Chefen kallade mig zigenare


ZIGENARE. Mellanchefen på Skåneföretaget kallade Andrei Tohanean för ”zigenare”. Andrei reagerade kraftigt och anmälde händelsen till både polis och facket. Men han känner att de vänt honom ryggen. – Jag förstår inte varför de vill sopa det under bordet som om inget hade hänt, säger Andrei.

Kristianstadsbladet rapporterade om att chefen kallat Andrei Tohanean för zigenare. Det hela började med en sjukanmälan. Andrei Tohanean jobbar på Skånetvätt i Kristianstad men när ryggsmärtorna blev outhärdliga valde han att sjukskriva sig.

När chefen ringde svarade inte Andrei. Chefen lämnade ett röstmeddelande där han bad Andrei ringa tillbaka. Men chefen glömde också lägga på luren.

Det som fastnade i röstmeddelandet fick Andrei att både gå till polis och facket Kommunal.

I ljudfilen hör man hur chefen säger till en kollega att han tror att Andrei lurar honom och har åkt utomlands. Kollegan svarar ”skulle han åka utan henne?”, alltså Andreis flickvän. Då säger chefen: ”zigenare, så det är lugnt”.

– Jag känner mig kränkt och behandlad som skit, säger Andrei.

-Nu noterar Pettersson att Andrei mår skitdåligt, – Jag trivdes jättebra på jobbet innan det här hände. Nu kräks jag varje morgon när jag ska gå till jobbet. Jag har ångest och får panikattacker, säger Andrei.

Facket kommunal ställer sig inte bakom Andrei eller hans flickvän, jag vet inte varför men kanske är det för att zigenare är ett folkslag som finnar, svenskar, rumäner, kurder och man får tåla att bli kallad det man är och inte simulera för att få skadestånd…

Till och med statsminister Löfven (S) får säga zigenare utan att bli anklagad för något…


18 responses to “Chefen kallade mig zigenare

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: