Varför bjuder inte SVT in Nya Tider när de diskuterar Nya Tider?


SVT. Över 100 författare bojkottade i år Bokmässan i Göteborg på grund av att den av media kallade ”högerextrema” tidning Nya Tider beviljades en monter på mässgolvet. Rätt eller fel? Frågan diskuterades med bland andra SVT-journalisten Janne Josefsson, Dalademokratens chefredaktör Göran Greider samt författarna Andreas Norman och Patrik Lundberg.

INSÄNDARE.

Till chefen och redaktionen för Opinion Live.

Hej,

I torsdagens program, den 28 september, hade ni debatt om författare som bojkottade årets Bokmässan med anledning av tidningen Nya Tiders medverkan på denna mässa. Varför var inte Vavra Suk, chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen, inbjuden till programmet? Det är mycket dåligt att ni anordnar en debatt om Nya Tider där det pratas om dom men inte med dom.

På er hemsida inför detta program kallar ni Nya Tider för ”högerextrema”. På vilket sätt är dom det? Kan ni ge några konkreta exempel? Har ni överhuvudtaget läst tidningen? Vad lägger ni in i begreppet ”högerextrema”? Jag har läst varenda nummer sedan den startade år 2012 och har hittills inte hittat något som är ”högerextremt” med tidningen. Att ni stämplar den som det tolkar jag som att Public Service och övrig svensk pk-media är oroliga för Nya Tiders framgång. Snart har dom 7000 prenumeranter och det ökar hela tiden.

Paul Nilsson

SVT Opinion Live


12 responses to “Varför bjuder inte SVT in Nya Tider när de diskuterar Nya Tider?

 • nosferatu

  I Sverige är det på modet att debattera OM och inte MED. Vår statliga televsion går i bräschen för detta något märkliga förhållningssätt.

  Gilla

 • Kent

  Jag har bara sporadiskt läst lite på den fria delen på nätet och finner inte något man kan säga är extremt. Om man inte räknar kritik av invandringsindustrin som extremt.
  Kulturkoftor och kulturknuttar ser väl bokmässan som en firmafest för hejdlöst vindrickande, inbördes beundran, ryggdunkande och tävlande om vilken som är mest pk godhjärtad.
  Där passar inte Nya Tider in för de stör självgodheten men samtidigt kan alla kulturkoftor och kulturknuttar känna sig ännu mer goda och rättrådiga.

  Gilla

 • Suzie

  Alla som inte är Pk -extremt åt vänster eller korantrogna muhammedaner skall bekämpas som fiender till staten.I det stora Gökboet är sanningen
  ful och lögn,förbjuden och lögnen är upphöjd till sanning.Det här raderna stämmer på pricken in här i Sverige och vi vet varifrån socialisterna lärt sig stämpeltekniken.

  ”Riktlinjer från Sovjetunionens Kommunistpartis centralkommitté föreskrev
  redan år 1943:

  ”Medlemmar och frontorganisationer måste oupphörligen 
  besvära, misskreditera och uttrycka sig nedsättande om våra kritiker. 
  När motståndarna blir alltför irriterande, stämpla dem då som fascister 
  eller nazister eller antisemiter… Kopplingen kommer efter tillräcklig 
  upprepning att bli ett ”faktum” i det allmänna medvetandet.”

  Liked by 1 person

 • Sara från Skåne

  Pressetiska regler som SKA följas av TV

  5. Felaktig sakuppgift skall rättas, när det är påkallat. Den som gör anspråk på att bemöta ett påstående skall, om det är befogat, beredas tillfälle till genmäle. Rättelse och genmäle skall i lämplig form publiceras utan dröjsmål och på så sätt att de kan uppmärksammas av dem som har fått del av de ursprungliga uppgifterna. Observera att ett genmäle inte alltid kräver en redaktionell kommentar.

  Gilla

 • Tony

  Ja det är ju för att då kan ju inte SVT snacka skit om tidningen,
  för då blir dom motsagda, och det är precis som det Som SVT
  vill, att prata skirt om en motståndare utan att dom får försvara sig,
  precis som dom hela tiden gör och har gjort om S D.

  DDR Media, som lustigt nog kallar sig Public Service är en
  samling fähundar som inte inger respekt utan enbart
  äckelkänslor!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ursäkta, tidskriften Nya Tider passar INTE in på bokmässan tycker vissa grupper ska det vara och inget annat, det blev lite fel där !

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Tidskriften Nya tider passar in på Bokmässan tycket vissa grupper s.k högerpopulistiskt material det ska inte tillåtas, hur är det med kommunistiska tidskrifter då välkomnas de av samma grupp som inte vill ha Nya Tider på bokmässan mån tro ?

  Gilla

  • Tony

   Ja Världens mest bloddrypande Ideologi möter inget hinder i några salonger i det skenheliga Sverige, detta är Dummerjönsarnas
   åsikt, och dom är tyvärr många, speciellt bland dom
   kulturfjabbar som tror sig stå på ett högre plan än vanliga människor, det är ju bara att lyssna till skämtet som kallas kulturminister så förstår man att det är konstiga individer som
   kan få vilken position som helst utan att kunna något, mer än att låta munnen gå på tomgång!

   Gilla

 • ossie

  Som Janne Josefsson sade att det är märkligt att journalister och författare går i spetsen för att avskaffa yttrandefriheten.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Man är nog rädd för att allmänheten ska få reda på något som kan stämma överrens med dagens förljugna svenska verklighet !

  Gilla

 • stefan a.

  Liknar Sovjetunionen man sätter stämplar på folk och företeelser utan att ha någon som helst fakta att styrka det med eller ger de utpekade någon möjlighet att försvara sig mot de grova anklagelserna, det är för dåligt SVT, ni är faktiskt ingen privatägd kvällstidning….

  Gilla

 • Muhammed

  Dom är skraja ,, när representanter för olika så kallade ”hatmedia” har varit närvarande i debatter förr så har dom fått pisk så det räcker (deras argument håller inte )argumenten är ofta byggda av div känslor och platityder typ ”skicka iväg mig istället” och då har man ingenting att sätta emot när ”hatmedia” beskriver verkligheten .Man kallar inte längre nybabbarna för ensamkommande barn i alla fall då allmänheten kan se skägget på dom ,,utan ensamkommande ynglingar ,,man kan inte möta argumenten därför inbjuds bara godhetsknarkare och ja sägare

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: