S och SD om Kyrkovalet


KRISTENDOM. På söndag är det kyrkoval och åsikterna om om vad Svenska kyrkan ska vara väcker starka känslor. Inför årets val har Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna utsett varandra till huvudfiender.

Sverigedemokraterna menar att kyrkan har blivit för politisk och används för att propagera för socialdemokratiska och sekulära åsikter.

Svenska kyrkan har deltagit i aktiviteter och anordnat filmdagar med syndikalister och vänsterextrema organisationer, säger Julia Kronlid, ledamot av kyrkomötet för Sverigedemokraterna. – Det blir en väldig vänstervridning på kyrkan då och vi tycker att kyrkan ska vara mer neutral. Vi tycker inte att den ska vara med någon extrem organisation åt något håll.

Olle Burell, ledamot av kyrkomötet för Socialdemokraterna menar att det är kyrkans uppgift är att utmana egoism och bekvämlighet i samhället och därifrån kommer de vanliga argumenten – Sverigedemokraterna har nazistiska rötter och jag kan inte begripa hur man kan vara kristen och Sverigedemokrat med nazistiska rötter, vår tids potentiella quislingar, Sverigedemokraterna öppnar upp för splittring och rädsla.

Lyssna på hela reportaget på Sveriges Radio…

 

-Pettersson säger att det är synd att vi inte har en journalistkår värd namnet i Sverige. Då skulle de syna Socialdemokraternas påstående om SD:s ”nazistiska rötter” och jämföra med socialdemokraternas rötter men eftersom vi inte har oberoende journalister så lär vi få höra detta om ”nazistiska rötter” till valet i september 2018. Märkligt också att sossarna har blivit så intresserade av kyrkan, de har tidigare gjort allt för att montera ned den och göra Sverige sekulärt.

– Jag är ateist, men medlem i Svenska kyrkan och vill påminna om kyrkovalet på söndagen den 17 september. Jag ber er att tänka efter, det är lätt att slänga in handduken och låta andra sköta ruljansen, men kyrkan är en del av vår historia vare sig vi vill det eller inte.

Var med och påverka, rösta i Kyrkovalet som äger rum den 17 september 2017. Du kan förtidsrösta på platser i hela landet mellan 4 och 17 september.

Svenska Kyrkan är våra förfäders kyrka och tillhör vår tradition. Rösta och gör Sverige lite mera svenskt. Alternativet är inte bra…

Om valet på Svenska Kyrkan…


15 responses to “S och SD om Kyrkovalet

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Se där, minsann!
  Ännu ett praktexempel på den reverserade logik och inkonsekventa retorik de samvetslösa PK-bödlarna oblygt begagnar sig av, i den naiva tron att ingen skall lyckas genomskåda det bakvända resonemang som utgör själva stommen för deras kvasifilosofiska pekpinnar.

  Dessa aktörer skyr inga medel då det gäller att baktala oppositionen och därmed avleda den egna skulden, vilket för övrigt är en klassisk psykologisk distraktionsmanöver. Undertecknad djärves nyttja begreppet bödel alldenstund värdegrundsevangelisterna successivt avrättar allt vad vi traditionellt inkluderar inom begreppet demokrati.

  Nå! Bärsärken Burell, Kyrkomötets gudsnådelige socialekvilibristiske ledamot, dristar sig i egenskap av burväktare för det islamofila lägret, att traktera oss Sverigedemokrater med allsköns emfatiska epitet, där anklagelsen avseende SD som representant för ”vår tids potentiella quislingar” torde få den mest härdade opponent att tappa monokeln.

  De uppseendeväckande logikstridigheter den försåtligt blasfemiske bockfoten bak sin sakrala förklädnad förmår leverera, ger endast ytterligare näring åt den teori som postulerar att de politiska konspirationskotterierna och icke minst det socialdemokratiska, de facto icke har inom Svenska Kyrkans väsen och väggar att skaffa.
  Ni vet vad som förväntas av en rättrogen kristen då det gäller att handskas med falska profeter och tempelmånglare.

  Andreas, värdekonservativ nationalist och troende kristen Sverigedemokrat med känsla för proportioner och vanligt djävla folkvett – det vill säga helt andra värden än de verkligt potentiella quislingarna anammat.

  Gilla

 • Tony

  Olle Bordell eller vad fan han heter behöver inte söka nazistiska rötter i andra partier, det räcker om han letar i sitt eget parti, dom var med och slickade nazisterna i häcken , men alla Sverigedemokrater var inte ens födda då: Sopa rent fram för egen dörr först! TA BORT ALLA POLITISKA NOLLOR I kYRKO TOPPEN, bÖRJA MED ÄRKEBISKOPEN

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Jag tycker faktiskt att kyrkovalen är onödiga. Vi har ingen statskyrka och dom olika församlingarna borde själva få välja sina ledare. Precis som inom idrottsrörelsen. Men politiker är klåfingriga o vill ha ett finger med i allt. S är självklart sugna på att få säga hur bra och solidariska dom är i alla sammanhang. Men som skrivs här har dom många lik i garderoben. Steralisera mentalpatienter tex. Kristet? Vidrigt! Hur har mentalpatienter behandlas genom åren? Okristligt är ordet. Ingen sosse i Sörmland vill eller törs ta en debatt om detta med mig. Har o det vet Pettersson skrivit massor av insändare om detta i lokaltidningen o efterlyst ett möte mellan mig, landstingsledningen, ledningen för psykiatrin. Visst har jag folk som stödjer mig med olika kompetenser. Men jag klarar detta själv. Det vet politikerna o ledningen därför tiger dom ihjäl mig. KRÄK!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Nu finns en översättning av vad den ekonomiska migranter säger.

  Gilla

 • Joy

  Men vad de gastar sig hesa! Kasta sten i glashus är ett uttryck som passar det sossarna gör. De om några har rötter i nazism, steriliseringar av oönskade människor och vanvård av sjuka och utsatta, med dödlig utgång. Att de inte vet hut!

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Sossarna verkar inbilla sig att jag skall rösta på dom där. Dom har burit sig åt som svin mot mig o Anette. Dom är inte lite fräcka. Kunde inte hålla mig utan påminde UGW o ställde frågor om det kristna i att hånskratta åt fattiga människor. Nästa gång jag passerar en S-valstuga så får jag möta en hel citronodling. Dom är skitsura på mig för att jag skriver sanningen. Kallar numera vårt landsting för Nordkorea. Dom har fel i allt men hävdar alltid motsatsen. Ska vi säga som vanligt. DOM ÄR ROLIGA!

  Gilla

  • Stenbock

   Roland:
   Instämmer med dig..Har under mitt långa liv aldrig upptäckt,att socialisterna bekymrat sig om kyrkan.De personer som regelbundet besöker deras gudstjänster,och övriga arrangemang tillhör vad jag sett borgerliga blocket.
   De verkligt hellörade finns ju mestadels i de olika sekterna,typ Pingstvänner,Sista dagars heliga och Maranata.
   Men tydligen har Löfvèn och Co nu tagit på sig mässkrud,när det gäller att strida mot SD,och landets kulturarv de månghundraåriga Kyrkbyggnaderna.

   Gilla

 • Mimi N.

  Kyrkovalet är som övriga val: politiskt. Det innebär hjärntvättning och fusk som det var i 2014 valet. Och gissa vem som vinner den här gången med ?

  Gilla

  • Joy

   Jag vet flera i min omgivning som uppmanar varandra att rösta för att få bort SD. Det är det viktigaste valet de gör, inte egentligen väljer vad de vill ha, lite snävt beskrivet.

   Jag har aldrig varit medlem i Svenska kyrkan då mina föräldrar inte tillät mig bli medlem. De valde medlemsskapet i Pingströrelsen istället. Den rörelsen har jag också lämnat för länge sedan.

   Gilla

 • SvenskMan77

  Skäms på er som inte röstat eller inte ska!
  Om man inte röstar är ni fööör islamisering av bland dt svenskaste vi har… och fööör att terrorister göms med era pengar.
  Ni är fööör att normalisera allt sjukt i samhället.
  Herregud dt tar Max 5 minuter.

  Gilla

 • NisseBerra

  Sossarna sätter på listorna i kyrkovalet gamla avdankade politiker, bl a Wanja Lundby Wedin och Olle Burell…. Vad har dom där och göra..??

  Gilla

 • Hönsmamman

  Money for nothing

  Gilla

 • real

  Det handlar även faktiskt om reformerad kristendom i swe mot våldsideologin islam. För det är vad vår reg gör nu,de avvecklar kristna kyrkan i swe till förmån för islam,det är en del i hela ”projektet” så att säga.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: