Burmesisk general skyller krisen på rohingyafolket

ISLAM. Den burmesiska arméns toppgeneral Min Aung Hlaing skyller den humanitära katastrofen för rohingyaminoriteten på ”extremister”, som har försökt att ta över en del av den norra delstaten Rakhine. Det skriver BBC.

Min Aung Hlaing säger vidare att den huvudsakligen muslimska folkgruppen rohingya aldrig varit att betrakta som en etnisk grupp och förnekar anklagelser om att armén skulle ha attackerat civila men enligt generalen föregicks offensiven av 93 sammanstötningar med militanta rohingya, som vill upprätta en självständig muslimsk stat i området.

Landets ledare Aung Suu Kyi vägrar att delta i FN:s generalförsamlings årliga möte sedan FN varnat för att offensiven mot rohingya kan motsvara ”etnisk rensning”. Suu Kyi påstår att det ligger ”ett isberg av falsk information” bakom komflikten.

BBC

-Pettersson antar att det inte är ens fel när två träder även om SVT med flera vill få det att låta som de muslimska rohingyas är helt oskyldiga. Jag tror att en del av muslimerna som på alla andra håll där det bor muslimer ställer till skit och sedan drabbar det hela befolkningen…

8 thoughts on “Burmesisk general skyller krisen på rohingyafolket

  1. Islam går inte ihop med civiliserade kulturer. Burma, Kina, Indien, Ryssland och snart även västeuropeiska länder ställer sig frågan; hur ska vi bli av med muslimerna. I Burmas fall är det väl mest civiliserat att återsända dem till Bangladesh.

  2. Ledarsidorna.se har idag (18/9) en artikel om ”Rohingyas – bakgrunden till en konflikt”, av Erik van der Heeg. T.ex.:
    ”2012 utbröt omfattande oroligheter efter att muslimska rohingiyas – som de nu allmänt kallades – utförde en gruppvåldtäkt på en buddhistisk flicka, som sedan mördades. Denna händelse, som väckte stor bestörtning bland rakhinefolket, som dessutom levde i fruktan att bli en minoritet i sitt eget land, blev den tändande gnistan till oroligheter med mord och grymheter från båda sidor.”
    Tolle lege, tag och läs.
    https://ledarsidorna.se/2017/09/rohingyas-bakgrunden-till-en-konflikt/

    • Ja ledarsidorna förklarar ytterligare fakta, som jag delvis läst om tidigare på andra websidor. Har hittills inte läst några förklaringar i main stream media.
      ”…omfattande terror mot icke-muslimer i Rakhine, i form av systematiska mord på buddhistmunkar, etnisk rensning och förstörelse av buddhistiska kulturskatter, såsom kloster, pagoder och byar bebodda av ursprungsbefolkningen. …muslimska rohingiyas – som de nu allmänt kallades – utförde en gruppvåldtäkt på en buddhistisk flicka, som sedan mördades.
      2016 utbröt nya oroligheter, som fortfarande pågår. Den här gången startade händelseutvecklingen när rohingyas tillhöriga den radikala muslimska organisationen Harakah al-Yaquin mördade ett antal burmesiska gränsvakter.”
      – se länk i ovanstående kommentar av Claes H
      Det är inte utan viss igenkänning jag läser om de muslimska aggressionerna mot icke muslimer. Det är den medeltida våldskulturen, som regeringen vill infoga i Svenska samhället och kallar det den Svenska modellen. Jag vägrar acceptera den onda utvecklingen, därför röstar jag förstås SD.

  3. Ifall Mexikanerna i USA hade krävt en ägen stat
    och börjat ett befrielsekrig genom att anfalla polis-stationer,
    ja då hade USA snart varit ”etniskt rensat” från folk utan medborgarskap

Kommentera