Sollentuna kommun söker familjehem till ensamkommande barn

INVANDRING. Varje år kommer det barn och ungdomar utan medföljande förälder eller annan legal vårdnadshavare till Sverige för att söka asyl.

I dagsläget ansvarar Sollentuna för ca 200 ensamkommande barn varav de flesta togs emot under 2015. Under 2017 kommer Sollentuna ta emot runt 20 asylsökande ensamkommande barn och ungdomar. Flera av de som tagits emot tidigare år har fått uppehållstillstånd i Sverige och bor kvar i kommunen.

Nu är Sollentuna kommun intresserade av familjehem och inget fel i det.

-Pettersson undrar dock över bilden på pojken, är det verkligen ett ensamkommande barn eller en vanlig svensk pojke som utnyttjas? 

Samma bild finns nämligen här men där står att pojken inte har något med artikeln att göra…

7 thoughts on “Sollentuna kommun söker familjehem till ensamkommande barn

  1. …de ensamkommande är varken ensamma( de har ständig kontakt med familj+vänner via sina nya dyra mobiler) eller anländer Europa ensamma (de kommer gruppvis).
    EU har redan gjort en deal om återsändning av dem med Afghanistan. Minst 50% kommer från Iran med smygit sig in som Afghaner i Europa. Sverige har också ett återanvändar avtal med Afghanistan så det är bara skicka dem hem.

    Minst 32/34 regioner är säkra i landet vilket även turistbranschen vet om så de gör reklam om spännande resor till landet.
    https://www.chasingtheunexpected.com/wp-content/uploads/2017/05/travel_to_afghanistan_herat_mosque-guide.jpg

  2. Världens största och dyraste asylbedrägeri som är bluffen om de ensamkommande vuxna afghanbarnen rullar på som förut,politkerhelvetet blåljuger som vanligt och lägger extra många miljarder på de ljugande vuxna männen som vill vara barn i Sverige då de får allt gratis och helt utan ansvar och krav.Sverige blir allt sjukare och galnare.Totalt sinnessjuka politikerhelven och deras medlöpare är inte nöjda förrän de har fullständigt raserat hela landet plundra och stjäla av svenska folket på allt som finns ch 90 % av svenska folket är hemlösa och tvingas bo ute på gatan och svälta ihjäl .

  3. Vem fan är ungen då, är allt bara ett enda stort skämt? O.T: Jag sitter och tittar på Uppdrag Granskning nu, det handlar om helikoptrarna och de ljugande, manipulerande, hårresande kärringarna på Sjöfartsverket. Jag blir så förbannad på alla vidriga äckel som så gravt missbrukar sin position att jag är nära att dra knytnäven rakt igenom tv-rutan. Mygel, girighet, korruption och olagligheter och alla skyddas och kommer undan.

Kommentera