Hälften av utvisningarna till Afghanistan stoppas


INVANDRING. Nästan varannan utvisning till Afghanistan i år har stoppats – efter att ärendet överlämnats till polisen. Anledningen är i många fall att det lämnats in en ansökan om verkställighetshinder då nya omständigheter dykt upp eller att det saknas resedokument.

Hittills i år har 50 personer kunnat utvisas till landet medan totalt 46 har stoppats. Flera av utvisningarna har stoppats timmar innan planet ska lyfta och en del plan har tvingats vända tillbaka från Afghanistan.

– Det är en hög siffra. Vi vill naturligtvis få ner antalet avbokningar, säger Patrik Engström, chef på gränspolisen.

Enligt Madelaine Seidlitz, jurist på Amnesty international, kan den höga siffran bero på att man missat något i asylbedömningarna.

DN.se

-Pettersson undrar vad det är frågan om? 83 procent av 7000 testade har ljugit om sin ålder, mängder har ljugit om sitt ursprung och alla lögnare borde få obligatorisk hemresa, liksom de som häckar på Norra Bantorget.

50 st på ett halvår har kommit iväg, det borde ha varit ett fullsatt plan i veckan och 8000 till 10000…

Titta på filmen om flyg och flygplatser i Afghanistan. Ser det ut som ett land där du blir mördad så fort du sätter ned en fot på där…


6 responses to “Hälften av utvisningarna till Afghanistan stoppas

 • Finnjävel

  Anlita Postnord i utvisningar istället. Mest troligt skulle det bli likadant som med brev och paket – spårlöst borta!

  Gilla

 • Falköga

  Varför är allting alltid så svårt och omöjligt i Sverige?

  Gilla

 • finlandssvenskan

  Från Finland tvångsutvisas ca 50 personer och ca 100 personer återvänder frivilligt PER VECKA enligt finska YLE. Alltså personer som fått avslag på sin asylansökan och avslaget har vunnit laga kraft.

  Eftersom det varit demonstrationer på Helsingfors-Vanda flygplats, har tvångsutvisningarna börjat ske från små flygfält på landsorten, såsom Villmanstrand. Så ivriga är inte demonstranterna att de åker hundratals kilometer för att få demonstrera. Check, så var det problemet löst.

  Tyvärr vandrar en del bittra asylsökanden från Finland över till Sverige, men skicka raskt tillbaka dem så att de får åka hem till sitt eget hemland.

  Gilla

 • ossie

  De ansvariga för att dessa bedragare utan id handlingar fick välla in i Sverige under lång tid utan att ingripa mot detta vansinne bör straffa mycket hårt. Endast SD är oskyldiga till detta haveri.

  Gilla

 • centurion

  Varför måste dom nödvändigtvis flyga. De kom ju hit med båt och en del påstår sig ha promenerat hit. T.o.m. med gamla farmor på ryggen ! Somliga kom tjyv-åkandes i långtradare. Och anledningen till att de inte flög hit, måste ju vara att Terrorister knappast klarar säkerhets-kontrollen. Den kontrollen borde väl, rimligtvis, även gälla för retur-resan. Och vore dom ”stackarna” inte så Välgödda, kunde de få gå som B-post enl. kategorin : ”prov utan värde”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: