Polischefen: Politikerna är faktaresistenta

INRIKES. Efter söndagens demonstration av Nordiska motståndsrörelsen i Göteborg får Göteborgspolisen hård kritik för att man lät den fortgå. Nu svarar polischefen Erik Nord och hävdar att de politiker som kritiserar är ”faktaresistenta”, enligt SVT. 

Demonstrationen var oanmäld och hade inget tillstånd. Dock faller även oanmälda demonstrationer under demonstrationsrätten och polisen ansåg sig inte ha någon rätt att stoppa den.

Bland andra skrev Centerpartiets Annie Lööf på Twitter att det är ”helt obegripligt att de tillåts demonstrera även utan tillstånd. Nu räcker det”.

Även det vänsterpartistiska kommunalrådet i Göteborg, Daniel Bernmar, rasade mot polisen.

Erik Nord, chef för polisen Storgöteborg, säger så här om kritiken: – Jag blir mycket bekymrad över den faktaresistens som våra politiker uppvisar. Det är många av våra folkvalda politiker som kritiserar att vi följer de lagar som de själva är satta att stifta, för mig blir det obegripligt, säger han.

Erik Nord håller alltså fast vid att gårdagens demonstration inte bröt mot lagen om hets mot folkgrupp eller var så störande av den allmänna ordningen att polisen hade rätt att ingripa.

Daniel Bernmar tror att hans parti blev rumsrent bara för att de tog bort K i namnet.

Daniel Bernmar (V) står dock fast vid sin kritik. – När nazisterna tågar taktfast med sköldar och med våld motar bort personer som försöker visa sin avsky, då undrar jag verkligen varför inte polisen ingriper, säger han till SVT Nyheter Väst.

Daniel Bernmar fortsätter: – Polisen gör systematiskt sitt yttersta för att hjälpa nazisterna att demonstrera i Göteborg, vilken annan grupp hade kunnat förvänta sig samma beredvillighet och stöd?

Han nämner som ytterligare exempel den så kallade tyrrunan som NMR har som partisymbol och som finns på både sköldar och flaggor i tågen.

– Den symbolen användes av Waffen-SS i nazityskland. Om den inte utgör hets mot folkgrupp borde saken prövas på nytt, säger Daniel Bernmar.

-Pettersson vill påminna herr Bernman att hans parti fortfarande marscherar under samma röda flaggor som de gjorde på den tiden hans part stödde Hitler och han har aldrig protesterat när kommunister demonstrerat och stört ordningen utan tillstånd.

Lite, men bara lite om vänsterns bruna förflutna nedan…

1917 Socialdemokratiska Vänsterpartiet bildas av bland annat Zeth Höglund, Carl Winberg och Karl Kilbom, som lämnat socialdemokraterna. Partiledarskapet delas av Höglund och Winberg.

1918 Ernst Åström och Karl Kilbom blir partiledare.

1919 Socialdemokratiska Vänsterpartiet ansluter sig till Komintern, den kommunistiska internationalen.

1919 Zeth ”Zäta” Höglund blir partiledare, igen.

1921 Partiet byter namn till Sveriges Kommunistiska Parti.

1924 Sveriges Kommunistiska Parti splittras. Zeth Höglund och ”höglundarna” går tillbaka till socialdemokraterna.

1924 Nils Flyg blir partiledare. (Nils Flyg blir efter några år nazist; se nedan.)

1929 Partiet splittras, i ”sillénare” och ”kilbommare”, anhängare av Hugo Sillén resp. Karl Kilbom. Kilbommarna, däribland före detta partiledarna Karl Kilbom och Nils Flyg, bryter sig loss och kallar tills vidare även det andra partiet för Sveriges Kommunistiska Parti.

1929 Sven Linderot blir partiledare.

1934 Det andra Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Socialistiska Partiet. Ledare är Karl Kilbom och Nils Flyg, vilka alltså bägge två är före detta ledare för det ursprungliga Sveriges Kommunistiska Parti.

1937 Före detta kommunistledaren Karl Kilbom lämnar Socialistiska Partiet och går (efter tjugo år) tillbaka till socialdemokraterna.

1937 Under ledning av före detta kommunistledaren Nils Flyg utvecklas Socialistiska Partiet till ett nazistiskt parti.

1939 Molotov-Ribbentrop-pakten ingås. Sveriges Kommunistiska Parti är under två år allierat med Nazityskland.

1940 Sveriges Kommunistiska Parti stöder Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark. (Hitler och Stalin är ännu allierade.) Dagen efter Tysklands invasion av Norge och Danmark skriver partiorganet Ny Dag:

”Det är de små staternas beskyddare England och Frankrike, som med sin flagranta kränkning av Norges suveränitet framkallar detta läge.”

1941 Molotov-Ribbentrop-pakten spricker.

1941 Sveriges Kommunistiska Parti försvarar Sovjetunionens invasion av Baltikum och Finland.

1951 Hilding Hagberg blir partiledare. Hagberg är en man som i alla lägen försvarar Sovjetunionen och dess diktator Josef Stalin.

1953 Stalin dör. Centralkommittén för Sveriges Kommunistiska Parti skriver:

”En stor och smärtsam förlust har drabbat hela den framstegsvänliga mänskligheten. Stalin är död. Vår tids störste folkledare och statsman, den socialistiska samhällsvetenskapens geniale mästare, kommunismens banérförare har gått ur tiden.”

Vid en minneshögtid över Stalin i Medborgarhuset i Stockholm den 9 mars 1953 håller C-H Hermansson (blivande partiledare) ett hyllningstal till den bortgångne diktatorn:

”Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.”

1956 Sveriges Kommunistiska Parti får order från Sovjetunionen, där Krustjev är ny ledare, att Stalinkulten måste upphöra omedelbart.

1964 Carl-Henrik Hermansson (som höll hyllningstalet till Stalin elva år tidigare 1953) blir partiledare.

1967 Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Vänsterpartiet Kommunisterna.

1967 Maoistiska och stalinistiska ungkommunister bryter sig loss och bildar KFML, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, som senare byter namn till SKP, Sveriges Kommunistiska Parti.

1970 Några extra mycket maoistiska och stalinistiska medlemmar av KMFL/SKP bryter sig loss en gång till och bildar KFMLr, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna, som senare byter namn till KPMLr, Kommunistiska Partiet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna (eller nåt sånt).

1975 Lars Werner blir partiledare.

1989 Berlinmuren faller i november. (Anses som den mest symbolladdade händelsen i samband med öststatskommunismens fall.)

1991 Sovjetunionen upplöses, och Vänsterpartiet Kommunisterna byter namn till Vänsterpartiet.

1993 Före detta medlemmen av MLK, Marxist-Leninistiska Kampförbundet, Gudrun Schyman blir partiledare. Orsaken till att partiet byter ledare är att Lars Werner anses dricka för mycket!!! Snacka om att gå från askan in i elden.

2004 Blir Lars Ohly partiledare, han har bland annat sagt ”Jag representerar allt det som Sverigedemokraterna är emot”. Ljugit om att han spelat fotboll mot Nacka Skoglund, gjort klipp på bostadsrätt i Stockholms innerstad, haft barnen i privatskola och låtit sig opereras privat.

2012 efterträds Ohly av Jonas Sjöstedt, en man som är emot privata vinster i välfärden men själv inte hade något emot att som fullt frisk 40-åring softa för skattebetalarnas pengar i New York under 2,5 år. Sedan flyttade han hem och bosatte sig på Östermalm!!!  Som han tyckte var en hemsk tråkig stadsdel och han hoppades att familjen så småningom kan flytta till en annan stadsdel.

– Pettersson mejlade herr Sjöstedt den 9 januari 2012 och frågade om han inte ville byta sin hemsk tråkiga lägenhet på Östermalm mot en liknande i det mångkulturella Rinkeby men Jonas har inte haft tid att svara…

Nåväl ett parti med den historien av kommunism, nazism och som idag flörtar med izlamister ska vara väldigt försiktiga med att kalla andra nazister…

Vänsterpartiets historia HÄR och HÄR 

13 thoughts on “Polischefen: Politikerna är faktaresistenta

 1. Den globala eliten styr de politiker vi har och medborgarna har ingenting att säga till om. Denna sanning är uppenbar om man googlar lite.
  Nationalstatens lagar och förordningar trotsas hela tiden eftersom eliten vill rasera nationalstaten till fördel för en världsregering.
  Våra politiker är landsförrädare och sviker oss alla om vi inte gemensamt skapar allt mer information om vad som egentligen pågår vilket Pettersons blog starkt bidrar till. Stort tack för det!

 2. Våra politiker är inte bara faktaresistenta utan naiva som små barn.
  Hur har vi, det svenska folket, misslyckats så totalt med att välja våra politiska företrädare?
  Eller finns det inte längre klokt folk, som sysslar med politik?

 3. ”Polisen gör systematiskt sitt yttersta för att hjälpa nazisterna att demonstrera i Göteborg, vilken annan grupp hade kunnat förvänta sig samma beredvillighet och stöd?”

  Vad är det för skitsnack?

  Polisen följer ju bara de reglar och lagar som finns, ska de istället börja tänja på dem för att göra vänstern lycklig?

  Dessutom borde Bernmar kika lite i historien om vad kommunisterna har ställt till med, det finns ingen anna ideologi som dödat så många!
  Faktiskt 4 gånger så många som nazismen!
  (därmed inte sagt att jag accepterar nazism)

 4. Nazistsvin och kommunistsvin ska inte få demonstrera över huvudtaget dessa mördar ideologier åt helvete med dom detsamma gäller muslim extremister åt helvete med dom också

 5. Lars Werner var ett känt namn i 1970-talets Rumänien. Sommar efter sommar möttes denne svenska kommunist av sin ’buddy’ Ceausescu på flygplatsen för att sedan köras med pomp och flärd till något lyxhotel och Melody Bar i Mamaia där Werner & co söp och festade friskt. På den tiden bodde vi just på den stora Tomis boulevard till Mamaia och såg från fönster och balkonger de förnäma gästerna som kördes dit med poliseskort.

  • Även Sten Andersson hade kära minnen om Ceausescu från deras möten. Sten A. berättade lite om det i svt under sena 1980- och tidiga 1990-talet då han var utrikesminister. Jag hade bott i Sverige inte länge på den tiden, men förstod och talade svenska ganska bra redan då. Jag hade inte svårt att höra lite nostalgi i Stens minnesberättelser om den ’rumänske store och käre folkledare’ trots att diktatorn ’låg six feet under’. Ceausescu hade sina beundrare i Sverige ….

 6. Det är det där taktfasta tågandet. Enligt fysikens lagar gör det hela skillnaden. Det kan skapa stor förstörelse i omgivningen. Rasera en bro eller nåt annat som kommer i stark svängning.

  Det är bättre med hitan och ditan.

 7. Tack Pettersson för den utomordentliga historielektionen.Socialisterna har nogsamt sett till att den här sanningen aldrig kommit in i svenska skolans undervisning för det passar inte deras ogudaktiga agenda.Så enormt mycket okunskap ,motstånd och försvar man kan möta hos speciellt äldre svenskar när man för kommunismens djävulska och förrädiska ideologi och dess ondskefulla förflutna med över 100 miljoner mördade och slaktade människor.Man kan få höra kommentarer som att ” jamen tanken var väl fin och god inom kommunismen”.Detta är lika illa som att säga att islam är fredens religion och att islam betyder fred, helt fel, islam betyder underkastelse.Islam är ett totalitärt politiskt system med inslag av religion där sharialag är det centrala och omfattar och styr allt i muhammedanernas liv.Utan kunskap förgås folket står det i bibeln och det är så sant och därför blir mänskligheten lurad gång på gång.

 8. Annie Lööf har inte mer begrip än så, och kommunisten i Göteborg tror
  att demonstrationer utan tillstånd bara gäller vänsterdrägg.

Kommentera