Högerextrema vanligaste gruppen bakom hot mot journalister påstår rasistisk redaktör

JOURNALISTIK. På uppdrag av regeringen utförde Göteborgs universitet under förra året en undersökning bland Svenska journalistförbundets medlemmar, om hot och trakasserier mot journalister. Resultatet visar att högerextrema grupper med rasistiska motiv är den absolut vanligaste gruppen bakom hot mot journalister. SVT skriver:

”I de fall den hotade journalisten kunnat urskilja en grupptillhörighet är högerextrema överlägset vanligast (43 procent). Därefter är antifeministiska grupper och organiserad brottslighet mest förekommande, och står för sju procent vardera. Vänsterextrema grupper stod för 2 procent.”

-Pettersson tvivlar inte på resultatet. Man brukar ju inte hota och trakassera sina egna och det är ett faktum att drygt 80 procent av journalisterna är vänster och en inte obetydlig del extrem vänster.

Det märks rätt tydligt när man ser att artikeln är publicerad på Politism.se som är Aftonbladets opinionsbildande sajt för unga med vänstersympatier och är skriven av redaktör Margret Atladottir, som givetvis inte har en opinionsbildande agenda utan rapporterar korrekt och opartisk, det ser man på damens alster nedan…

 

21 thoughts on “Högerextrema vanligaste gruppen bakom hot mot journalister påstår rasistisk redaktör

 1. Exakt Pettersson. Ingen vettig människa hotar sina vänner.
  Skulle media granska vänsterextremismen lika hårt som högerextremismen skulle de få se på annat.
  En oerhört märklig och politiskt styrd iakttagelse av SVT. Föga förvånande dock.

 2. “”I de fall den hotade journalisten kunnat urskilja en grupptillhörighet ” Det står ingenting om hur många fall som lagts åt sidan i bedömningen för att de hotade journalisterna inte kunnat urskilja islamistiska grupper?

  Det är ju ofta väldigt svårt att klassa islamistiska grupper som 1. islamister. 2. religiösa aktivister. 3 araber eller liknande. 🙂

 3. Hahahahaha
  Det beror nog på vilka man inkluderar och inte.
  Är det bara kommunisterna som är “riktiga” journalister??

 4. Stavfel och meningsbyggnadsfel i en så kort text!!!
  Ska hon vara redaktör?????

 5. Eftersom denna journalistkår riktar sina lögner och sitt hat mot s.k. högergrupper, ligger det nära till hands att journalisterna får samma bemötande tillbaka.

 6. Stackars journalister som får idka gatlopp och bli utsatta för allehanda påhopp via insändare. Ni skulle ha valt polis,brandkår eller sjukvårdsyrket istället.

 7. Den typen av journalister klassar väl alla som inte håller med och applåderar deras åsikter som hatare, högerextrema, fascister, nazister eller i bästa fall lågutbildad landsortsbefolkning.

 8. Rest i världen? Isåfall borde hon vara mer nyanserad och berätta mer. Världen består inte enbart av Sverige och ….?

 9. Näthat där den vita mannen är offer verkar vara inne nu.
  Ingen som näthatar vita tjejer på samma sätt?
  Det är lite så man undrar om den politiska korrektheten vill ha bort de svenska männen så att de “nyanlända” (eller vilka det nu kan vara) kan ha de svenska tjejerna för sig själva…

 10. Gamla insomnade DDR skulle rodna av skam…Till den låga nivån sjönk inte ens deras “journalister” !

 11. Så mycket hat hat och ännu mera hat det kommer från yttersta vänsterkanten,vad trött man är på dessa hatiska antidemokrater,varför flyttar de inte till valfri diktatur som mordkorea tex.Alla dessa löjliga omogna vita flickor/kvinnor som hatar hatar vita män varför flyttar de inte till valfritt land där det finns andra hudfärger eftersom hudfärgen är det viktigaste för dem.

 12. Vem än den blonderade bimbon i den taffligt konstruerade tweeten utger sig för att vara, kan vi förmodligen enas om att den dekolleterade donnans ångestpräglade åsiktskonstruktion endast övertrumfas av den undermåliga meningsbyggnaden och den löjeväckande stavningen.
  Andreas 🙂

Kommentera