Afghanerna utnyttjas av andra


INVANDRING. Sedan början av augusti har afghaner sittstrejkat och meddelat att de kommer att sitta på offentliga platser tills de får ”rätt” svar: att de, trots avslag och icke befintliga asyl- eller skyddsskäl får uppehållstillstånd i Sverige. Detta trots att många av dem ljugit om ålder och ursprung och hade tänkt börja sitt liv i det nya landet på lögner. 

I början var rörelsen #vistårinteut mycket aktiva och krävde: ”Låt våra barn stanna!” Men allt eftersom tiden gått och allt fler åldersbedömningar gjorts och 83 procent av åldersbedömda afghanska män visat sig vara vuxna, har de ändrat sina slagord och nu heter det ”Låt de unga stanna”. Samtidigt har #vistårinteut på något sätt sidsteppats och allmänheten har fåtts att tro att de här asylsökande och före detta asylsökande har tagit saken i egna händer och själva arrangerat och drivit sin långvariga sittstrejk.

Ingenstans på sajten Ung i Sverige finns heller uppgifter som tyder på något annat. Det framstår som en aning märkligt att de strejkande afghanerna dessutom plötsligt börjat driva politiskt färgade krav. Vid en kontroll av vem som äger domännamnet ungisverige.nu framkom följande: Läs vidare hos Merit Wager…

Läs också om Helena Östlund som verkar ha en hel näve i syltburken och om Socialpolitik som verkar göra sylten. Om afghanerna styrt protesterna själva så är det länge sedan. Det är andra som utnyttjar dem för andra syften.

#ungiSverige

Tack för att ni stöttar vår organisering.

Den 18/8 publicerade vi en uppskattning av vår ekonomiska situation. En del har hänt sen dess och vissa siffror sämmer inte alls, framförallt de som rörde samarbete kring mat. Just då var det vår prognos för hur vi skulle spendera pengarna men lyckligtvis har vi kunnat spendera mycket mindre än så på grund av ett gott samarbete. Här kommer mer aktuella siffror på hur vi använder det ekonomiska stöd ni bistått oss med redovisade i grova drag.

Dagar av strejk: 24 dygn

Totalt inkomna pengar: 460 000
Spenderat:
150 000
Samarbete med moskén för mat för 22 dagar totalt: 60 000 kr
Övriga utgifter för mat: 50 000
Resor: ca 20 000 kr
Övrigt: ca 20 000 kr

Prognos:
Matkostnader: 8000 kr/dag
Fortsatta övriga utgifter i form av tillfällig övernattning efter behov, resor, hygienartiklar, engångsartiklar, demonstrationsmaterial, med mer.

Det är svårt att beräkna antalet deltagare på plats och deras behov från dag till dag, det kan variera ganska mycket. Vi försöker agera sparsamt och långsiktigt med de pengar vi har för att kunna ta hand om de strejkande ungdomarna men också för att hålla strejken igång så länge som det behövs för att få igenom våra krav.

Ditt bidrag gör att vi blir närmare och närmare att stoppa utvisingarna.
Swisha pengar till: 0736755183


9 responses to “Afghanerna utnyttjas av andra

 • Jack

  Kan Skatteverket göra revision hos moskén som säljer mat. Har själv haft företag i unga år och varit jagad av Skatteverket hela tiden.
  Sista gången var en riktig parodi. Mitt företag hade varit vilande, men ändå skulle jag göra preleminärdeklaration trots att jag inte använde företaget. Missade detta och fick böta 500kr.
  Ringde Skatteverket och försökte slippa, men icke det var bara att betala. Jag sa då till handläggaren på Skatteverket,
  – kan ni inte jaga dom som sitter utanför affärer och tigger, dom tjänar pengar som dom inte deklarerar?
  – men, tiggarna har ju inget företag, då behöver dom inte deklarera, sa handläggaren på Skatteverket.
  – så du menar att om jag avregistrerade mitt företag kan jag tjäna pengar utan att deklarera?frågade jag.
  – nu tycker jag det här samtalet börjar bli obehagligt, sa handläggaren och la på. Klick.
  Så är det i landet Sverige om man är Svensk, man blir jagad av myndigheter och lagparagrafer hela tiden. Är du utlänning, ziggenare eller muslim gäller inte dessa lagar.
  Hopas på ändring efter valet 2018.

  Gilla

 • odalkvinnan

  De vill inte skaffa sig en framtid i Sverige. Det bevisas av att då du ljuger om din identitet, din ålder osv så kan du inte få ett medborgarskap. Skulle du av misstag få det ska det återkallas om du ljugit eller om beslutet grundade sig på felaktiga grunder. EU har även beviljat indragning av medborgarskap om du ägnat di åt terrorism eller andra våldsbrottslighet av grövre karaktär. Domarna för våldtäkt är alldeles för lågt satta straff. Där skulle med automatik förövaren utvisas efter avtjänat straff. Domstolarna dömer emot lagboken och också mot lagens intentioner som det står i Svea Rikes Lag.

  Gilla

 • centurion

  Till den yrsliga Fatemeh som bara jönsar runt :Klipp dej och skaffa dej ett jobb ! Det funka bra när min generation var ung. Sen kom -68-sönderfallet,och sen gick det bara utför.

  Gilla

 • Det går bra nu säger Stefan Löven!

  Påskkärringen ”Fatemeh Khavari” är i själva verket en hen eller ung man, kan vara bra att veta!

  Gilla

  • Mimi N.

   Futemeh Khavaris runda köttiga kinder påminner om Kim Jung Pungs tjocka fejs, de är kanske syskon. Kan Futemeh gömma en vete bomb under huvudduken ?

   Gilla

 • introvert

  PK maffian står bakom spektalet, vänsterns framtida potensiella väljare.
  Mycket står på spel. Skicka tillbaka alla illegala ljugare!

  Gilla

 • Larsson

  Nu har det kommit totalt 1,5 miljoner pensions-räddare.
  Borde det inte räcka för att återställa pensionen.

  Gilla

 • Joy

  Det är verkligen Jalla, Sverige åt alla! Men våra politiker har ju spridit det budskapet runt världen, och det är bara att hala upp plånboken för svenskarnas del. Det är obegripligt att vi ska slava för andra länders befolkning.

  Gilla

  • Hans Nilsson

   Så länge vi tiger still och röstar på något parti inom 7 klövern får vi om vi vill eller ej slava för invällarpacket.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: