Sollentuna kommun söker familjehem till ensamkommande barn


INVANDRING. Varje år kommer det barn och ungdomar utan medföljande förälder eller annan legal vårdnadshavare till Sverige för att söka asyl.

I dagsläget ansvarar Sollentuna för ca 200 ensamkommande barn varav de flesta togs emot under 2015. Under 2017 kommer Sollentuna ta emot runt 20 asylsökande ensamkommande barn och ungdomar. Flera av de som tagits emot tidigare år har fått uppehållstillstånd i Sverige och bor kvar i kommunen.

Nu är Sollentuna kommun intresserade av familjehem och inget fel i det.

-Pettersson undrar dock över bilden på pojken, är det verkligen ett ensamkommande barn eller en vanlig svensk pojke som utnyttjas? 

Samma bild finns nämligen här men där står att pojken inte har något med artikeln att göra…


7 responses to “Sollentuna kommun söker familjehem till ensamkommande barn

 • Hans Nilsson

  Jag önskar Sollentuna Kommun ett stort LYCKA TILL med letandet efter familjehem åt barnen.

  Gilla

 • Nosferatu

  Visade man bilder på verklighetens ensamkommande, skulle väl inga familjer öppna sina hem

  Gilla

 • CTRLcontrol

  …de ensamkommande är varken ensamma( de har ständig kontakt med familj+vänner via sina nya dyra mobiler) eller anländer Europa ensamma (de kommer gruppvis).
  EU har redan gjort en deal om återsändning av dem med Afghanistan. Minst 50% kommer från Iran med smygit sig in som Afghaner i Europa. Sverige har också ett återanvändar avtal med Afghanistan så det är bara skicka dem hem.

  Minst 32/34 regioner är säkra i landet vilket även turistbranschen vet om så de gör reklam om spännande resor till landet.

  Gilla

 • Suzie

  Världens största och dyraste asylbedrägeri som är bluffen om de ensamkommande vuxna afghanbarnen rullar på som förut,politkerhelvetet blåljuger som vanligt och lägger extra många miljarder på de ljugande vuxna männen som vill vara barn i Sverige då de får allt gratis och helt utan ansvar och krav.Sverige blir allt sjukare och galnare.Totalt sinnessjuka politikerhelven och deras medlöpare är inte nöjda förrän de har fullständigt raserat hela landet plundra och stjäla av svenska folket på allt som finns ch 90 % av svenska folket är hemlösa och tvingas bo ute på gatan och svälta ihjäl .

  Gillad av 1 person

 • Conny Lundberg

  Uppenbarligen vill man mörka vilka det är som kommet hit!
  Det är alldeles för många som börjar protestera mot s k flyktingbarn.

  Gillad av 1 person

 • Mr Jordan

  Vem fan är ungen då, är allt bara ett enda stort skämt? O.T: Jag sitter och tittar på Uppdrag Granskning nu, det handlar om helikoptrarna och de ljugande, manipulerande, hårresande kärringarna på Sjöfartsverket. Jag blir så förbannad på alla vidriga äckel som så gravt missbrukar sin position att jag är nära att dra knytnäven rakt igenom tv-rutan. Mygel, girighet, korruption och olagligheter och alla skyddas och kommer undan.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: