Hot mot bibliotek är inte invandringens fel, men…


MEDIA. Det har upprepats så många gånger att det blivit en sanning: biblioteken är under attack från våldsamma förortsgäng vars kulturella koder föranleder dem att trakassera personal och besökare. En problematik som i sin tur beror på den ohämmade migrationen till Sverige. Skribenter som Paulina Neuding och Alice Teodorescu har envist rapporterat om saken.

Idogt beskriver delar av högern hot och stök på biblioteken som ett invandringsproblem. Expressens Anna Hellgren påminner om att de har fel. Men…

-Pettersson vet inte vad som stod i artikeln från början men nu avslutas den så här…

”…Det är förmodligen att hoppas på för mycket att bibliotekens självutnämnda högerriddare skulle ändra uppfattning, men vi andra måste hålla oss till fakta.

Annars är risken att något går sönder på riktigt.

Anna Hellgren är redaktör för Expressens kultursidor.

Texten är uppdaterad. I en tidigare version hävdades felaktigt att en majoritet av hoten mot bibliotekarier är högerextrema.”

 Så var det med fakta…


14 responses to “Hot mot bibliotek är inte invandringens fel, men…

 • age

  Ja, det är väl lika med akutmottagningarna på våra sjukhus.
  Det är väl gamlingar och handikappade svenskar som horat personalen?
  Ingen vågar i alla fall säga något annat.

  Någon hade blivit kallad ”svennehora” och det är ju ett gammalt svenskt uttryck?
  Även om jag inte hade hört det föra balkaninvasionen av Södertälje.

  Gilla

 • Tony

  Ja herregud vilken Bimbo, dom måtte ta mig fan se högerextrema var dom sätter sina fötter dessa urblåsta kulturfjabbar.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Expressens högstämda huskors Hellgren, denna den förvridna faktaförnekelsens furie och nonsensjournalistikens neurotiska norna, undervisar den svenska slaskpressens konsumenter i den inverterade logik som kännetecknar såväl hennes hänsovna moraliska hållning som den groteska globalismen i helhet.

  Den kognitivt korroderade konspiratösen 🙂 vill således revidera den bittra realitet som blivit ett genomgående tema inom den korrumperade statskonstens och den importerade kriminalitetens gigantiska lekstuga, där daghemsaktiviteterna antar allt våldsammare och demokratifientligare former, samt skuldbelägga den samlade oppositionens ”högerextrema” samhällsomstörtare.

  Mig synes som den vuxna värdigheten och det friska förnuftet äro fenomen i akut avtynande inom den humanitära stormaktens politiserade och svårligen infekterade nyhets- och kulturorgan, där ingen lögn, hur djävulskt transparent och vansinnig den än är, kan vara dessa pseudoskribenter främmande.
  Andreas beklagar det sorgliga sjukdomstillståndet.

  Liked by 1 person

  • larslindblog

   Enligt vissa är det skinheads som hotar personalen om dom inte skaffar Min kamp av Adolf H. Är det ngn som tror på det ??

   Liked by 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Hahaha!
    Ja, naturligtvis är det så det går till å våra högerextremistiskt invaderade bibliotek. Fan vet var detta skall sluta om konspiratörerna tillåts hållas.
    Vi ses väl på sedvanlig tid mellan hyllan för historiereviderade verk och de senaste alstren inom Södertörns genusforskning, i akt och mening att smida nya djävulska planer mot samhället i allmänhet och bibliotekarierna i synnerhet.
    Andreas 🙂

    Gilla

 • Jhonsson

  Kanske ett besök på några utsatta bibliotek kunde hjälpa.
  Men om man är fudamentalist är ju sanning och verklighet något som ligger utanför fundamentalistens fattningsförmåga.

  Liked by 1 person

 • Kenth Andersson

  Inget är 7 klöverns eller deras skötebarn massinvandringens fel, allting är som alla väl vet SD:s och de övriga högerspökenas fel.
  Bara att fråga etablissemanget, de vet exakt vem som är skurken i samhället !

  Liked by 1 person

 • Carl edström

  Lever den damen i fablernas värld.Vad trött man blir på alla dessa hycklare som inte kan tala i klarspråk.Jag tror 70% av svenskarna är ricktiga messar
  Nickedockor uttan pondus

  Gilla

 • Argus

  Ständigt denna ”invandring”. Visst, vi har invandring, det vill säga alla som inte har svenskt ursprung och flyttar hit (där har dock SCB fel då de hävdar att en svensk som flyttar hem invandrar). Men vi måste noga skilja på de tre huvudgrupperna; Arbetskraftsinvandring, det vill säga majoriteten av invandringen fram till Palme. Flyktinginvandring, de som på goda grunder flyr för sina liv eller sammantaget 6,8 % av alla som fått uppehållstillstånd 1980 – 2016. Ekonomiska migranter, de som genom att leva på bidrag eller begå brott skaffar sig en bättre ekonomisk situation genom att flytta till Sverige.

  Gilla

 • ruben

  Jag tycker Expressens Anna Hellgren verkar vara den trasigaste. PK-lögnerna duggar tätt i Sverige och visar ingen vilja att laga samhället utan bryter hellre ned det bit för bit, med inhuman PK-populism. Ett samhälle, som tar parti för s.k. ”flyktingar” eller invandrare även om de visar upp hänsynslösa kriminella beteenden, är i längden ett dödsdömt samhälle. Falskheten leder överlägset så länge poliser eller andra, som påpekar det rådande läget, blir utsedda till större skurkar i samhällsdebatten än de kriminella invandrargäng samhället dagligen utsätts för.

  Liked by 1 person

 • Hönsmamman

  Anledningen till att vi har bibliotek är för att kunna ta del av och sprida fakta. Och dela det intresset med andra.

  Att en kulturskribent möter en inskränkning av bibliotekens tillgänglighet med falska fakta står helt i strid med bibliotekens syfte. Vilken kultur är hon intresserad av att sprida.

  Fake news:
  1. Det visas i tv hur elever lär sig vara källkritik genom att undersöka källor bakom. T ex elförsörjning i Indien och hur snabbt det ska genomföras.

  2. Om och om igen visas s k experiment där man vill uppmärksamma på risken för att döma ngn pga religion, hudfärg osv.

  3. Alltså det som hände förr (förintelsen t ex)) berörs och det som är långt borta (Indien t ex). Det som är nära i tid och rum då?

  4. Just denna åldersgrupp som var med i tv har utsatts för att gå i skola med vuxna som ser ut som om det vore deras pappor och vuxenvärlden presenterar dem som barn. Inte bara genom svepande rörelser i riktningen. Utan ordentliga kraftfulla markeringar genom att avsätta miljonbelopp för varje år och person. Här hade ju källkritik annars haft en viktig funktion att fylla. Är det verkligen barn som vi har i vårt klassrum? Det har många, många barn undrat och vetat i vårt land. Och många, många vuxna har undrat och vetat. Så har vi alla de som vetat själva att de inte är barn.

  Fake news management är den nya utbildningsnormen i Sverige.

  Liked by 1 person

 • OPete

  Tycker att Anna Hellgren själv ska gå till ett bibliotek och titta . Sen kan hon slänga pennan och hålla käften . Tyvärr kanske det inte hjälper för hon tillhör dessa personer som är totalt hjärntvättade och verklighets frånvarande . Rädda Sverige 2018

  Liked by 1 person

 • angelicaplacet

  Om det inte är invandrarnas fel och inte högerextremas fel. Vilka är det då som vakterna skyddar emot när dom kallas in till biblioteken?

  Varför berättar hon inte det?

  Varför försöker hon spela viktig och prata om fakta när hon inte vill ge allmänheten korrekt fakta.

  Varför måste vakter vara på biblioteken?

  Liked by 1 person

 • Sara från Skåne

  Så bilbiotekspersonalen, den intervjuade, måste GÅ IN och korrigera en politiskt vinklad journalist…

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: