Många kristna återvänder till Syrien


MELLANÖSTERN. USA och deras allierade i Mellanöstern stödjer djupt religiösa och intoleranta stater som Saudiarabien i Mellanösterns konflikter. Dessa länder i sin tur stödjer tillsammans med USA och andra allierade odemokratiska, anti-feministiska och religiöst mycket intoleranta terrorister med pengar och vapen mot den religiöst toleranta regeringen i Syrien som tagit viktiga steg mot demokrati under svåra krigsförhållanden.

Med allt som sagts om Syriens sekulära regering är det är det otroligt att någon vill återvända men allt som sagts om president Assad och hans regering stämmer tydligen inte.

Hittills i år har mer än 600 000 syrier, både kristna och muslimer, återvänt till sina hem i Syrien, då IS och ”rebellerna” som stöds av Saudiarabien och USA har drivits tillbaka. Av de kristna som flydde från Syrien återvänder många från Libanon, Jordanien och Turkiet. Rikare kristna återvänder också från Europa.

Till skillnad från Irak och andra muslimska nationer har Syrien en sekulär konstitution utan sharialagar. Kristna har sitt eget domstolssystem för familjefrågor, som skiljer sig från muslimernas sharia-system. Faktum är att kristna religiösa ledare i Syrien kallar flera årtionden av Assad-familjens styre för en ”gyllene era för kristna”.

Fler Syrier återvänder nu än de som flyr, och många av dem kristna. Då kan man naturligtvis gissa vilka det är som kommer till Nordeuropa. Det är inte de sekulära trots allt prat om  att religion och religionsfrihet är viktig för många människor.

Läs mer HÄR…


10 responses to “Många kristna återvänder till Syrien

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: