Stäng

5 reaktioner på “Han försökte i allahu fall

 1. Varför kunde dom inte styra planet mot mecka bara att öppna dörren så kunde fanskapet hamna på plats direkt……….

 2. Människan är förmodligen det enda djur som är medveten om sin dödlighet. Det är därför religionen har uppfunnits och det är inge ont i det. Det kan vara en tröst att det finns en fortsättning för någon som har mist en älskad anhörig. Men när det urartar till islamism och kristen fanatism och under grupptryck till psykiskt labila anhängare som ser sig som Guds utvalda folk är det en annan femma.

  Det motsatta som ateism att det inte finns något efter döden tycker jag är ett intellektuellt självbedrägeri. För det första är vår tillvaro alldeles för komplicerad för att man bara existerar en stund på jorden så finns inget mer. För det andra är så är det orimligt att slumpen eller kalla det evolutionen kan skapa våra jag. Ämnet fysik i skolan har en energiprincip som säger: Energi kan inte skapas eller förintas – det kan bara omvandlas. Människans jag eller kalla det själ är ju energi och jag tror att även djuren besitter denna energi.

  1. ”Monica”!
   Jag vill gärna hålla med dig i allt du säger. Och naturligtvis har du rätt. D.v.s. ingen vet vad som är rätt och fel i den här diskusionen.
   Vårt liv, vårt samhälle, vår tillvaro är fylld av oförklarliga, eller åtminstone det som är svårt att förstå.
   Människan är ju av naturen en mentalt svag individ och har ingen tydlig förankring i någonting. Det ledet många människor till att sätta sin tillit till något som inte existerar. I den tillvaron kan människan finna en trygghet. Fantasin blir den mentala förankringen och individens trygghet. = Kalla det gärna intellektuellt självbedrägeri.

   Människans tillvaro, i form av energi är ju en helt riktig tanke.
   Energi kan inte förintas. Lägsta formen av energi är värme.
   Förbränning, eller den långsammare formen, förmultning är den slutliga omvandlingen av människans uppbyggda, accumulerade energi.

   Njut av tillvaron medan du har den, snart blir du värme…..

   En varm hälsning från ”age”.

 3. Det är vår skyldighet mot handikappade medmänniskor, att ta hänsyn till deras avvikelse från det som bertaktas som normalt.

  Människr som ägnar stor del av sin tid och kapacitet åt något som bara finns i fantasin är naturligtvis mindre bemedlade i den översta delen av kroppen.
  Många gamla människor tappar delar av sin hjärnkapacitet.
  Yngre människor, som ägnar kraft åt att ”tro” förbrukar en del av sin hjärnkapacitet på att leva sig in i en icke existerande värld.

  Därför måste vi ha överseende med de ”troende”.
  Skadan verkar dessutom oftast inte vara reversibel.
  ”Troende” lever oftast kvar i sin kvasivärld.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: