Fler besvikna hotellägare

Petterssons har tidigare tagit upp fall med hotellägare som bytt verksamhet och övergått till den lukrativa asylindustrin, men som vaknat bryskt när de ser konsekvenserna av detta.

Ystad spa & konferenshotell hyrdes ut till bolaget Casariva, som i sin tur hyrde ut till Migrationsverket kaosåret 2015. I februari i år lades flyktingboendet ned, likt många andra runt om i Sverige. Nu kommer baksmällan för företaget som tjänade stora pengar på sin nya verksamhet.

När man gjorde slutbesiktningen efter avvecklingen, visade det sig att det anrika hotellet fått omfattande skador. En av hotellets ansvariga menar att slitaget inte är normalt, utan att skadorna beror på en omfattande skadegörelse.

Borrhål i väggarna, trasiga fönster, saknade fönsterbågar, repiga golv, trasiga lampor, trappräck som saknas, spår efter både matlagning och rökning på rummen. Något av det som mötte ägarna när de sista flyktingarna lämnat. Nu vill bolaget Casariva ha betalt av Migrationsverket, som i sin tur vägrar betala för vandaliseringen.

Reparationerna beräknas kosta 4 miljoner.

Ägarna till Ystad spa & konferenshotell tänker inte återuppta verksamheten, utan har sålt fastigheten till underpris. Nu ska den nya ägaren istället göra om fastigheten till bostäder.

Casariva som uppenbart tvingas stå för reparationerna, hade också hyrt en fastighet i idylliska Sandskogen några kilometer utanför Ystad. Även den visade sig ha vandaliserats av de boende, men beräknas vara återställt till kommande sommar.

Undertecknad som tillbringade många somrar i Ystad med syskon och föräldrar och som inte minst bodde just i Sandskogen, bara skakar på huvudet och fäller en liten tår över det Sverige vi ser utanför fönstret och som vi inom kort överlämnar till våra barn och barnbarn.

Ystads Allehanda

Bilder från konferenshotellet som byggdes 1897. Ska tilläggas att så här såg det ut innan araber och afrikaner flyttade in.

Beach House i Sandskogen, också denna bild tagen innan det flyttade in araber och afrikaner.

Föga förvånande har polisen tvingats rycka ut till både Sandskogen och konferenshotellet och turisterna flydde Ystad under 2016.

22 thoughts on “Fler besvikna hotellägare

  1. bara avvakta den dag som det brakar loss, då kommer
    sjukhusen inte att räcka till…en ny blomstringstid väntar
    då för Hotellbranchen…då göra om Hotellen till Sjukhus
    …egentligen borde Jimmie lägga in remiss om ”uppköp”
    av alla Hotell å Pensionat, nu då de är som billigast!

  2. ”turisterna flydde Ystad”
    Inte så underligt kanske med tanke på vad som händer!
    Egentligen borde det finnas en stor varningstext på hela Sverige!
    ”kom inte hit om Ni inte nödvändningsvis vill bli våldtagna, misshandlade, rånade eller t.o.m. mördade”
    Den tiden är förbi när Sverige var fantastiskt och turisterna stod i kö för att komma hit!
    Och det är dags att vi säger sanningen och inte missleder beskare med en förlegad och falsk varudeklaration som inte längre stämmer med verkligheten.
    Sverige är i dag ett mycket farligt land att besöka, det vet vi som tvingas bo i detta mångkulturella helvete och vi måste naturligtvis vara ärliga och uppriktiga och marknadsföra landet på ett riktigt och sanningsenligt sätt!
    Sverige, landet med mer än 55 våldtäkter varje dag, året om! Rån och upplopp, bilbränder mm. mm. Hela den föga smickrande skalan finns nu med i detta galna och helt vansinniga land.
    Detta måste vi varna turister för!
    Janne

  3. Varför gnälla? De har ju bara fått ta del av den av media och politiker så prisade mångkulturen. Hur naiva har de inte varit.
    Men det är tyvärr inte bara asylboende, som raseras. Löfven och hans regering ger sig uppenbarligen inte förrän hela landet ligger demolerat.

  4. Hahahaha jag bara skrattar och fyra engelska ord är det enda jag orkar skriva

    ”Easy comes, Easy goes”!!!

  5. Hahahaha och vad hade de väntat sig. De kan gott ha jobbet, mig gör det inget. Skulle aldrig hyra ut till detta folk som inte kan hålla rent där man bor. Kommer aldrig att bo i dessa lushålor, TBC indränkta spottloskor på golv o väggar. Det räcker med att betala för skiten som bott där. Sedan betala för att bostäderna skall rustas upp. Och betala för att kommunerna skall stå för nybyggda boende som de inte förstår hur de skall vårda. De skiter säkert i att vårda det som det fått där de själva vakt att bo. De hatar svenskar och kristna av alla sorter. De fattar inte dessa ansvariga 7 klöver politiker i riksdag, kommun och ffa regeringen.

    • Innan jag bokar hotell, kollar jag så det inte hyst ett flyktingboende tidigare. Av ideologiska och hälsoskäl.

      • Det gör jag med. I somras åkte vi på en tur till Höga Kusten och jag sa till min man kolla att det inte varit någon form av asylförläggning.
        Vi kommer dit och det första jag ser i byggnaderna bredvid hotellet nyanlända som ligger på knä utanför.
        Även hotellet vi bodde på hade hyst dessa men var nu nyrenoverat. Vi var omringade.
        Jag gjorde en koll på nätet och såg att lokalborna i Docksta älskade nyanlända och tyckte att fler borde komma till Sverige. Mycket engagerade invånare som hjälpte dessa nyanlända innan de åkte vidare till andra städer för att bosätta sig.
        Var tänkt att vi skulle stanna ett par dagar men flydde dagen efter.
        Jag var inte arg utan äcklad av att ha sponsrat en asylbaron, som jag dessutom såg i hans nya stora fina bil med ett par nyanlända män.

  6. Nu är det så att ”hotellägarna” kommer att få rusta upp sina hus med medel från Migrationsverket,så gråt dina tårar över oss dårar som får betala och betala….

  7. Jag hoppas innerligt att dessa förrädare inte får en enda gäst i sina nerlusade och besudlade hotell -det lilla som nu är kvar av ett hotell vill säga.
    Själv skulle jag inte sätta min fot innanför dessa dörrar även om boendet var gratis, nej inte ens om jag fick betalt!
    Janne

  8. Rätt åt dom svikarna!
    Är man så dum att man låter pengarna styra får man ta konsekvenserna.
    Ha,ha,ha!

  9. Vi slipper åtminstone betala reparationerna via skattsedeln när Migrationsverket vägrar betala.

  10. Snabba Cash med vildar som aldrig tidigare sett ett möblerat rum,ens från utsidan…I detta fall blev klippen små och skadan stor.Vi skatteslavar får nu som alltid betala hela kalaset.

  11. ”Casariva”, blir väl till att riva Casa (då skadorna/vandaliseringen alltför omfattande).

  12. Detta kallas att söka kortsiktiga vinster. Vi har här i Finland lknande fall där hotellägaren försöker få igång verksamheten efter asylboendet. Problemet är att kunderna har försvunnit. De har hittat andra ställen. Det tar tid att bygga upp en ny kundkrets. Det tänkte de inte på när de började med asylindustrin.

    • De som har räknat fel är det inte synd om. Som företagare måste du göra en kalkyl. En kalkyl på dysfunktionella män som lämnat fru och barn där de flydde ifrån inger inte hopp. Då ska man som företagare räkna kalkylen sålunda. Värdet på hotellet ska vara noll då man tar hem offerten, allt ska vara avskrivet då de flyttar ut. Värdet är värdet av en tändsticka.

Kommentera