Kina konfiskerar koraner och bönemattor mm

Kinesiska myndigheter i den nordvästra regionen Xinjiang har beordrat muhammedanska familjer att lämna in religiösa saker, bönmattor och kopior av koranen till myndigheterna..

Myndigheterna i Xinjiang varnar för att hårda straff kommer att drabba  dem om det senare hittas med de föremål som skulle ha lämnats.

”Tjänstemän i byarna och städerna skall konfiskerar alla koranerna och de specialmattor som används för bön,”

Dilxat Raxit, talesman för exil ”Uyghur Congress-gruppen”, säger att de startade med konfiskering av koraner i förra veckan. ”De måste lämnas in frivilligt. Om de inte lämnar  in, och de hittas, kommer det att bli hårda straff”.  ”Meddelandena säger att människor måste lämna in egna bönmattor till myndigheterna, liksom alla religiösa böcker, inklusive allt med den islamiska månen och stjärnasymbolen på”.

 

Tidigare i år började Xinjiang-myndigheterna konfiskera alla koran som tryckts för mer än fem år sedan på grund av ”extremistiskt innehåll”, enligt lokala tjänstemän.

Xinjiang har också förbjudit  ”olagligt” reklammaterial, religiösa aktiviteter och religiös undervisning, liksom saker som myndigheterna anser vara terroristverktyg – inklusive knivar, brandfarliga föremål, fjärrstyrda leksaker och föremål för sportsymboler relaterade till islam.

Tidigare direktiv om konfiskering av koraner och andra religiösa föremål inte hade varit effektiva, och nu ökar myndigheterna på trycket och lägger ansvaret på individuella hushåll för att lämna in.

Förut har man riktat sig bara mot Uyghur, men nu utvidgas påbudet att lämna in koranerna mm även till den  etniskt kazakhanska befolkning.

LÄNK1      LÄNK2

Eder FjärranÖsternredaktör antar: Att vissa muhammedanska missnöjesyttringar kommer utföras!

14 thoughts on “Kina konfiskerar koraner och bönemattor mm

  • Nej, ge dom inte såna idéer, förhoppningsvis är det exportförbud på dessa saker. (Vem vet, de kankse bränner alla koraner, då blir det livat värre)

  • Vill inte vara sämre när det gäller nyheter av verkligt värde för landets urinvånare…
   I dagens Bonnierblaska HD finns nu en tröstande nyhet,för Vårdpersonalen inom Regionen.I nya vårdcentralerna skall byggas n ö d u t g å n g a r för läkare,sjuksköterskor och patienter:
   ardpersonalen-nya-skanska-vardcentraler-ska-byggas-med-nodutgang-for-lakare

   • De positiva nyheterna fullkomligt störtar över oss idag !
    X-pressen,landets näst största skitblaska,skriver nu att
    svensken Hamza Yailsin blivit frisläppt,från spanska häktet.
    På min dator kom det t.o.m. upp röda streck under namnet !
    Vilket troligen betyder,att det var en ”svensk” bidragstagare som släpps tillbaka till Absurdistan.

 1. Det är intressant att se hur en imperialistisk och expansiv stormakt kan sälja in förtryck av mänskliga fri- och rättigheter till aningslösa människor i Sverige. Det lyckades kommunisterna i Sovjet och det lyckades nazisterna i Tyskland med. Nu händer samma sak i Kina* – och svenskarna jublar.

  Det aningslösa svenskar inte begriper, är att en mycket viktig faktor bakom muslimimporten (ju våldsammare desto hellre) – inklusive att vräka pengar över invällarna samtidigt som 350 000 svenska pensionärer tvingas leva under existensminimum – är just att skapa ett muslimhat i den svenska befolkningen. När det väl är etablerat, så kan yttrande-, tryck- och religionsfriheterna inskränkas utan protester – de svenska tomtarna kommer att välkomna förtrycket.

  Det är så här härskare alltid har agerat: Spela på befolkningens känslor, så kan man få med nötterna på vad som helst.

  Åtgärder för att reda upp problemet med musliminvandring är mycket enkelt att införa, utan att för den skull införa etniskt och religiöst förtryck:

  Skicka hem dem.

  Dra in ALLA bidrag till invandrare. Utvisa dem för alla brott, från snatteri och uppåt. Stäng gränserna för utomeuropeisk invandring. Med dessa tre åtgärder löser det hela sig med automatik.

  Det är därför vi aldrig kommer att få se dessa tre åtgärder vidtagas i vårt land. Våra makthavare – just de som FjärranÖsternRedaktionen och övriga kommentatorer nedan vill skall införa förtryck och religionsförbud i vårt land – inser ju att man kan göra vad som helst med och mot svenskarna, om man bara förser dem med ett lämpligt hatobjekt. Det är därför muslimimporten får fortgå.

  ’Våra’ politiker vet hur de skall göra för att kunna sitta kvar vid köttgrytorna, så att de kan fortsätta tjäna det internationella storkapitalets marsch mot den globalistiska diktaturen New World Order. Och ’Die Dumme Schweden’ går på det förstås, som de alltid gör…

  —————————–

  *Den expansiva stormakten Kina har ockuperat och införlivat länder med muslimsk befolkning i sitt imperium. I sann kommunistisk anda skall nu religion förbjudas där, så som man i Kina tidigare krossade den religiösa Falunggong-rörelsen och i det ockuperade och införlivade Tibet förtrycker tibetanerna och deras religion.

 2. Löfvens socialistjunta med hela sjukklöverligan välkomnar väl dessa muhammedaner hit till Sverige att leva all in clusive på svenska skattebetalares bekostnad och där de tillåts attt fritt utöva sin islamska ideologi med hatpredikan i stridsledningscentralerna och sharialagar i alltfler nogozoner/utanförskapsområden.

 3. Jag missade det förmodligen i artiklarna, men det vanliga är att förbud mot koraner m fl religiösa böcker endast gäller sådana som INTE är tryckta på kinesiska. Redan tidigare har man en regel att imamen skall inlämna ett manus för fredagsbönen till myndigheterna i KINESISK text senast dagen innan. Icke kinesiska språk är förbjudna och manuset skall hållas.

 4. Ingen idé att jämföra två olika folkslag: långa svenskar och korta kineser. Kineserna är JÄTTAR i alla avseenden. De kan hantera fula och farliga islam som den förtjänar. Västeuropéer, dra en tarzan, kära ni !

 5. Det är inte ofta Kina är ett föredöme…
  men nu så är dom klart nått att ta lärdom av.

  BRA KINA…STARKT JOBBAT !!!
  I detta fallet har Kina nått som Sveriges ledare inte har….en ryggrad.

 6. Mycket vettiga åtgärder.
  Det värsta som finns på denna jord är Islam och kampen mot dess vidare utbredning kräver kraftfulla åtgärder.
  Männsikor med Islam i huvudet resp. Mohammedaner är som vi sedan länge vet inte att underskatta.

Kommentera