Svenska mäns ansvar att motarbeta hederskultur


Hedersvåld ska bedömas hårt och kritiseras häftigt. Hedersvåld är till mångt och mycket ett importerat fenomen.

Varje sunt tänkande man tar kraftigt avstånd från våld mot kvinnor och det gör också varje sunt tänkande man…om man nu inte tillhör en kultur där familjens heder står över allt annat, exempelvis unga flickors liv.

Paolo Roberto gick till hårt angrepp mot jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) när hon nyligen uppmanade alla män att engagera sig mer i frågan.

”Vilket stolpskott! Inte mitt ansvar utan ditt! Betalar sjukt mycket skatt så fixa det här eller håll käften!”

Skriver Roberto i sociala medier och ilskan går inte att ta miste på. Läs mer på Nyheter Idag

En som reagerar kraftigt på Paolo Roberto är Hanna Bergwall. Hon menar att hedersrelaterat våld inte kan bekämpas om inte alla män tar ansvar och engagerar sig.

”Machokulturen är vad som gör män farliga. Och den kan av uppenbara skäl inte lagstiftas bort…//…Det är inte en slump att män står för allt sexuellt våld. Jo, 98 procent innebär allt. Och 85 procent av övrigt våld i Sverige utförs av, just det, män. Det säger en del”

Jag tycker dessa ord säger en del om Hanna Bergwall. I ett av det mest patetiska inlägg jag läst på Nyheter24 och det säger inte lite, missar hon poängen helt. Att mörda en dotter eller en syster för att hon förälskat sig i fel person, att hon vägrar gifta sig med en 40 år äldre släkting eller att hon valt att leva ett mer västerländskt liv, är inget vanliga män hänger sig åt.

Denna hederskultur är synonym med en viss kultur och en viss religion. Även om Paolo Roberto ofta framställer sig som en macho-kille, skulle han aldrig slå ihjäl sin dotter eller kasta ut sin fru från en balkong. Att den religion, där detta däremot är vanligt, inte ens nämns i Hanna Bergwalls text säger oss att hon egentligen inte vill komma till rätta med problemet.

Nyheter24

Visst ja. Jag glömde visst säga att Hanna Bergwall är miljöpartist. Fast det kanske ni förstod? Besök gärna hennes twitter-konto, så förstår ni mer.


17 responses to “Svenska mäns ansvar att motarbeta hederskultur

 • Lena

  Svenska män har berövats sin karaktär av den förbaskade vänstern och då särskilt deras rödstrumpor. Att de svenska männen föll till föga är delvis ett mysterium men allra mest de militanta rödstrumpornas fel.
  Ingen sex om du svenske man inte är velour, djävla kärringar !

  De utverkade förbannad utpressing…………”glädjande” nog så är den verklige satan i landet nu, alla muslimer ha det !

  Gilla

 • Sea Gull

  Så svenska män borde ha motarbetat hederskultur i Sverige med början för mer än 40 år sedan? Varför inte till en början ex socialtjänsten?
  Många signaler har de fått under alla dessa år.
  (Utgått från egen erfarenhet i mitt 40-åriga arbetsliv).

  Gilla

 • Don Cornelius

  Många feminister, vill inte ens ta ordet ”hedersvåld” i sin mun, utan kategoriserar det endast som en del av den feministiska analysen – det handlar om män som utövar makt (ej kultur) i ett patriarkat (som genomsyrar alla kulturer) dvs en kulturrelativistisk syn. De vill inte göra skillnad på hedersvåld och ”mäns våld mot kvinnor”.
  Hedersvåld drabbar dessutom inte bara kvinnor, så än en gång försvinner utsatta män i den rapparkalja som uppstår när politiker vill hålla ryggen fri i feminismfrågan.
  Att reducera hedersvåldsfrågan till en sekulär fråga om ”mäns våld mot kvinnor” är direkt farligt för en grupp män, kvinnor och barn i vårt samhälle. Det går inte att med politiska, akademiska och ideologiska förtecken abstrahera bort ett problem för att man inte har mage att ta itu med sakfrågorna. Navelskådare, karriärspolitiker, rasister och hycklare är vad FI är för några.

  Gilla

 • Mona

  Mannens heder sitter mellan benen på kvinnan. Tillåt mig gapskratta.

  Gilla

 • finnjävel

  Jag tycker att det är lite väl förenklat att skylla sexuellt våld på män. Hellre ska man nog säga att Sverige har importerat problemet från muslimska länder där våld mot kvinnor är ett allmänt godkänt beteende.
  Så slutsatsen blir detta: Rösta på Miljöpartiet = Rösta för våldtäkter, kvinnoförtryck och könsdiskriminering

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det måste väl vara feministrörelsens ansvar att motverka hederskultur.

  Gilla

 • Mjölner

  Jag som trodde att kvinnor gillar farliga män???? När vi levde som familjen Flinta utövade männen våldet och kvinnorna skötte omvårdnaden i grottan. När bondesamhället raserades och man började bygga statarlängorna på höjden spårade allt ur.

  Förr var det som nu fast djävligare, men sånt djävla elände som nu har det förr aldrig varit dåligt, sade en besviken Refat el Sayed.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Att miljöpartiet inte byter namn till muslimska partiet snarast.Mvh Adolf

  Gilla

 • Carl

  Självklart är det hedersförtryck vi ser idag importerat. Att påstå nått annat är ren bullshit.

  Gilla

 • Dan Karlsson

  Miljöpartister är ofta dumma i hela huvudet

  Gilla

 • gamgubben

  ”I mångt och mycket” varför inte sticka ut hakan och skriva, hedersvåld är importerat.
  Har aldrig förstått hur någon kan sätta heder före orden våld och mord för att bilda ord som hör hemma i en medeltida vokabulär.
  Det finns inte ett uns av heder i varken våld eller mord.

  Gilla

 • Argus

  Jag tycker nog att vi män, och även kvinnor, här på Petterssons motarbetar hedersvåldet. Det enklaste sättet att motverka hedersvåldet här i Sverige är att återbörda utövarna dit de hör hemma i Långtbortistan och det har vi förespråkat länge.

  Gilla

  • Mimi N.

   Förespråkat – ja, till ingen nytta dock. Språke-tiderna är förbi.
   Action – not words !

   Gilla

  • Thomas

   Men eftersom vi har likhet för lagen så tycker jag vi kunde radera pass och personnummer för alla, svenskar eller utländningar som tar livet av sin fru eller sina barn. Då det ibland kan vara svårt att genomföra utvisningar så har Norge just nu ett par oljeplatformar som skall skrotas. Dit kan vi skicka de som skall utvisas i väntan på att Yemen skall bli tryggt nog.

   Gilla

   • Argus

    Vi har även Svalbard som genom att Sverige skrivit under spetsbergentraktatet har rätt att etablera icke-militär verksamhet på. Vi behöver inte heller bygga murar och stängsel då det finns en naturlig ”vaktstyrka” där.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: