilo gädda och sedan sålt vidare till fiskauktioner i Göteborg och Stockholm under sommaren.
Saramaria Johansson är åklagare i Växjö

– Jag har inte varit med och sett något liknande tidigare. Jag har tittat över tidigare liknande rättsfall och inte hittat något som liknar detta.

Åtta av de nu åtalade männen sitter häktade. Och rättegången måste så flyttas från tingsrätten i Växjö till större lokaler vid tingsrätten i Linköping. Detta för att kunna ge plats samtliga åtalade och häktesvakter.

Förundersökningen omfattar närmare 1200 sidor och åklagaren räknar med att förhandlingarna i detta mycket omfattande mål kommer att ta minst nio rättegångsdagar.

Som Ekot tidigare har berättat så har polisen i samband med utredningen beslagtagit omfattande material som använts vid ett tjuvfiske som framstår som välplanerat.

Bland annat sex båtar med elmotorer, en lastbil med kylanläggning för transport av fisk och en större ismaskin. Dessa beslag tillsammans med det sätt männen har tjuvfiskat i flera olika sjöar i Sydsverige visar på en organiserad brottslighet. Det menar åklagare Saramaria Johansson

– Som man kan se i gärningsbeskrivningen så menar jag att detta är en del i det hela som gör att jag bedömer detta som både grovt häleri och grovt brott mot fiskelagen är just att det har varit organiserat och en omfattande verksamhet.

– Vi har kvitton som visar försäljningsintäkter på över 400 000 kronor för den här brottsperioden.

-Pettersson noterar att Sveriges Radio glömmer att nämna att de åtalade är bulgariska medborgare och att åtalet borde omfatta även skattebrott och troligen en massa stölder också…

Samtidigt undrar jag om inte SR, SVT och alla de andra missuppfattat sina egna regler: ”Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande”

Det kan aldrig sakna betydelse att utlänningar begår brott i vårt land. Självklart har allmänheten rätt att få veta vad politiker och journalister ställt till.

De misstänkta är:

 • Yuliyan Tsvetanov Hristov
 • Ivalyo Ganchev
 • Hristov Gercho Gerov
 • Hristo Hristov
 • Yuzeir Yuzeirov
 • Zhelyazko Atanasov
 • Stoyan Chobanov
 • Georgi Ivanov
 • Yanko Ivanov Novakov

8 responses to “Bulgarer åtalade för omfattande tjuvfiske

 • Sveriges ett land i förfall

  Utländska medborgare har getts fria tyglar i vårt land. Främlingar från främmande länder anser sig stå över svenska folket. Svenska folket är inte värda skiten under deras skor.
  Det har lett till mycket elände och stora problem.
  I detta fall rovfiske i våra sjöar. Utlänningar har tömt våra sjöar på fisk.
  Det kommer att ta decennium att återställa dessa sjöar om det ens är möjligt eftersom de kriminella främlingarna står över både lag och rätt.
  Vi svenskar har tidigare brytt oss om djur och natur men idag härskar andra idéer. Utlänningar har getts fria tyglar från regimen och dess underhuggare. Vårt land skövlas och de sk goda ser ingenting. Istället attackerar de sk goda de som vill skydda vårt land och våra djur och natur och kallar dem för allt vidrigt de hittar i sina smutsiga munnar.

  Gilla

 • Krister

  Jag tror media har missförstått det där med öppna gränser.
  De som vill ha det glömmer att det gäller även UT ur landet.
  Med eller utan fisk…

  Gilla

 • highcoastbeds

  Har florerat rykten om detta under många år här uppe i norr. Och fisken säljs till torghandlare vars kassaapparater som svensk torghandlare inte existerar. Så något i skatteintäkt och moms blir det inte.

  Gilla

 • Stenbock

  Zigenare (tattrar som de gamle nämnde dem) ställer till brottslighet,vart än de drar fram.Läste just om ett verkligt bra polissamarbete mellan Kroatien och Tyskland,när det gäller att fånga in dessa brottslingar.
  En familjeliga som specialiserat sig på fickstölder,togs tidigt i morse om hands i Berlin.Bilden från BZ, visar när dessa arbetsskygga leddes iväg till häktet:

  Gilla

 • dave

  Dagsböter blir det väl. Detta är väl något som skatteverket borde titta på.

  Gilla

 • Falköga

  ”Media” och dess ”journalister” fortsätter att gräva sin egen grav.

  Gilla

 • nosferatu

  Nog är det underbart med öppna gränser alltid. Bara fördelar och positiva erfarenheter.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: