Regeringen sänker skatten för entreprenörer


FÖRETAGANDE. Regeringen kommer med goda nyheter för entreprenörer. Skatten sänks på personaloptioner. Regeringen sänker också arbetsgivaravgifterna för enmansföretagare som anställer en person.

Båda skattesänkningarna läggs nu in i budgeten. De beräknas kosta 2 miljarder, 210 miljoner för personaloptionerna och 1 800 miljoner för arbetsgivaravgifterna.

Tanken är att underlätta för små företag. Nystartade bolag i techsektorn vill gärna locka experter med delägarskap via förmånliga personaloptioner.

Beträffande sänkt arbetsgivaravgift för enmansföretagare som anställer, det så kallade växastödet, gällde det enbart enskilda firmor. Men framöver ska även aktiebolag och handelsbolag ingå.

-Pettersson sätter nästan kaffet i halsen. S-regeringen sänker skatten för att det ska bli lättare för företag som anställer!!! Finns det verkligen en kopplingen mellan låga skatter och arbete…

SvD


7 responses to “Regeringen sänker skatten för entreprenörer

 • Tony

  Sossarna har alltid varit småföretagarfientliga, en småföretagare i Sossarnas ögon är en suspekt figur, fast han inte på långt när kommer upp i inkomster som en medioker tjänsteman gör i regeringskansliet?

  Gilla

 • Bosse S

  Man gör det lättare för alla dessa redan skattefuskande företag som växt upp som en följd av invandringspolitiken.

  Gilla

 • Kurt

  Något nytt våra driftiga nysvenskar kan utnyttja till sin fördel

  Gilla

 • Suzie

  Lita aldrig på socialister,historien upprepar sig gång på gång.Socialisterna har varit och är emot småföretagare ,även stora företag har de sålt ut eller kört i botten,målet är att göra Sverige till ett fattigt u land allt enlgit agenda 2och 30.Detta nya valfläsk från socialistregimen är bara för att locka tillbaka några väljare som kommit till insikt.Socialisterna tar alltid mångdubbelt mer än vad de ger för att en kort tid senare även ta tillbaka det de gav,skatter och mera skatter och lögner och mera lögner är det S står för.Svenska folket har gått på det här i decennier och det ve S och tar för givet att de får tillbaka väljare med det här valfläsket då de alltid gjort samma sak och slavsvensken älskar sitt allt tyngre slavok som staten lagt på dem.Detta skrev ju den brittiske journalisten Roland Huntford en bok om redan 1971 som heter The new totalitarians/ Det blinda Sverige på svenska.Han bodde en tid i Sverige för att studera det svenska samhället och det socialistiska politiska systemet .Redan då såg han varåt Sverige var på väg och att svenska folket redan då var hjärntvättade via statsmedias propagandaorgan,tungt nedböjda av allt högre skatter,fogligt och tyst fann sig i vad än staten gjorde mot dem ,frigjord och allehanda promiskiuös sex uppmuntrade staten folket tt att frossa i och leva ut i avsaknad av riktig demokrati.Mycket intressant och läsvärd bok.

  Gilla

 • Jhonsson

  Finansminster Andersson har reden hittat på över 50 nya skatter, så de räcker nog till.

  Gilla

 • Ludde

  Värst är att det finns idioter som tror på det och rösta på Stasisvetsaren.

  Gilla

 • jr

  Nåväl, innan det här valfläsket inträder har dom hunnit hitta på nya avgifter och skatter som finansierar det hela.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: