Efterspel?


De av er som i gårdagens omröstning röstade på att kommunisterna skulle starta bråken i Göteborg fick rätt.

Den utlösande faktorn var när kommunisterna började kasta sten och bangers mot nazisterna och ett antal av dessa försökte bryta polisens avspärrningar för att ta sig fram till motståndarna. Detta bekräftas av polisen.

Var då NMR oskyldiga? Nej, de inledde med att avvika från den tillståndsgivna rutten, vilket fick polisen att gripa några av dem, bl.a. ledaren Simon Lindberg.

De befarade konfrontationerna mellan nazisterna och kommunisterna uteblev dock. Däremot bekräftar polisen att kommunisterna, varav merparten maskerade, kastade sten och knallskott mot poliser på plats. Vid flera tillfällen användes stenkastning mot polisen med s.k. slungor (vanligt i Mellanöstern) som kan vara ett dödligt vapen i ”orätta” händer. Ni kan se exempel på detta i en filmsnutt från SVT. På Fria Tiders film ser man hur en gammal man träffas av ett föremål och faller till marken. Vi ser också hur påfallande många av kommunisterna har Mellanösternutseende och hur ”motdemonstranterna” börjar slåss med varandra.

NMR gjorde sig skyldiga till flertalet ingrepp från närvarande poliser, men de stora bråken stod kommunisterna för. I traditionell stil måste tilläggas…

Det finns en annan aspekt på helgens händelse. Media har i veckan intervjuat flera svenska medborgare med judiskt ursprung, men konstigt nog ingen av SD:s partirepresentanter. Alla är av förståeliga skäl upprörda över NMR, men glömmer en sak. Har ni hört någon av dessa judar tala om hotet från Islam? Är det inte numera väldokumenterat att det är invandrare med rötterna i Mellanöstern som utgör det största hotet mot Sveriges judar. Merparten av gårdagens ”motdemonstranter” var just invandrare från Mellanöstern samt kommunister. Kommunister och socialister tar som vi alla vet ställning för Palestina mot Israel. I Israel är cirka 75 procent av befolkningen judar och därmed är de måltavla också för kommunister. Ingen verkar dock vilja nämna dessa fakta i svensk media.

Vad kan då det här få för efterspel? Inom kort ska regeringen och alla riksdagspartier, förutom SD som inte bjuds in, ha ett samtal om den framväxande extremismen i Sverige. De här orden från Stefan Löfven kan visa vad det hela kommer att handla om…

…och Morgan Johansson fyller på.

Märk väl att ingen minister nämner de som stod för merparten av det våld som utspelades, nämligen ”motdemonstranterna”. Statsministern nämner ”vidriga plakat, ord och symboler” som uttrycktes på Göteborgs gator. Bland kommunisterna som uppträdde användes ord mot både polis och andra som direkt kan kallas vidriga. Då är inte ens deras vidriga agerande nämnt. Bland kommunisterna syntes också flaggor med typiska symboler.

Nyheter Idag kunde vi under gårdagen läsa att ”Sverigedemokraterna ska krossas”. Vad det innebär kan vi bara sia om, men nog lär nästa års valrörelse gå till historien som det svinigaste vi haft i Sverige. Ni som följer nyheterna i etablerad media vet att valrörelsen redan inletts och det på ett stundtals sunkigt sätt.

Om kommunisterna tillåts härja som igår, kanske denna banderoll kan väcka åtminstone politiker och väljare på den borgerliga sidan.

Personligen tror jag att våldsvänstern och diverse förbund på vänsterkanten kommer att urholka vår demokrati så till den grad att inte ens SVT och SR kan blunda.

Åter till NMR.

SVT:s reporter Axel Gordh Humlesjö stod igår och sa att ”motdemonstranterna” vann. Jag vet inte om någon sida vann med tanke på att demokratiska spelregler sattes ur spel och att våra poliser utsattes för stenkastning och annat våld.

Jag hyser inga sympatier för NMR, men kan ändå inte blunda för att deras tillståndsgivna och demokratiskt utlysta demonstration urholkades av myndigheter och ”motdemonstranter”. Vad kommer då det att innebära? Två saker kan vi nog tyvärr konstatera. Nästa gång de ska demonstrera tänker de inte söka tillstånd, utan kommer att dyka upp helt oannonserat på en gata i någon av våra städer. Om medlemmarna i och sympatisörerna till NMR var arga förut, är de förmodligen skitförbannade nu.

Vad det kommer betyda vet väl ingen, men organisationen besitter ett våldskapital och är inte rädda för att använda detta. Går organisationen under jorden har myndigheterna inte tillgång till samma kontrollmekanismer och det skulle förmodligen innebära att man plötsligt utgör en potentiellt större fara för samhället och de man är motståndare till.

Man kan tycka vad man vill om NMR, men som fler har konstaterat har organisationen fått enormt med reklam och publicitet utan att betala en krona för det. Hade man tillåtit demonstrationen som det var tänkt från början, hade Göteborg upplevt några timmar som upprört många. De enda som då hade lyssnat på talen och talkörerna, vore de själva, närvarande poliser och möjligen en och annan nyfiken åskådare. Nu har detta ältats i svensk media i veckor, internationell press har rapporterat om kaoset på Göteborgs gator, poliser har skadats, oskyldiga har hamnat i kläm, NMR har fått gratis reklam som säkerligen lockar en och annan förbannad våldsverkare och Sverige är ånyo satt på kartan i negativa sammanhang.

Huruvida extremismen ska bekämpas får 7-klövern nu diskutera. Man har gått i gång på högerextremismen, men lämnat vänster- och den religiösa extremismen lite vid sidan om. Dags att media, regering och riksdag siktar in sig på dessa ismer lika ihärdigt som man gjort med högerextremismen. Man kanske trampar på en och annan öm tå vid en sådan granskning, men det får väl ändå inte vara ett alibi för att låta bli?

Till sist. Ge polisen högre löner för tusan. De står där, utsätts för spott o spe från alla håll och försöker med de medel man besitter att trygga människors vardag. Det är inte den enskilde polismannens/poliskvinnans fel att den svenska polisen är ett skämt idag. Problemen sitter på sina fina kontor och har löner som är mångdubbelt högre än de som kämpar på gator och torg.


22 responses to “Efterspel?

 • Nico

  Lågoddsare va

  Gilla

 • Klas

  Nu vänder jag mig till alla kloka människor som inte är manipulerade av gammelmedia: Kommer ni ihåg när NRM marscherade i Göteborg mitt i veckan och vad som hände?
  Precis, det hände ingenting mer än att alla vänstermuppar blev upprörda.
  Mins ni vad som hände i lördags när alla kommunistmotdemonstrationsmuppar var på plats?
  Precis, det blev bråk med både polis och demonstranter.
  Hur kan då gammelmedia skriva att det är NRM som är orsaken till allt bråk?
  Svara den som vet?

  Gilla

 • Anna

  Stenslunga användes och två välkända arabiska ord annvändes mot polisen. Inga medier har visat vänsterextremister som gör detta. I en annan film ser man ju tydligt att det är mena som var dom som kastade. Hade polisen inte skött sitt jobb så hade AFA med flera sett till att stan såg ut som 2001. Nmr marscherade lugnt iväg och skötte sig. Men i media läser man tvärtom. Är så trött på detta

  Gilla

 • ladulaas

  Det är så mycket, som är fel i Petterssons skrivelse ovan, men jag begränsar mig till hans Israel-vurmande:

  1897 beslutade den första judiska världskongressen i Basel, under sionisten Herzls ledning, att erövra Palestina, köra ut palestinierna och i deras land utropa staten Israel. Deras tidsplan då var 30-50 år (det tog 51 år).

  Som tack för sionismens stöttning av England, USA och Frankrike i 1:a världskriget lovades man palestiniernas land (Balfour-deklarationen). Därmed startade fördrivningen av folket i Palestina, vilket hade bebott landet i över 1000 år. Efter nazisternas gräsligheter mot judarna (för att inte tala om zigenare, polacker m. fl.) under VK2 såg segrarmakterna (Återigen USA, England och Frankrike!) till att fördrivningen av palestinierna tog fart och 1948 utropades den sionistiska staten Israel.

  Med staten Israel, för evigt beroende av de västliga stormakternas ekonomiska och militära stöd, har USA, England och Frankrike en trogen allierad i Mellanöstern, som kommer att se till att det aldrig blir lugn där, så att västmakternas kontroll över oljetillgångarna där är säkrad. Genom att dessutom sätta klanen Saud (därav namnet Saudi-Arabien) på tronen i arabvärlden har man kopplat ett järngrepp på hela regionen.

  (På 50-talet gjorde USA samma sak i Iran, där den demokratiskt valde Mossadeq störtades. Shahen återinsattes på påfågelstronen och demokratin slängdes ut. Som ersättning för den hjälpen fick amerikanska företag 40% av Irans oljetillgångar.)

  Folkmordet på palestinierna har, sedan 1948, skett med maskinmässig effektivitet och uttalad terror. Palestina är idag så gott som helt utplånat, förutom det jättelika koncentrationslägret Gaza, där israelerna härjar helt enligt eget skön och med västvärldens eviga välsignelse.

  Eftersom Pettersson m. fl. helt har låst sig vid västmakternas propagandistiska världsbild, hamnar han och de andra konsekvent fel i (nästan) alla sina utrikespolitiska analyser, vilket gör att de inte kan se det politiska spelet bakom flyktingkatastrofen i Sverige och Europa, utan de famlar vilset omkring.

  Att kommunister och anarkister stöder palestinierna beror på att de fortfarande lever kvar i det kalla kriget, där deras lyckorike Sovjetunionen var en motpol till USA-imperialismen. Nästa generation tokvänster kommer dock att sluta upp bakom globalismen, vars ständiga ledare är USA-imperialismen.

  Detta är huvuddragen men det finns mycket mer att berätta om detta.

  Svenskarna har invandrat till vårt land för 10.000 år sedan. För härskarna i världen – vilket är de som sitter på pengarna – är det ingen självklarhet att svenskarna skall få sitta i orubbat bo här. Om ekonomiska och/eller geopolitiska skäl talar för att svenskarna skall kväsas och landet ges till andra folk, så genomför bankmaffian detta. Där ligger HELA bakgrunden till invandringskatastrofen, allt annat är dimridåer.

  Gilla

 • Jack

  Det verkar som skäggbarnen från Mellanöstern har hittat ett bra forum att leva ut sitt hat. Kommer i fortsättningen att tilltala alla vänstermupparna kommunistdjävlar.

  Gilla

 • Mer än märkligt, mycket värre än märkligt

  Ja det är märkligt, mycket märkligt, mer än märkligt.
  Varför stödjer den judiska församlingen massinvasion till Sverige och Europa? Flertalet av de nyinkomna bekänner sig till Islam och inte ett ont ord om massinvasion endast mot etniska svenskar som ser sitt land förstöras. Då har de plötsligt luft i lungorna nazzzzister och rasssister???
  Mer än märkligt speciellt om man tittar på medias agerande och ägarförhållanden?
  En hund begraven. Land efter land i Europa förstörs medvetet och majoriteten av befolkningen anser detta vara rimligt?
  Det har passerat märkligt och jag anser att vi talar om något mycket värre.

  Gilla

  • Roland Salomonsson

   Det är skillnad mellan Khazar-resp Hebréjudar. Det är bland Khazarjudarna kommunismen skapades och spreds världen över. Khazarjudar är bland de mest rabiata Israelhatarna. Mängder med ”Khazarjudar” har lämnat den mosaiska tron och är numera sammanhållna enbart av den ursprungliga kommunistiska ”tron”, som i princip är en kopia av islam, d v s en politisk ideologi under sken av att vara religion.

   Om Khazarjudar – slå i Wiki!

   Gilla

 • centurion

  Appropå nästa vecka´s sittning (utan SD). Så vi får väl se vilka ev. stollerier de hittar på. Jo, de får gärna förbjuda nazisterna. Inte mej emot. Men det innebär ju också att en hel del andra även förpassas till sophögen. Kommunisterna, som har c:a5 ggr. så mycket på sitt samvete. Muslimerna/Islamisterna, som har c:a 20 ggr. så mycket på sitt samvete. Jonas, Gustav och lill-Hitler själv, får nog passa sig. De har en hel del i bagaget att förklara. Visserligen är det ju så att (s)-logik inte funkar på samma sätt som för normala individer, men vi väntar ¨med spänning på nästa sänning¨.

  Gilla

  • Lite

   Om Alliansens inbjudna till detta möte har den minsta känsla för verklig demokrati så skulle de vägra delta om inte alla riksdagspartier bjuds in.
   Vad vi får se är exempel på ”Alla 7-Klövers lika värde”

   Gilla

 • centurion

  Både SVT och TV4 hade en s.k. expert i sändningen. I det första fallet var han, tydligt deklarerat, från Expo !!! I det andra fallet framgick det inte, men det var ej så svårt att lista ut vilka hon ¨hejade¨ på. Alltså, de anser att folket är så pass infantilt att vi behöver Hjälp med att dra våra slutsatser.

  Gilla

 • Fredde

  Intressant är också att Aftonbladet TV berättade om att polisen röjde upp efter att NMR´s demonstrationstillstånd löpt ut.

  Men, jag har inte sett något motsvarande för ”baaarnen” , dvs de olagliga lyxflyktingarna i Stockholm. Var PK-media där och rapporterade att deras tillstånd gått ut?
  Knappast…

  Men, så går det till i PK-maffians värld.

  Gilla

 • graal1

  jag skulle vilja se samma uppslutning med demonstrationer mot bilbränder, skjutningar, överfall, gruppvåldtäkter ,bidragsfusk, illegala personer, tiggeri, e.t.c.

  Liked by 1 person

 • Fredde

  Löfven säger:”
  ”Tillsammans med tusentals beslutsamma medborgare drogs en tydlig gräns mot nazisterna.”

  Fast, i verkligheten var ju ett stort antal av de ”beslutsamma” stenkastande vänsterpersoner som bara var där för att slåss.

  Är det förresten tillåtet att maskera sig helt i samband med demonstrationer?
  Vad hjälper filmer o foton när man inte ser knappt något av dom som attackerade?

  De skulle istället haft kravallstaket och hundar och föst ihop dem i klungor för att sedan identifiera dem.

  Gilla

  • jr

   Det idioterna inte tänkte på var att dom filmats på väg till och på väg från stenkastandet i spårvagnar,bussar och på gator. Där är dom inte maskerade och kan således identifieras relativt enkelt.

   Gilla

  • centurion

   Byfånen har säkert suttit på groggverandan tillsammans med Lindberg och Arnstad. Därav retoriken.

   Gilla

  • Grune

   Det bästa hade varit om polisen sköt verkningseld så fort de såg någon som gick till anfall oavsett om det var nazister eller vänsterterrorister.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Hörde att Svenska Spel ville inte ens ta spel på det. För oddsen blev extremt låga på vänsterextremisterna i denna ”kamp”.

  Granskare som inte tål en granskning………….

  Den omtalade Researchgruppen har byggt upp ett åsiktsregister över medborgare som medverkar på internetforum.

  Expressen och Aftonbladet har i samarbete med gruppen avslöjat namn, adress och rasistiska kommentarer från lokalpolitiker och privatpersoner.

  Men vilka kretsar tillhör Researchgruppen själv?

  https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/granskare-som-inte-tal-en-granskning-14461

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Får inte vissa grupper kasta sten på polis och andra i dagens vi och dom Sverige ?
  En vänstersten gör förmodligen inte lika ont och någon skada vilket alltid det som kommer från den onda högern gör räknat från SD och högerut.
  Snart är nazismen förbjuden enligt svensk lag och då slipper vänstern att motdemonstrera och kan ägna sig annat istället, kanske fredlig politisk propaganda?
  Lövet och övriga politiker inom 7 klövern berömde polisen för insatsen i Göteborg och det är bra svensk polis behöver precis som utländsk polis beröm och uppskattning och ännu mer befogenheter för att kunna rena upp i dagens svenska brottsträsk men att berömma den politiskt vänstertillsatta rikspolischefen för en bra insatts i Göteborg det var väl ändå att ta i , inte var väl han med på barrikaderna ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: