Tyskland: Islams uppgång


av Giulio Meotti  •  19 september, 2017

 • Turkiet kontrollerar 900 moskéer i Tyskland och tar sig friheten att säga att en ”liberal moské” i Tyskland är ”inkompatibel” med islam.

 • Kan du föreställa dig att Tyskland skulle erbjuda Irak, Syrien och Egypten att bygga ”200 nya kyrkor” för att rekonstruera de förfallna och fördrivna samhällsgrupperna där? Nej, för i Mellanöstern har kristna utrotats i en påtvingad anti-kristendomsanda.
 • Kristna i Tyskland kommer att bli en minoritet under de kommande 20 åren, enligt Die Welt.
 • Vi riskerar att förlora inte bara våra kyrkor utan också vår kulturella styrka och till och med vår tillit till vår egen civilisations värderingar, vilket är ännu viktigare.

Jan Fleischhauer, en journalist på veckotidningen Der Spiegel, myntade ett uttryck för att definiera den tyska kristendomens fall: Selbstsäkularisierung(”självsekularisering”). Håller kyrkan på att avvecklas?

Den tyska biskopskonferensen släppte nyligen uppgifterna om katolicismens nedgång i Tyskland år 2016. På ett år har den tyska katolska kyrkan förlorat 162 093 troende och stängt ned 537 församlingar. Från 1996 fram tills idag har en fjärdedel av de katolska samfunden stängts. ”Tron har avdunstat”, sa cardinal Freidrich Wetter, ärkebiskopen i München och Freising mellan 1982 och 2007.

Läs vidare


4 responses to “Tyskland: Islams uppgång

 • Conny Lundberg

  Du har så rätt Roland! Kyrkan är helt klart infiltrerad och istället för att hjälpa sina medborgare till andlig vederkvickelse sprider de istället anti-kristlig propaganda som backar upp den galna politik som förs.

  Gillad av 1 person

 • eugenecork

  satt å tjyvflukta(än så länge) på Fråga Lund ikväll…1 fråga gällde svordomar i Sverige idag och för 500 år sedan…under Katolismen va svordomar väldigt sävliga, efter vi blev Protestanter efter Gustaf Wasa t.o.m. idag blev det mera färg i språket
  …min undran är hur det kommer bli under den Islamistiska religionen?…gissar vi blir ett huvud kortare om vi hädar ngt som rör Mohammed

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Det är inte den kristna tron som lämnar tyskarna (eller svenskarna). De överger sina respektive kyrkliga organisationer eftersom den organiserade kyrkan sysslar med antikristendom, inte försvarar kristendomen i landet eller internationellt och fungerar som en (kulturmarxistisk) kommunistisk frontorganisation.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: