Expo, tillsammanskapet och valet 2018


Från Rebecca Weidmo Uvell 

Jag har skrivit tidigare om de asylsökande från Afghanistans protester, även kallad ensamkommandes demonstration. Men eftersom de flesta har fått avslag eller fått sin ålder korrigerad av Rättsmedicinalverket och därmed söker asyl som vuxna och inte barn borde de kallas asylsökande från Afghanistan och inte ensamkommande, som syftar på barn, kan jag tycka.

Antingen är det ensamkommande barn. Eller så är det asylsökande vuxna. Media borde kalla de som demonstrerar vad de är – asylsökande från Afghanistan, som utgör majoriteten av de demonstrerande. Eller asylsökande och ensamkommande. Men det är inte på något sätt ensamkommande barn uteslutande som demonstrerar. Och sluta skriva ”fått sin ålder uppskriven”. De har bedömts vara vuxna, är det korrekta. Det är en myndighet som gjort bedömningen. Inte en dörrvakt på krogen.

Mitt fokus i förra inlägget var vilka de är som egentligen ligger bakom demonstrationen. Detta inlägg handlar om samma sak men jag har grävt på annat håll.

Fram kommer en mycket kalkylerad valrörelsesatsning orkestrerad av Stiftelsen Expo via LO och med hjälp av Vänsterpartiet, ABF och olika autonoma grupper.

Jag hade egentligen tänkt att ägna mig åt annat men så började demonstranterna plötsligt prata om LSS, pensioner och BB Sollefteå. Mitt i allt. Och det fångade min nyfikenhet för vad kan en asylsökande som varit här max 2 år om det komplicerade LSS som knappt infödda svenskar på gatan har en aning om vad det är. Eller pensionssystemet.

Givetvis kan de ingenting om det.

Utan detta är beviset för att demonstrationen används som hävstång för ett antal politiska grupper som vill kick-starta valrörelsen.

Förkortningen LSS står för övrigt för Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade och är alltså rättigheten för funktionshindrade att få assistans i hemmet men också få välja denna själv.

I september gick alltså demonstrationen, som syftade till att ge just afghaner amnesti och inte alla flyktingar, som ni kan se på de som arrangerar demonstrationens Facebooksida, in i en ny fas och plötsligt dök följande krav upp.

Läs mer hos Rebecca Weidmo Uvell om vilka som ligger bakom de ”ensamkommandes” demonstration…Allt börjar med Stiftelsen Expo…


19 responses to “Expo, tillsammanskapet och valet 2018

 • Utnyttja och utnyttjas | Petterssons gör skillnad!

  […] samhällsfrågor är knappast en hemlighet för någon. Rebecca Weidmo Uvells granskning som Pettersson tog upp tidigare idag, lyfter dock frågan till nya […]

  Gilla

 • age

  Jag tycker mig se ett mönster;
  De är inte ”ensamkommande”!
  De är inte barn!
  De har inte flytt från ett land i krig!
  De ljuger, eller håller inne med, eller vet inte sin identitet.
  De redovisar inte sin bakgrund!

  = De är hitsända av en organisation!
  = De är vuxna!
  = De är otbildade soldater/krigare för en sekt!
  = De har rest med Sverige som mål!
  = Sekten ska ta över världen och vårt land!

  Tänk tillbaks till när finländarna, ungrarna, grekerna m.fl. kom till oss.
  De våldtog inte våra kvinnor.
  De rånade inte våra äldre och handikappade.
  De arbetade hårt när de fick jobb.
  De passade in sig i vårt samhälle snabbt.
  Vi är uppblandade med dessa underbara människor i dag.
  Vi, Sverige, har stor nytta av dessa människor i dag.
  De är inte invandrare, de är tillskott i vårt gemensamma land!

  Gilla

 • Nosferatu

  Vänsterpartiet är drivande när det gäller att få andra partier att redovisa sina inkomster och finansiärer. Det här har de aldrig lyft upp.

  Gilla

 • Falköga

  Postkodlotteriet sponsrar Expo. Ett lotteri där Margot Wallström arbetade innan hon utnämndes till utrikesminister.

  Gilla

 • Argus

  Sammantaget kan man säga att ”nyttiga idioter” (till globalisterna) använder andra ”nyttiga idioter” (de ekonomiska migranterna) att föra ut sin perverterade politik och allt bara för att en handfull familjer med mer ekonomiska resurser än några andra i historien ska bli ännu rikare. Oligarkerna har tentakler och vasaller överallt som antingen har gått på bluffen eller gör det för snöd vinnings skull.

  Förutsatt att vi kan få till ett uppvaknande och stopp på skiten kommer det ta mycken tid och kräva handlingar och allianser som normalt skulle betraktas som omoraliska och oheliga att bli av med flyttningarna.

  Gilla

 • ruben

  De utför bedrägerier och slösar olagligt med skattebetalarnas pengar. Som sagts tidigare, BB i Sollefteå, skulle klara sin årskostnad med vad 15 stycken av de strejkande skulle kostat Svenska skattebetalare om de inte fått avslag för att de ljugit. De har inte någon rätt att vara här, liksom hundratusental andra ljugande bidragsturister. Jag ser ingen framtid för Sverige med den typen av självgoda bedragare. De borde skämmas att använda dessa lånade politiska argument, som inte heller är deras. Det leder enligt naturlagarna aldrig till något gott.

  Gilla

  • Realist

   Ruben,
   jag är ledsen att tala om för dig att det kommer nya afghaner från Finland nu (de som inte fått asyl i Finland) vandrande över gränsen till Sverige !!!
   I Sverige står Polis / Migrations personerna som KORTSITIGT kommer att erhålla en viss inkomst från dessa personer – MEN VAR VARSE DET KOMMER INTE ATT FORTSÄTTA – dels genom vår nuvarande regering vill gärna betala för detta. !!!”
   Detta gör att varje kommun kommer att bli skyldiga för sina naturliga och syndiga överträdande mot varje kommunmedborgare !!!
   Kanske ser dom det som slutet av den avgörande kommunskatten som efter deras inträde i landet kommer att vara minst 100 ???

   Visst är det det du vill Stefan Lövén ????????????

   Gilla

 • Kalle Anka

  Dom Afghanska baaarnen hemmahörande i Iran har sökt asyl på grund av striderna i Afghanistan,det låter väldigt konstigt eller hur.

  Gilla

 • Mjölner

  Expo, denna månghövdade hydra blir besvärlig att halshugga. En fascistisk vänsterorganisation. EXPIRE, Expo, Piscatus och REsearchgruppen. Ledare och nyckelpersoner är Mikael Ekman AFA-ledarna Martin Fredriksson, Mathias Våg och Robert Aschberg som är spindlarna i Expos omfattande spionorganisation. De har resurser att hacka register samt samla personuppgifter på för regimen misshagliga individer samt iscensätta obehagliga hembesök misshandel mm. De är alltså en stat i staten med makt att styra åsikter och pressa medborgare till tystnad. EXPIRE har nu som Pettersson nämner kickstartat valrörelsen. Sorry Folks men så ligger det till.

  Gilla

 • Våldsmonopol?

  Tack för informationen. De har pengar och är välorganiserade och sprider sig som ogräs. Förstår bättre varför det kunnat gå så snett i Sverige.
  Kontentan otäckt och mycket farligt för vårt land och dess medborgare.
  Dessa har med all säkerhet bättre resursers än Polismyndigheten som sägs ha monopol på våld.

  Gilla

 • modernghost

  Ryktet har väl gått bland gammel-gäddor om att de nya flytningar ställer upp på precis vad som helst, och att deras tungor är flitigare samt mindre noga än gambiska lemmar…)

  Gilla

 • angelicaplacet

  Skulle man också kunna säga att Stockholmspolisen även samarbetar med Expo,LO och tillsammanskapet?

  Gilla

  • Stenbock

   I varje fall socialisten,myglaren och för en mängd annan fyffens ansvarige,rikspolischefen Eliasson.

   Gilla

 • nyfiken

  Allt är underligt när det gäller afghaner de strejkar fast de inte har något arbete !!!
  Samt att en del afghaner går över gränsen (från Finland där de nekats uppehålls tillstånd) !!!
  Varför är det så ????

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: