”Vi har helt tappat greppet och varit naiva” – men åklagarna låter sig inte skrämmas


Lise Tamm vid internationella åklagarkammaren har lång erfarenhet av att arbeta med organiserad brottslighet och hon bekräftar det allt mer upptrappade läget i utsatta bostadsområden.  Hon anser att svenska staten och dess tjänstemän har låtit situationen förvärras genom sin naivitet.

– Situationen i dagsläget visar att vi helt har tappat greppet. Jag tror att vi har varit väldigt naiva och vi har låtit detta fortgå i alltför stor utsträckning, säger hon i Veckans Juridik.

”Ingen åklagare ska vara rädd”
En del av lösningen är från åklagarnas sida att inte låta sig avskräckas av det hårda tonläget. Lise Tamm menar att åklagare måste våga åtala och sedan inte backa på grund av eventuella hot och påtryckningar.

– Vi ska inte av rädsla låta bli att göra vårat jobb. Vi åtalar tufft och sedan backar vi inte. Vi ser till att vi har säkerhet så att ingen hos oss ska behöva vara rädd att fatta beslut. Jag tror att det är otroligt viktigt att vi inte har en tysdnadskultur bland rättsvårdande myndigheter för framtiden bästa.

Liknar klansamhällen
Flertalet av de utsatta bostadsområdena har tidigare varit uppbyggda likt klansamhällen där äldre män mäklat fred mellan klanerna i området. Nu menar experterna i Veckans Juridik att inte ens klanledarna längre är kapabla att lugna ned konflikterna mellan olika grupperingar.

– Tidigare kunde klanledare ha lite koll på sina yngre ”odågor”. Det kan de inte längre. Ingen kan kontrollera dessa personer längre, säger Lise Tamm.

”Livsfarliga personer som rör sig i området”
Enligt Polisen innebär den minskade makten bland klanledarna att de unga männen hamnar mitt emellan klansamhällets och Sveriges regelsystem. Något som i förlängningen leder till att trösklarna för att begå brott för dessa ungdomar blir väldigt låg.

– De unga männen blir helt livsfarliga personer som rör sig ute i vårt område och har en väldigt låg tröskel för att begå väldigt grova våldsbrott, säger Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i Rinkeby.

Se Veckans Juridik om utsatta områden >>

-Pettersson undrar om PK-politiker och dito journalister är nöjda med vad de skapat och att de koncentrerat sig på dem, likt Petterssons som varnat för detta…

1975, året då Sveriges väg utför började


24 responses to “”Vi har helt tappat greppet och varit naiva” – men åklagarna låter sig inte skrämmas

 • Stenbock

  ”Johnsson” skrev idag en kommentar där han konstaterade,det samma som rubriken anger…Sverige har kapitulerat vad gäller rättsväsendet.
  Läste just,att det inte bara är detta som försvunnit, i samband med invasionen,av dessa lyckosökare.Hela vårt sjukvårdssystem har på samma sätt drabbats. Finns det i landet några siffror på antalet nya sjukdomar,som drabbat oss genom dessa arter ?
  I Tyskland har nu R Koch-institutet varnat för de följder,dessa nya berikare fört med sig.Spetälska,Hepatitis,TBC,HIV,och en mängd könssjukdomar.
  Under första halvåret har dessa sjukdomar rasat i höjden i Tyskland,och likväl tror man det endast är det övre skiktet på isberget som kommit i dagen.

  Gilla

 • Mjölner

  Veckans juridiska fadäs i veckans juridik!
  Lise Tamm , åklagare och juridiskt skolad person tror på naivitet. Alla vi andra med sunt förnuft vet att det är George Soros som styr invandringen.

  Gilla

 • Nisse

  Kom ihåg historiskt börjar alltid krig med att någon tar över vissa områden..
  Stefan Löven du blir ihåg kommen Som en landsförädare i historieböckerna
  Du har lyckats förstöra ett så fint Sverige på några år med att importera den versta sorten kriminnella ellemen……….

  Liked by 1 person

  • Kenth Andersson

   Många före Lövet går också till historien ! Lövet har bara fortsatt arbetet som tog rejäl fart för drygt 35 år sedan !

   Gilla

 • Valter

  För övrigt tycker jag att ordet naiv har blivit synonym med mindre vetande vuxen med låg förmåga att förstå samhälls problem. Även imbecill passar bra.

  Gilla

 • age

  Det räcker inte att högsta rättsskipande myndighet erkänner sig besegrade. => Nu är det regeringens tur att göra det!

  Dessutom måste regeringen deklarera för den del av svenska folet,
  87%, att fatta att vi måste stoppa invasionen och ockupationen av den sekt som har som mål att ta över vårt fosterland!

  Det måste vara ett av de allvarligaste erkännanden som en myndighet har avkunnat; ”Vi har tappat greppet!”

  D.v.s. muslimerna har redan tagit över styret av vårt f.d. fosterland!

  Nu är det dags att skaffa vapen för ”eget försvar” (av Sverige).

  Myndigheterna släpper hemlig information om polis, försvar, kommunikation, försörjning, elsystem, sjukvård m.m.,

  Fattar någon hur långt invasionen har kommit?

  Är du nöjd?
  Känner du dig trygg?
  Tänker du göra något?

  Liked by 1 person

 • dave

  ”….varit naiva” Det är för böfelen det ni fortfarande är.
  Hur många ”naiva” beslut tas det inte i detta land. Sanslöst!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Lövet menade naturligtvis att svenska folket är och varit naiva, hade han angående massinvandring enbart varit kritisk mot sig själv de övriga politikerna inom 7 klövern och även mot före detta politiker då hade man fått nypa sig i armen !
   Nej, hellre sänker 7 klövern skutan Sverige helt än att försöka rädda det som räddas kan eftersom risken finns att SD då kan ta åt sig någon form av ära.

   Gilla

 • gamgubben

  Helt otroligt att det ska ta så lång tid för dagens utbildade att komma fram till sanningen, något som vi den äldre generationen insett under flera decennium.

  Gilla

 • Damien Thorn

  Naiv kan man, på sin höjd, vara som barn eller dement. Att säga sig vara naiv när man agerar i statens tjänst är ett rent hån mot vanliga medborgare – vars skattepengar man frikostigt förser sig med.

  Politiker – och valboskapen som röstar fram dessa i val efter val – är tillsammans med media skyldiga till nedmonteringen och den totala förstörelsen av detta land.

  Det vi ser är bara början. Det kommer bli mycket värre innan det vänder, om det någonsin gör det.

  Det krävs tuffa tag för att få bukt med det som pågår. Först måste politiskt tillsatta polischefer bort, riktiga poliser skall leda polisen – inte utklädda låtsasvarianter som enbart innehar posten tack vare vänskapskorruption, läs rätt partibok. Samtidigt måste samtliga myndigheter rensas från politiska aktivister. Tjänstemän skall agera neutralt. Åsikterna skall lämnas hemma. Tjänstemannaansvaret behöver återinföras. Brott mot det ansvaret skall ge kännbara straff, inte fallskärmar och ännu bättre tjänster som idag.

  Polisen behöver förstärkas kraftig och ges fungerande verktyg, samtidigt som inkvotering måste slopas. Vi behöver poliser som klarar att hantera kriminella. Bort med korvgrillning och dialog med kriminella. Straff för återfallsförbrytare behöver skärpas kraftigt och kriminella invandrare skall utvisas som huvudregel, oavsett erhållet medborgarskap. Det skall ses som förverkat och med på resan hem skall familjerna följa. Sk no-go zoner skall återtas utan pardon med total kontroll, utegångsförbud och visitation av alla som rör sig utomhus – med militär hjälp om det krävs.

  Gränskontroller måste återinföras, oavsett vad EU anser. Så länge inte EU upprätthåller sin yttre gräns så har vi ingen skyldighet att bry oss om EU. När EU tar ansvar kan dom yttra sig i frågan. Kontrollerna skall vara permanenta och omfatta alla som passerar, med hjälp av dna och fingeravtryck. Fri rörlighet gäller arbetskraft, inte kriminella ligor som vi ser idag.

  Illegala skall utvisas. De skall inte erhålla sociala förmåner. Asyl skall ges till flyktingar, ca 5% av de anlända, och inte till välfärdsmigranter som får PUT med hjälp av rena lögner och sedan lever på skattefria bidrag resten av livet i ”paradiset” Sverige.

  Sist, men inte minst, så skall de politiker som bär ansvaret för det som pågått – och fortfarande pågår – åtalas. De skall inte leva på våra skattepengar utan sitta inlåsta.

  Då, och kanske då, finns det en chans att Sverige inte utvecklas fullt ut till Nordens Beirut.

  Liked by 2 people

 • Blåsfirren

  Det är bara att titta på kanal 10 om gängen i USA. De unga skiter fullständigt i allt och alla. Skriker yo och viftar med pickan. Exakt samma skit får vi i Sverige och jag hoppas innerligt att de som sett till att det blivit så får sitt. Folkförrädare.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   De som skapat dagens s.k trygga mångkulturella Sverige har sitt på det torra när folkhemmet en gång når botten och kommer inte att drabbas den saken är lika säker som amen i kyrkan !
   Det s.k vanliga folket som makteliten föraktfullt kallar de medborgare som sköter sig jobbar och genom skatt håller samhället på fötter får alltid betala priset för oansvariga politiker nonchalans och inkompetens och den svenska framtida välfärdsnotan kommer att bli mycket dyr.

   Gilla

 • Stenbock

  För er som länge besökt bloggen är namnet Michael Stürzenberger inte obekant.Denne tyske journalist,som var en av FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) starka och öppne skribent,över den fara som han tidigt insåg från Islamisterna,redan från början.Denna öppenhet kostade honom hans anställning vid tidningen.Sedan dess har han verkat som freelanser…
  2013 skrev han bl.a. följande:
  Islamism är som en cancersvulst som breder ut sig bland Planetens fria och toleranta befolkning,likt gift.
  Ett gift som sprider nolltolerans,kvinnoförakt,våld och död,hos den fria befolkningsdelen.
  För dessa ord anmäldes han för ”folkförhetsning” 2013.Sedan dess har domstolar vänt och vridit på fallet tills det nu framkom,att dessa rader inte var något brott ! Fyra år har det således tagit för domstolen,att inse den verklighet,som numera råder Europa runt.

  På bilden Stürzenberger och tre ur den grupp,som kämpat för det fria ordet
  fyra år i München.

  Gilla

 • Jhonsson

  Som jag så många gånger tidigare påpekat. De svenska rättskipande myndigheterna har kapitulerat!
  På order av regeringen och Alliensen?

  Gilla

 • Valter

  Begriper dom inte att när de betraktar en klanledare som en lagens långa arm i dessa områden , så gör dom en björntjänst åt poliser och rättsvårdande myndigheter. Kriminella ungdomar uppfattar det som att ”farfar” är över lagen i Sverige. Det som händer är just det som pågår.
  Lika lite som polisen vill att ”vigalenter” ska börja upprätthålla lagen, lika lite ska dessa gubbar i förorterna ha någon talan i sammanhanget.
  Verkar inte vara mycket till eftertanke hos dessa lagens tjänstemän.

  Gilla

 • Cinna

  Naiva? Nja, en del har nog varit det. Resten har inte vågat ta ansvar och sätta ner foten, för då riskerar de sitt arbete, ekonomi och sociala liv. De som vågat har utsatts för häxjakt. -Se hur det gick med tandhygienisten Bernt nu senast!
  Alla är tagna som gisslan i den här farsen och det räcker inte att ett fåtal visar att kejsaren är naken, nej, en majoritet krävs!

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Varit naiva är milt utryck. Varit idioter är mer rättare benämning. SD har flera år förespråkade begränsad invandring och mer hjälp på plats.Dom blev kallade för ena och andra.Svenskar som har opponerat mot invandring som petterssonsblogg.se, Olle i Gävle ,Sandor i Malmö blivit anklagade och polis anmälda osv.Det har inte varit naivt det har varit ansvarslös landsförederi mot det svenska folket. Det som är skrämmande att det fortfarande inte görs någonting att lösa situationen. Byfånen bara käbblar,man tror att allting löser sig med struts politik. Vakna Sverige!!!Trevlig helg Adolf

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det måste väl vara bättre att dom säger att dom önskat vara naiva – för dom har ju haft ett val i och med att information har funnits att tillgå.

  En del åklagare dömer under minimistraff – finns det en diskussion om det hos åklagarna varför och av vilken orsak?

  Liked by 1 person

 • Cirkus Sverige.

  Och det blir ju jättebra när det blir islamister som sätts som chefer på ex. domstolar,åklagare och försvarare…
  För enligt tidigare rubrik på Pettersons blogg, så ska det tvingas att tillsättas invandrare som chefer.
  Nu är idiotin fullbordad !

  Gilla

 • larslindblog

  Olof Palme inledde raserandet av Sverige..

  Liked by 1 person

  • Kenth Andersson

   Palme var pionjär och gillade korsdrag han var i högsta grad med och ställde upp den svenska dörren mot omvärlden på vid gavel i början av 80-talet och bjöd in många av dagens icke infödda svenskar och den inbjudan blev ju som de flesta vet idag inte fullt så lyckad men är man snäll mot allt och alla så är man.

   Gilla

   • Luntan

    Sverige var på topp då Palme tog över efter Erlander. Men jag tror inte att han med invandring avsåg svarta och bruna okunniga muslimer, vilka helst vill sitta i en butik och glo. – Det räcker ju med de Zigenare vi har? Invandringen bestod då främst av arbetsvilliga män från Europeiska länder, framförallt från Finland. 60% av dem som arbetade på t.ex Volvo var från Finland. Som Finlandssvensk jobbade jag som förman och tryckare på tryckeri och bodde inneboende för att få ihop handpenningen för en bostadsrätt. Efter att ha kommit i ordning läste jag vidare på komvux på kvällarna varefter högskoleutbildningen tog sin början. Har aldrig kostat en enda krona i bidrag. Men så har jag aldrig rökt, supit eller slösat pengar på krogen heller. Uppmanar därför alla unga med livet framför sig att ”tänka efter” före, dvs skaffa sig en utbildning som det går att få jobb för i de flesta länder och sedan lämna landet! Ert liv är Ert och inte statens (läs korrumperade politikers)!

    Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: