Rikspolischefen: Jag lyckades inte hålla mitt löfte


BROTTSLIGHET. För drygt två år, i maj 2015, sedan lovade socialdemokraten och rikspolischefen Dan Eliasson att polisen skulle återta kontrollen i de områden som då klassades som särskilt utsatta. Men nu har antalet sådana områden i stället ökat från 53 till 61.

– Vi har inte kommit så långt som vi önskade men vi är på gång, säger Eliasson i Ekots lördagsintervju.

Eliasson fortsätter med att anledningen till att polisen inte lyckats är att polisens resurser ätits upp av ärenden kopplade till migration, gängskjutningar, grov brottslighet och terror.

Nu förflyttar man dock mer resurser till de utsatta områdena och inför teknik, såsom kameror för att komma till rätta med problemen. Polisen har också med regeringens hjälp kunnat samarbeta mer med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skatteverket och Kronofogden i de utsatta områdena.

-Pettersson menar att Dan Eliasson snackar skit. Han nämner fyra områden som hindrar polisen att fullfölja sitt uppdrag: ”migration, gängskjutningar, grov brottslighet och terror” det är egentligen bara ett område det handlar.

Asylinvandringen från dysfunktionella länder. Så länge Eliasson, övriga politiker och journalister inte erkänner det kommer antalet no-go zoner att öka. 

Krisen inom polisen beror inte enbart på socialdemokraten Eliasson men han är det främsta hindret för att återupprätta förtroendet för polisen och den inre moralen inom polisen.

Det är obegripligt att han inte fått sparken, det måste bero på att han har samma partibok som statsministern…

Det vänder har Eliasson sagt flera gånger medan det blivit värre….


27 responses to “Rikspolischefen: Jag lyckades inte hålla mitt löfte

 • jockfall

  Med dagens s k ledare i Sverige får nog snart göra som Eliasson, kasta in handuken!

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Någon förvånad?

  Gilla

 • Lena

  Mer om honom som blir illamående , ja till och med kräks när……………..
  https://nyheteridag.se/det-ar-fornekelsen-som-forstort-sverige/

  Gilla

 • Pille masaren

  Ärligt talat skall inte ämbetsmän utställa några löften, de skall sköta sitt jobb. Det är politiker som yrar om löften, men Eliasson kanske har missuppfattat sin roll.

  Gilla

 • Kattsand

  Är det någon som väntat sig att de skulle återta kontrollen över förlorade stadsdelar? Finns det någon myndighet som håller sina löften numera?

  Gilla

 • jockfall

  Avliva de som har satt honom på posten!

  Gilla

 • jockfall

  KORKSKALLEN , DET BLIR VÄRRE!

  Gilla

 • Lena

  En riktigt bra journalist intervjuar dan eliasson……………journalisten ställer ”hör och häpna” följdfrågor och han är mycket väl påläst, en riktigt bra intervju ! (Tack till journalisten vars namn jag inte kommer ihåg, ledsen för det.)
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/962938?programid=3071
  Jag är förvånad då jag faktiskt inte kan minnas en så saklig intervju med en myndighetsperson !
  Vad rikspolischefen svarar ….ja det orkar jag inte att redogöra för, det var i stort sett vidrigt politikerskitsnack !
  Lyssna !

  Gilla

 • Tony

  har den mannen lyckats med något någonstans? Ja förutom
  att tillskansa sig en fet lön för uruselt jobb!

  Gilla

 • Grune

  S har ett år på sig att nå 100.

  Gilla

 • William

  Tycker dan Eliasson ska avgå på måndag.han fixar inte jobbet.

  Gilla

 • Jhonsson

  Nej, varken Dan Eliasson eller Löfvens löften är värda något.
  De flesta av dem blir aldrig uppfyllda.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Löftesbrottet ter sig föga förvånande vid betänkandet av att vederbörande värdegrundsestradör heller aldrig haft för avsikt att infria sina utfästelser.
  Rikspolischefen är blott en av den svenska globalismens illusionister och har allt annat än seriösa avsikter med nationen, civilbefolkningen och den allmänna säkerheten.

  De parallella jurisdiktionernas framväxt och avancemang hade varit en omöjlighet inom en normal rättsstats rättskipningsområde, och i Sveriges fall tycks ministären inte hysa några etiska betänkligheter då det gäller att visa undfallenhet och generositet mot den importerade kriminaliteten.

  Genom disproportionerligt milda påföljder vid grova brott och statens omfattande subventioner till samhällsfientliga organisationer, finansierar vi vår egen undergång – något som löper helt enligt globalismens agenda.
  Andreas.

  Liked by 1 person

 • gamgubben

  Varför inte göra som Danmark ta hjälp av militären, visa drägget var skåpet ska stå.

  Gilla

 • Mjölner

  Det bästa för Eliasson är att sluta lova och avgå,

  Gilla

 • Conny Lundberg

  Det mångkonfliktuella samhället firar nya triumfer och de som backar upp det förstår aldrig varför = de har fullständigt avlägsnat sig från allt förnuftsmässigt tänkande och försöker inte ens låtsas som om de vill göra någonting riktigt konkret för att lösa problemen.

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Magnifik reflektion, Lundberg!
   Makthavarna framlever i föreställningen om sin egen förträfflighet, där de upplever sig trona så säkert på sina upphöjda och rikligen avlönade positioner, att de ej längre anser det vara mödan värt att engagera sig och ge sken av seriöst ansvarstagande.

   Oavsett vilka framtida avgångar vi kommer att få läsa om, har dessa aktörer framtiden säkrad via nepotism och utfästelser om andra glamorösa chefsbefattningar, varför de finner otidsenliga begrepp som heder, tillförlitlighet och rakryggad hållning som något högst överflödigt.
   Andreas.

   Liked by 1 person

 • Mia

  Till Eliassons försvar kan sägas att när han i maj 2015 utgav sitt löfte visste han inte att det några månader senare skulle uppstå en invasion av asylsökande så att det blev total kaos och förde med sig stora konsekvenser.
  En bidragande orsak är också att Sverige har fått hit alldeles för många män och unga män där brottsligheten brukar vara som störst.

  Liked by 2 people

  • gamgubben

   Mia du är alldeles för ärlig i dina kommentarer och modest för att få många tummar upp. Men misströsta inte utan förbli en tänkande kommentator vilket är bättre än populistisk.

   Gilla

   • Joy

    Man upphör aldrig att förvånas över den låga kunskapsnivån hos även så kallade sverigevänner. De här problemen har funnits i decennier, inget nytt alls!

    Gilla

  • OPete

   Till hans försvar , även om han är inkompetent är att du/ni har röstat för detta elende som har ställt till det för all framtid !!!

   Gilla

  • centurion

   Och hade nu Danne bara insett att man har en käft men två öron, att lyssna med, så kunde han ju gjort sig besväret att ta del av Åkesson´s varningar. Det behövdes ingen välpolerad kristallkula för att inse det vi alla förstod skulle ske. Och det kommer att ske igen, var så säker. Så håll i hatten nu, för sossarna presenterade just en budget som kommer att locka till sig än fler bigamister och bidrags-skojare.

   Gilla

 • Billy Boy

  När brottslingarna gripit makten i no-go-zonerna så får man intrycket att rikspolischefen kastat in handduken och sträckt bägge händerna i luften.

  Liked by 1 person

 • angelicaplacet

  Kan han inte lämna över sin chefspost till en polis som är Sverigedemokrat – så får allmänheten se om det blir någon skillnad.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: