Jimmie, Morgan och Expo


Stefan Löfven har som bekant bjudit in sju av de åtta riksdagspartierna för ett samtal om de våldsbejakande organisationer som försöker påverka debatten med hjälp av just våld.

SD är det åttonde partiet och Socialdemokraterna motiverar detta med sina sedvanliga och väl inövade floskler.

SR sände igår ett inslag om just detta och här klargjordes vissa saker mer än de inblandade förmodligen förstod.

Morgan Johansson fick inleda med att motivera varför SD stängs ute från dessa samtal. ”SD är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter”, löd denna. Märk väl att exakt dessa ord används av Johansson, Stefan Löfven, Magdalena Andersson och alla sossar, varenda gång de uppträder i media och tvingas förhålla sig till SD. En slump? Knappast. Tvärtom har man inpräntats att uttrycka sig på detta vis. Frågan är bara av vem eller vilka?

Kanske av Expo, för Jonathan Lehman närvarade också i programmet där han fick ge uttryck för hur Expo ser på SD och deras gräsrötter. Tydligen utgör gilla-markeringar i olika Facebook-grupper och alternativa medier, underlag för Expos ”vetenskapliga” arbete mot SD-sympatisörers kopplingar till vit makt-miljön. Vilka typer av inlägg eller kommentarer man gillat fick vi dock inte veta

Det vi heller inte fick svar på, är om Expo eller någon annan organisation, kartlägger kopplingar mellan Vänsterpartiet, AFA och andra vänsterextrema organisationer som använder hot och våld för att tysta meningsmotståndare? Skulle någon ta sig tid med att besöka Facebook-grupper och andra medier för att hitta vänsterpartistiska politiker och gräsrötter som tryckt på ”gilla-knappar”, skulle vi förmodligen få reda på en hel del.

Apropå mötet som Morgan Johansson ska hålla, är Jonas Sjöstedt inbjuden. På Jimmie Åkessons fråga hur Morgan Johansson ställer sig till att Vänsterpartiets försvarspolitiska talesperson, Stig Henriksson, nyligen höll ett tal på en demonstration mot försvarsövningen Aurora, uteblev svaret.

Skön samling organisationer Vänsterpartiet frotterar sig med. Detta kunde Morgan Johansson inte svara på, eftersom han inte ville närvara direkt. Även detta verkar vara väl inövat, ty lille Morgan är bara en av flera socialdemokrater som avstått att närvara i en direktsänd debatt. Något för media och kanske också SD att få svar på.

Lyssna på programmet och inse att Åkesson också här står för förnuftets röst.

SR


15 responses to “Jimmie, Morgan och Expo

 • Tore

  Fy fan så patetiska dessa pajasar är, gömmer sig bakom sina fåniga värdegrunder samtidigt som dom har islamister hederskulturmänniskor i partiet.
  Med en historia av tvångssteriliseringar och täta kontakter med tredjeriket under ww2, så borde pajasarna lära sig att hålla käften.

  Gilla

 • Tony

  Ja det hjälper inte hur många gången den lille pyggmen Morgan och
  svetsaren öser sina okvädningsord över Sveriges största parti, dom kommer att fortsätta att öka. det kan dom inte göra något åt.

  Gilla

 • Tony

  Vem fan bryr sig om vad expo tycker? Kommunist pack kan tycka vad dom vill, dom är och förblir Sveriges avskräde.

  Gilla

 • Nisse

  Alla vet att SD redan är det största partiet. Sossarna är desperata……..

  Gilla

 • white lady

  Finns alla de kommunistiska organisationerna i Sverige? Får de bidrag till sina vidriga verksamheter? Hur detta är möjligt i ett demokratiskt land?
  Denna lilla nazistiska organisationen med 50 pers demonstranter är ingenting att jämföra med så många kommunister! Kommunister står för de största brott i mansklighetens historia!

  Gilla

 • Bosse S

  Apropå Aurora, var det inte en massa kommentatorer här i en tidigare tråd, som analogt med vänstern också ville stoppa den övningen?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  2017 upplyses det i Sverige ständigt och överallt om ideologierna nazism och facism och vad de står för och gjort historiskt vilket är bra och nödvändigt men varför hör man inte även nästan dagligen samma upplysning om ännu en vidrig ideologi vid namn KOMMUNISMEN som historiskt har representerats av mindre trevliga herrar som Lenin, Stalin, Mao, PolPot, Castro och inte minst dagens välgödda Nordkoreanska diktator Kim Jong-Un med flera ?
  Kommunisterna försvann naturligtvis inte i Sverige bara för att dåvarande partiet VPK gjorde en patetiskt avbön och tog bort två bokstäver i partinamnet och blev bara V, extremvänstern lever i högsta grad i dagens flummiga Sverige på sandlådenivå.
  Kommunismens vidrigheter får aldrig glömmas bort och ska självklart ständigt upplysas om i dagens svenska skolor precis som det görs om nazismen men man får en olustig känsla av att kommunism i Sverige numera blivit rumsren inte anses som lika hotfull och viktig att upplysa om som om nazism och fascism vilket i så fall är ett stort och allvarligt politiskt misstag.
  Men å andra sidan ser man ju dagens svenska totala moraliska samhällsras och då är det kanske inte konstigt att kommunismen glömts bort av massmedia och det övriga tårdrypande välgödda svenska PK-etablissemanget som älskar hela världen utom sitt eget land !!!

  Gilla

 • gamgubben

  Eftersom, förhoppningsvis, landets väljarkår läser, förstår vad sossarna gör och agerar därefter då blir det självgodas parti inte störst.
  Det största partiet efter valet 2018 är inte ett rasistiskt parti med rötterna i nazismen utan det är SD, svenskarnas parti.

  Gilla

 • OPete

  Dom pratar om demokrati hit och dit men det blir bara mer och mer löjligt . Fördelen o andra sidan är att fler röstare blir förbannade och lämnar dessa partier !!!!

  Gilla

 • OPete

  Tycker det är dags för en stor demonstration i detta land . Hur i helvete kan dom anklaga ca 2 milj röstare för att vara nazister eller rasister ? De borde anmälas och ställas inför rätta !!!

  Gilla

 • larslindblog

  Herre Gud….att det finns så många kommunistgrupper !! Och så ältar man NMR vareviga dag..NMR är ju egentligen ett symptom på en vettlös invandring……jag är lite förvånad att NMR inte blivit fler…

  Gilla

 • age

  Omvänt förhållande efter valet?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: