Den som tar hit familj bör stå för försörjningen


INVANDRING. Det som främst bör ses över när det gäller migrationspolitiken är anhöriginvandringen. Familjer ska kunna återförenas och kärlek över gränserna ska inte förhindras. Men det är ändå rimligt att ansvaret för denna rörlighet i första hand ligger på de människor som det berör. Det skriver den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali.

”Sverige ska vara ett öppet land och en fristad för människor med skyddsbehov. Svensk migrationspolitik räddar liv och ger människor chansen till en ny framtid. Alliansen har sedan 2006 gjort asylprocessen mer rättssäker och gjort det möjligt att söka sig till Sverige för att arbeta.

När Nya Moderaterna utvecklar sin politik måste dock de utmaningar som migrationen och den bristande integrationen medför tas på större allvar än vad som hittills varit fallet. Integrationen och migrationen måste gå i takt och särskilt måste vi se över hur anhöriginvandringen fungerar.

Integrationen har under lång tid fungerat dåligt i Sverige. Bland annat OECD konstaterar att Sverige tillhör de länder där arbetsmarknaden är dålig på att inkludera utrikesfödda. Samtidigt som integrationen fungerar bristfälligt har Sverige ställts inför en ökande migration, bland annat till följd av striderna i Syrien och motsättningar på Balkan. Den långvarigt undermåliga integrationen tillsammans med den ekonomiska krisen gör att det väcks frågor kring Sveriges förmåga och kapacitet när det kommer till invandring. Långsiktigt kan öppenheten och solidariteten bara säkras genom en bättre integrationsprocess.

En stor brist i dagens mottagande berör anhöriginvandringen. Anhöriginvandringen är den största formen av migration till Sverige. Anhöriginvandringen har de senaste tre åren bestått av cirka 70 procent nyetablerade relationer, det vill säga relationer som uppkommit mellan någon som bor i Sverige och någon utlandsboende, alltså inte familjeåterförening.

Utmaningen med anhöriginvandringen är flerfaldig. Framförallt omfattas anhöriginvandrare inte av samma stöd för etablering som till exempel flyktingar. Det finns anledning att se över vilka befogenheter till exempel kommunen eller Arbetsförmedlingen har när det gäller att bistå i integrationen av anhöriginvandrare som inte själva etablerar sig på arbetsmarknaden…”

Läs vidare på SvD…

-Pettersson säger att det är självklart och rimligt. Den som tar hit familjen ska försörja den, precis som det står i koranen. Med försörjningsplikt hade vi sluppit muslimen med tre fruar och 16 barn i Nacka.

Dock får vi inte glömma att Hanif Bali är moderat och att han skrev artikeln ovan i februari 2013. Då hade moderaterna makten men någon försörjningsplikt infördes aldrig…


19 responses to “Den som tar hit familj bör stå för försörjningen

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Det torde vara de flesta bekant att de intellektuellt förfördelade, dokumenterat arbetsovilliga och reproduktionshysteriska MENA-kombattanterna planmässigt söker maximera sina månatliga barnbidrag som extra försörjningsstöd.
  Nej, detta är näppeligen rasism. Detta är fakta.
  Svenskt internationellt beryktat vansinne när det är som värst.
  Andreas.

  Gilla

 • Preben P.Reben-Prebensson

  Vi befinner oss i en glödhet högkonjunktur men hundratusentals ekonomiska invandrare efterfrågas inte överhuvudtaget. Även om deras löner och utbildningar subventioneras. Hur kommer det då att se ut under en lågkonjunktur? En sådan kommer alltid.

  Gilla

 • KENT

  MP vill öppna asylboenden även i ditt hem
  Miljöpartiet föreslår idag att privata bostäder ska kunna tas i anspråk för asylboenden.

  Nej det handlar ännu inte om att rekvirera privatbostäder.
  MP vill först pröva om pengar (2000kr/mån) kan förmå svenskarna att frivilligt upplåta sina hem för asylboende (SVT).
  Om svenskarna inte låter sig mutas så kommer nog piskan fram.
  Kanske i form av en ”asylskatt” för dem som ”inte tar sitt ansvar”
  -ungefär som straffskatten för kommuner som ”inte tar sitt ansvar”.
  Eller så konfiskeras bostaden – i solidaritetens heliga namn.
  De som stretar emot blir stämplade som fredlösa rasister/fascister.

  Gilla

 • Lena

  Har det någonsin krävts i Sverige att de anhöriga skall stå för uppehället ?
  Jag har aldrig läst att vi har en sådan regel.

  Gilla

 • Tony

  Men den odugliga regeringen lyfter inte ett finger för att kabla ut signaler i världen att alla ( inte Allah) ska kunna försörja sig , i annat fall inget upprehålls tillstånd.
  Sen kan man undra hur fan man kan ha tre fruar, och vad tänker dessa fruar med? Dom är för fan bara avelsdjur för gubbfanens sjuka lustar?

  Gilla

 • Kalle

  Vår välfärd är till för Svenska medborgare problemet är att det blir man för lätt, riv upp medborgarskap för kriminella och yrkesparasiter.

  Gilla

 • ThinLizzy

  Exakt samma sak sade Kristersson (M) inför valet 2010.
  Vi vet ju alla hur det gick med det…

  Gilla

 • Thor

  Vilken otrolig rappakalja med plattityder.

  Gilla

 • Suzie

  Nej,och så länge sjukklöverligan får sitta vid makten kommer aldrig något krav överhuvudtaget ställas på varken asylsökande eller deras alla anhöriga som alla vill komma hit för de höga bidragens skull.

  Fantastiskt att få lyssna på den verklighetsförankrade och klarsynte finske professorn Paul Lillrank,han intervjuas i Swebbtv och det är bland de bästa jag någonsin hört.Paul Lillrank säger så självklara saker och ändå blir man så glad över att få höra sanningen om det svenska tillståndet som norrmännen säger.Han säger bla att det är inga flyktingar som kommer hit utan ekonomiska migranter ,män i stora antal och några få kvinnor och barn,och länderna de kommer ifrån är inte i krig,man skickar barn och kvinnor till säkra länder när det är krig i landet man bor,helt rätt.
  Sverige är på väg att bli en failed state,säger han vidare att det finns ingen politisk vilja i Sverige att vilja göra annat än det man gör med massinvandringen och alla dess fruktansvärda konsekvenser då hade man sett och vidtagit åtgärder redan när problemen var betydligt mindre än de är idag,istället har politikerna ökat på samma problem med ännu mera massinvandring av totalt ointergrerbara människor från främst islamska länder.

  Gillad av 1 person

 • fornuftist

  Så här funkar det redan. För vita svenskar…
  Jag fick garantera försörjning för att min fru skulle få komma.
  Jag har också fått ge henne jobb i mitt företag (även om tjänsten egentligen inte behövs) eftersom Arbetsförmedlingen, trots att hon har hög utbildning, bara ryckte på axlarna åt henne då hon saknade pigment för att få hjälp av dem.
  Allas lika värde…

  Gilla

  • Mia

   Det funkar numera likadant även för invandrare eftersom reglerna ändrades 2015 och gjorde det betydligt svårare att ta hit anhöriga.

   Något som vänstern och centern har protesterat emot.

   Gilla

   • Bosse

    Mia! Men parasiten i Nacka hade inga problem att få hit tre fruar och 16 barn trots att du säger att det har blivit svårare att få hit anhöriga. Det finns ytterligare en äcklig parasit i Danmark som vill hit. Han har också tre fruar men han har 20 barn. Du kan väl visa att du älskar invandringen genom att låta åtminstånde hälften av dessa bo hos dig.Då får du också
    deras underbara kultur på köpet.

    Gilla

   • Kalasbetalaren

    Reglerna ändrades bara på papperet för att svagsinta skall sova vidare. Det finns ett undantag vid särskilt ömmande fall som används flitigt!

    Gilla

   • Kalasbetalaren

    Tyvärr Bosse, jag höll också på att gå i Mias fälla!

    Mannen kan ju ha kommit till Sverige innan reglerna ändrades 2015!

    Gilla

 • Nisse

  Muslim i Nacka 16 barn o 3 fruar o 4 lägenheter plus barn bidrag Du som röster på 7klövern o tycker att vi i Sverige skall skita i alla som byggt upp landet. Skall naturligtvis inte rösta på det enda Svenskvänliga parti (SD) utan forsättnings vis rösta 7klövern………..

  Gilla

  • NisseBerra

   Det är så jävla vidrigt så att det knappt finns ord för det…,. Men nu hoppas jag att alla 87% blir nöjda. När de bokstavligen får skiten in på knuten. GRATTIS!!!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: