Alliansen räddade Löfven

INRIKES. Misstroendeomröstning mot statsminister Stefan Löfven (S) avvisas av riksdagen med 136 nej, 43 ja och 155 nedlagda röster. För att en minister ska anses ha förlorat riksdagens förtroende krävs att minst 175 ledamöter, det vill säga över hälften, röstar för ett misstroende.

Omröstningen hade begärts av Sverigedemokraterna. Enligt SD har statsministern antingen ljugit eller inte brytt sig om vad han känt till om säkerhetsbristerna på Transportstyrelsen.

Alliansen har meddelat att man inte kommer att stödja misstroendet, även om Moderaterna håller öppet för att i ett senare skede begära misstroende mot statsministern.

– Vi kommer inte att nöja oss förrän alla kort ligger på bordet, sade Moderaternas gruppledare Jessica Polfjärd i den korta debatt som föregick omröstningen. Hon gjorde samtidigt klart att Moderaterna inte kommer att rösta emot statsministern i dag.

18 thoughts on “Alliansen räddade Löfven

  1. Ytterligare ett bevis på svenskingarnas extrema feghet. Svenskingarnas största tillgång idag är deras röv slicknings teknik, vilken de under många decenniers utövande tillägnat sig. Därutav anser de sig att, vara världsmästare inom detta gebit.

  2. Lägga ner rösten??
    Vad är det för trams??

    Det viktigaste för sjuklövern verkar vara att stoppa och försvåra för SD.

    Landet Sverige och dess trygghet och säkerhet är mindre viktigt för dessa svikare.

    Snart är det val, då j*klar!!

  3. SD har helt enkelt inga kompisar. Hur alliansen tänker vet jag inte. Men då får C gå till S. Det vill man inte heller. Men alliansen dog idag. När sker begravningen?

  4. Detta visar vad som komma skall. Vi har bara två partier: globalisterna och SD. C och L hoppas på en bred koalition 2018 med V,MP,S,Islamisterna, C och L. Lööf och Björklund vill skaffa sig fördelar inför regeringsbildningen. Alliansen är död. Bilderberg regerar.

    • Jag skulle beskriva politiska läget i Sverige genom att använda starkare termer. Globalisterna är politiskt prostituerade därför att de har betett sig som sådana. Under hösten 2014 (september, oktober, november) kopulerade S med V och MP för att styra. När det blev regeringskris, gav Statsvetsarn order att alla 7 partierna kopulerar med varandra ända till 2022 just för att hans socialistiska eminens inte skulle tappa sin röda kappa. Och så föddes DÖ. Nu tre år senare blir det ändring: S kopulerar med V, MP, C, L och islamiska partiet som väntar på att godkännas. M är att räknas med i den nya bredare 2018-kopulationen (ej koaltitionen). Sedan 2014 har det varit ett enda stort illaluktande horeristyre av landet.
      Sossarna med anhang påstår att de är demokratiska krafter i kamp mot SD:s nazistiska rötter och främlingsfientlighet. Kulmen på deras bigotteri är att de vill sitta gränsle över svenska kyrkan. De kommer att lyckas definitivt om omedvetna folket tillåter det.

      • Jag undrar om man kan rösta på GUD i kyrkovalet.
        Han har basat över den kristna kyrkan i 2000 år och borde få fortsatt förtroende.
        I valet mellan honom och svetsarn så är valet klart.

  5. Varför kan man lägga ner sin röst?
    Man är väl på jobbet och ska svara på en enkel Ja eller Nej fråga.
    Är det verkligen för mycket begärt?

  6. Suzie: Nej det var INTE Marit Poulsen som skrev den boken. …och inte
    någon annan bok heller, Där är det mest läpparna som fladdrar.

    • Ah,tack! Blandade visst ihop dessa två damer ,Marit Paulsen fd Eu parlamentariker för folkpartiet (L numera) har förvisso skrivit några böcker men ingen om politik som det verkar.
      Knapptryckakompaniet skrevs av den fd moderaten
      och fd riksdagsledamoten Anne Marie Pålsson.

      Intervju med Anne Marie Pålsson
      ”Vem har den egentliga politiska makten i Sverige? ”Knapptryckarkompaniet” är en personlig och analytisk skildring av makten i riksdagen av den före detta moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson. Intervjuare: Anita Kratz.”

  7. Ännu en gång har SD bevisat att de är Sveriges enda oppositionsparti,och Sveriges enda parti som vill ta ansvar och verkar för att Svea rikes lagar skall efterföljas.
    DÖ lever vidare i allra högsta grad vilket dagens omröstning i riksdagen bevisat.Riksdagen som är ett knapptryckarkompani som Marit Paulsen skrev om i sin bok ,kanpptryckarkompaniet.
    Socialistregimen som inte tjänar svenska folkets och Sveriges intressen och bästa utan tjänar en annan herre fattar besluten och riksdagen verkställer,så fungerar socialistdiktaturen i Sverige som låtsas vara en demokrati bara för att folket får rösta på ett valfritt parti var fjärde år.

    • Folket har rätt att säga och tycka vad de vill en dag vart fjärde år.
      Alla andra dagar skall dom hålla käft och göra som dom blir tillsagda.

  8. Fega jävla skitstövlar dom vill bara rädda sitt eget skinn och sin feta lön.

    Men att se till att landet mår bra det skiter dom i totalt.

Kommentera