Fredade platser


INSÄNDARE. Malmö 6-9-2017

Till Per Håkansson och Mats Högelius, präster i Svenska kyrkan

Er insändare i sydsvenskan den 6-9 börjar med  frågan om det skall få finnas fredade platser i vårt samhälle?

Nej, det skall absolut inte finnas några fredade platser för individer som bryter mot den svenska lagen. Och detta i synnerhet inte för sådana individer som inte åtlyder ett avvisningsbeslut utan helt fräckt gömmer sig undan polisen och myndigheterna.

Dom här s k ”flyktingarna” som ni skriver om kom tydligen från Albanien och var på plats  på det lägret som Svenska kyrkan arrangerade.  Det pågår inga som helst krigshandlingar i Albanien och därför så har dessa personer inga som helst flyktingskäl som kan åberopas varför beslutet om avvisning är helt rätt och polisen handlade precis som dom enligt sina befogenheter och åligganden bör göra.

Menar ni på fullt allvar att ett läger som Svenska kyrkan arrangerar skulle undantas från svenska lagar? Om en barnamördare skulle delta i detta läger så menar ni tydligen att denne inte skulle kunna gripas av polis eftersom lägret arrangeras av Svenska kyrkan och då är platsen en fredad plats som undantas från polisingripanden? Vilka fler platser där Svenska kyrkan är representerad skall enligt er mening vara s k fredade platser? Enligt ert resonemang så kan ju  tydligen en  brottsling som begått ett brott springa in på en kyrkogård och åberopa att detta är en av Svenska kyrkan fredad plats och polisen skall inte kunna gå in och gripa vederbörande, eller hur menar ni?

Ni skriver att ni förväntar er att polismyndigheten ger nya direktiv till sina poliser så att vi i framtiden får ha kvar fredade platser där Svenska kyrkan och andra organisationer i lugn och ro kan få bedriva sitt sociala arbete, det må gälla flyktingar eller ensamkommande barn.

Vilka organisationer menar ni skall innefattas av dessa direktiv? Gäller det även organisationer som Hells Angels och Bandidos om dessa mot förmodan skulle ge sig in i branschen att gömma personer som inte ens har rätt att vistas i landet och konkurrera med Svenska kyrkan i denna olaglighet?

Ni skriver att på det sätt som polisen nu har ingripit så saboterar de alla förutsättningar för kyrkan och andra organisationer att bedriva en stödverksamhet för dessa människor.

Ja, dom saboterar er olagliga verksamhet, det har ni helt rätt i och det är polisens uppgift i samhället att sabotera alla olagliga verksamheter. Även den som Svenska kyrkan håller på med när det gäller att gömma personer som inte lyder och hörsammar svenska lagar.

Skall vi tala om sabotage så är det just Svenska kyrkan som i detta fallet är sabotören, inte polisen.

Kan bara beklaga att jag för många år sedan gick ur Svenska kyrkan eftersom jag efter att ha läst er korkade insändare inte kan göra det igen. Men min förhoppning är att många andra gör det efter att ha läste era rader.

Sandor Herold, boende i Malmö som varken tror på det som står i bibeln eller andra sagor


7 responses to “Fredade platser

 • ana-maria r

  Tack Sandor Herold för dina alltid intressanta och träffande insändare!

  Själv skall jag rösta. Finns bara en anledning att inte ha gått ur Svenska kyrkan, – och det är just att kunna rösta.
  Eller kanske två anledningar, förresten? (Den andra vore i så fall i förhoppning om att kunna ”ha kontakt” med mina förfäder, som med allt slit och släp byggt upp detta land, och få dem att spöka och protestera mot nuvarande ordning för de styrande. Men, – jag är inte troende så det är uteslutet.)
  Detsamma gäller för familjen.

  Att tänka på inför nästa kyrkoval är, att om man gått ur Svenska kyrkan, kan man gå med igen strax före det valet, och får då rösta. Samt, att gå ur igen före sista november. Då skall man tydligen inte behöva betala kyrkoskatt för kommande år.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Det korrupta klerikala kotteriet förväntar sig således att deras så kallade sociala arbete, vilket i detta sammanhang är att jämställa med illegal verksamhet, utifrån en humanitär bevekelsegrund skall utgöra undantag och därmed dispenseras från svensk lagstiftning.
  Jo, man tackar! Konsekvensanalytiskt tänkande – vad betyder väl det då man agerar i egenskap av globalistoligarkernas nyttiga och utpräglat kulturmarxistiska idioter?
  Andreas.

  Liked by 1 person

 • NT

  Jag tycker att hela Sverige ska vara en ”fredad plats”, dvs, fri från muslimer.

  Liked by 1 person

 • Lena

  Svenska kyrkan verkar att ha noll koll, en bekant är sedan årtionden tillbaka utflyttad, fick ett röstkort till kyrkovalet har dessutom utträtt ur svenska kyrkan för årtionden tillbaka…………..är ”svartrockarna desperata!!!!!

  Gilla

 • Tony

  Varför ska dessa lagbrytare ha fredade platser? Det finns många mähän som är aktiva inom Svenska kyrkan idag, här ömmar man för lagbrytare, men har någon någonsin hört en representant från Svenska kyrkan beklaga alla våldtäktsoffer, eller gamla försvarslösa människor som blir rånade och nerslagna av dessa grovt kriminella figurer,? nej då tiger
  kyrkans representanter , man har heller inte kurage att beklaga när kristna blir slaktade av Muslimer, man är otroligt underdåniga mot denna religion att man inte vågar att yppa ett ord, eller ett beklagande.
  Sen att angripa Polisen som försöker att göra sitt jobb är ett lågvattenmärke.

  Liked by 1 person

 • Falköga

  Jag är kvar och tänker givetvis rösta SD så att det blir motvikt mot dem som förfäktar lagbrott. De här prästernas insändare ökar intresset att verkligen ställa upp i valet.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: