Kina sätter muslimer i ”omskolningsläger”


I Kinesiska provinsen Xinjiang ”, där det finns många utövare av den muhammedanska läran har kineserna börjat med ”politisk utbildning” av en del av muhammedanerna. En del av den Muslimska minoriteten har hållits i i läger månader.

 Human Rights Watch kritiserar den kinesiska regeringen samt kräver att man omedelbart befriar folk som hålls i olagliga ”politiska utbildningscentra” i Xinjiang och stänger ned dem.

Sedan april 2017 har myndigheterna tvingat tusentals uyghurer (muhammedanar) och andra muslimska minoriteter till dessa centra, där de utsätts för propaganda som främjar den kinesisk identitet.

”De kinesiska myndigheterna håller människor vid dessa” politiska utbildningscentra ”inte för att de har begått några brott, men för att de anser dem politiskt opålitliga”, säger Sophie Richardson , Kinas chef för Human Rights Watch. ”Regeringen har inte givit några trovärdiga skäl för att hålla dessa människor och borde befria dem omedelbart.”

HRW

En som varit utsatt för denna omskolning berättar:

 ”Under träningsdagarna bodde kadrer och Abibullah tillsammans, och långsamt var Abibullahs förståelse för partiet och regeringen mer och mer djupgående. ”Våra liv blir bättre varje dag, oavsett vem som först och främst borde vara kinesiska medborgare.” Abibra sa, ”Nu vill jag berätta för folket runt, vi måste skilja mellan legitima religiösa aktiviteter och olagliga religiösa aktiviteter , Vissa människor vet inte var denna skillnad är. Jag hade ingen medvetenhet om lagen,  men förstår nu vad som  statslagen tillåter.” 

LÄNK

 


7 responses to “Kina sätter muslimer i ”omskolningsläger”

 • Mer islam vill vi ha säger Stefan Löven!

  HUMAN RIGHT WATCH och liknande organisationer som vill krossa vår demokrati borde läsa koranen och sharialagar…..OM de gjorde det skulle de se att dessa skrifter är 1000 gånger värre än nazisternas filosofi med uppmananingar till mord och terrorism….De ska tas om hand utan pardon i Kina och i Sverige eller varthän dessa muslimska parasiter sticker upp sina fula trynen…..Deras irrlära ska förbjudas med hårda straff och vill de inte ge med sig ska de förpassas till isolerade platser där de INTE kan skada andra medmänniskor! ISLAM = ONDSKA!!

  Gilla

 • Ludde

  Vi bör sätta detta släkte i arbetsläger….

  Gilla

 • Janne

  Att över huvud taget försöka skola detta klientel är nog dömt att misslyckas!
  Fungerar nog bättre att inte alls släppa in ohyran i landet.
  Janne

  Gilla

 • Jhonsson vi

  I Sverige gör våra politiker och media tvärt om.
  De försöker omskola och indoktrinera det svenska folket.

  Gilla

 • Hönsmamman

  1 kr insatt blir -2 i kostnad.

  Många bäckar.

  Gilla

 • Tobbe

  Klart att Human Rights Watch protesterar, de bejakar ju islamiseringen

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: