Dåligt av SD att stödja Public service

INSÄNDARE. Det är ofattbart dåligt att SD stödjer public service och att alla med inkomst ska tvingas betala till detta, oavsett om man har en tv-apparat eller ej, genom en ny skatt som är en propagandaskatt. Denna skatt stöds av samtliga riksdagspartier, inklusive SD. 

SD är motsägelsefulla när det gäller public service. Å ena sidan jämför SD:s riksdagsgruppsledare Mattias Karlsson public service med DDR i ett inlägg på sin Facebook-sida den 18 september. Å andra sidan försvarar SD public service.


Riksdagsledamoten Anna Hagwall beskylldes felaktigt för ”antisemitism” och ”konspirationsteorier” i samband med hennes riksdagsmotion ”Sprid ägandet i medierna” (2016/17:693) och som ledde till hennes uteslutning ur SD. Jag har läst riksdagsmotionen. Där finns inget som är ”antisemitiskt” och ”konspiratoriskt” i den motionen. Anna Hagwall vill bland annat sprida ägandet på fler oberoende företag och människor, slopa presstödet och att SVT börjar koda sina sändningar ”i syfte att var och en som vill abonnera på deras kanaler får göra ett aktivt val om detta”. Det är bra och kloka åsikter av henne. 

SD vill tydligen inte radikalt förändra public service som är nödvändigt för att få en äkta fri radio och tv med bland annat opartiska och ocensurerade nyheter utan mörkläggning. De nyheter som levereras från public service påminner ofta om diktaturländernas indoktrinering av medborgarna. Så har det varit i decennier. Public service-företagen är inte fria och oberoende som de ofta lögnaktigt påstår. De har en politisk agenda och tar ställning i sina nyhetsprogram.

Lägg ner public service och starta istället radio- och tv-sändningar med sändningsföreningar som Nederländerna har.
Paul Nilsson

28 thoughts on “Dåligt av SD att stödja Public service

  1. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    Självklart ska SVT:s representant utan protester infinna sig i riksdagen för att bli utfrågad. SVT, Public service som det så vackert heter är finansierade av skattemedel och ska inför folkets representanter bevisa att de är strikt neutrala. Sötebrödsdagarna kanske är över, när de under decennier har fått bedriva ensidig propaganda.

  2. Diskussionen känns rätt oviktig. SD det är snart val och det är dags att sträcka sina vingar. Är SD äkta opposition eller inte?
    Är SD endast skapad som säkerhetsventil för svenska folket för att vi ska luras att tro att det betyder något att rösta i ett val.
    SD har inte det minsta inflytande trots att att över 13% röstade på dem i förra valet. Mindre partier med med ynka procent har fått bestämma över viktiga vägval för vårt land.
    Nåt är allvarligt fel och låter inte Löven SD vara med under förhandlingar framöver så anser jag att demokrati är trams och hittepåord för att lura folket.
    Om SD tappat i opionsmätningar så beror det på att alltfler inser att detta
    går inte längre. Det behövs en kraft redo att ta itu med verkligheten.
    Klockan har stannat och kvar återstår en kraftmätning.
    Sd är Ni köpt opposition? Om inte så är det dags att visa lite sisu och spela högt. Allt att vinna och inget att förlora.

      • Hej Lena,
        Du skriver mycket och bra. Du liksom jag undrar nog om vi når ut till folket i vårt avlånga land. Är svenska folket fullständigt indoktrinerade eller finns hopp?

        Ja vad är det som pågår?
        Det kommer att behövas kraftfulla åtgärder om Sverige inte ska kollapsa och än värre inbördeskrig. (Tanken att vi skulle lägga oss ned och dö eller kapitulera finns inte i min tankevärld)

        Vad gör SD? Utesluter medlemmar som vågar ha en åsikt och stå för den.
        Det här håller inte längre och jag är mycket orolig.
        Alternativ finns men, och jag kommer troligtvis att rösta på alternativet eftersom de verkar vara de enda som kommer att kämpa för vårt land och folk, givetvis tillsammans med sina väljare.
        Sorgligt, så många har satt sitt hopp till SD och så visar det sig att allt de vill är att bli som resten i 7-klövergänget.
        Falska förhoppningar för att lura folket?
        Eller är SD utsatt för hot från makteliten?
        Under alla omständigheter så sinar alternativen för vårt land.

      • Åsa
        Tack kära du, jag skriver i förtvivlan över vad Sverige har blivit och vad landet kommer att bli !

        Märkligt egentligen då jag har bott i nära 30 år utanför mitt fosterland, dock jag är svenska och djupt i mig är mitt land det käraste på jorden, det land som jag lämnade på grund av politiken, jobb och skatterna, må så vara men jag är svensk !

        Nu är jag förtvivlad fast att barn och barnbarn har funnit andra länder på vår jord, så är de svenskar och de är stolta över just det !

        Det som sker i vårt enda fosterland är för oss obegripligt och skrämmande, liten tröst det finns fredliga och kloka människor som jag hoppas kommer med sin kunskap och erfarenhet att få oss svenskar att stå samlade som en stark kraft mot det hat som nu riktas mot oss från landets gemena förrädare.

        Ett litet tips, följ ”det goda samhället” även deras videor, jag gör det och många med mig .

  3. SD agerar en aning förvirrat i detta fall. Går att göra tolkningen ” Nu har vi varit emot så mycket så länge nu krävs ”balans” o det gör vi genom att säja ok till statstelevisionens propaganda. Som försvar, dom gör ju bra program också”
    Lika jävla fjolligt som att acceptera ännu en terrorattack på Drottninggatan, ” Det var ju ett tag sedan o dom som dog då slapp ju undan nu ”

  4. Jag tycker att landet ska ha en statlig TV och radio kanal ut till allmänheten.

    Men personalen måste bytas ut – vi kan inte ha det så här längre att allmänheten inte får opartiska nyheter,att vi inte får veta vad som händer i landet på riktigt.

  5. Jag ser SVT som en mer eller mindre terrororganisation som hjärntvättar, ljuger och även stöder islamsk terror!
    Behåll gärna SVT, men byt ut 99% av dom som i dag är anställda mot normala människor!
    Janne

    • Jo. Janne. Det vore något det. Journalister som jobbar åt det folk som avlönar dem. Låter rimligt faktiskt. Problemet är att du nog inte kommer få det genom vare sig den sittande eliten som 87% har röstat in, men ej heller genom Rothchild-sionismens kontrollerade opposition, det Israel-vurmande SD. Se dig om efter andra partier om du vill lösa den saken!

    • Hur Public service ska utformas har nog inget med det stora tappet som SD gjort i den senaste mätningen. Men däremot kan Hanna Wighs ”avslöjanden” ha påverkat siffrorna (2,8%) tror någon statsvetare

      • Människor vill nog gärna visa att de inte gillar mäns oinbjudna fingrar i kvinnors kroppsöppningar. Huruvida det är sanning eller hämnd eller båda delar lär vi nog aldrig få veta. Motgift hade en podd om saken och det är naturligtvis inte klarlagt vilka avsikter Wigh har att komma med detta utspel så långt efter det påstådda fingret. Det förefaller sannolikt att det är en hämnd för att hon blivit petad ur partistyrelsen. Det betyder dock inte att händelsen inte kan vara sann, även om de haft en sexuell relation. SD gjorde rätt som polisanmälde saken. SD har gjort rätt i just den här frågan. Jag tror därför inte att det kommer påverka opinionen någon längre stund. Sådana här problem kan nog finnas i fler partier.

  6. Nja, nu har du nog fått det om bakfoten eller missuppfattar det du vill missuppfatta, Pettersson. Vad Mattias säger att vi skall ha en public Service, men inte i nuvarande form. Han säger också mycket riktigt att den nuvarande är lika med DDR.

    Landet måste ha en service där alla medborgare kan nås snabbt. Det gäller även de som bara har TV eller radio. Du brukar tänka på de äldre som just tillhör den senare kategorin.

    En public Service skall vi med andra ord ha, men i en annan form. Precis som SD säger.

  7. Man borde kräva att public service avtalet följs och inte som idag bryta mot det i princip dagligen.

      • Det gäller bara att snacka skit om SD. Fast vem som helst med hjärna begriper att alla partier är överens, även om sättet att implementera Public Service skiljer.

      • Genom Vetenskapliga partiet skulle det kunna tänkas att vi inför en progressiv skatt som står i omvänd proportion till IQ, eftersom människor som är riktigt djävla korkade kan antas titta på eländet allra mest och då dessutom sänker sin medvetenhet ytterligare. :oD .

        Nej skämt åt sido. Allvarligt. Något måste göras åt denna satans hjärnförsmutsning som de kablar ut, men samtidigt kan en mer objektiv relevant samhällsinformation om viktiga saker vara något vi alla kan ha nytta av.

  8. Bakom detta, ytterst märkliga, ställningstagande måste det ligga en(flera?) gravad hund(ar). Fattar nada ! 🙁

    • Det är nog så att folk slutat betala p.g.a. både fattigdom och ilska över det hjärnförsmutsade innehållet. samma sak drabbar även ljugande tidningar. Då hojtar redaktörerna om ökat presstöd. Det är samma fenomen.

      Politikerna är samtidigt måna om att härnförsmutsningen ska fortsätta. Poletten har inte trillat ner om att de måste sluta ljuga än. Således vill de fortsätta ljuga, men finansiera propagandan genom skatter.

    • håller med nosferatu.
      För att visa sina väljare att man inte accepterar public service i nuvarande form så borde man röstat emot.
      Nu framstår ju SD som veliga ja-sägare till 7-klövern.
      Svagt SD !!

Kommentera