Tomma hotell


Under och efter asylkaoset 2015 valde många hotell, vandrarhem, konferensanläggningar m.m. att byta inriktning.

Gamla och trogna kunder vändes ryggen när ägarna istället valde att satsa på den betydligt lönsammare asylindustrin. Nu kommer efterräkningen.

Bara i Värmland har flertalet hotell, vandrarhem och konferensanläggningar sett de sista asylsökande lämnat, men några nya gäster har inte infunnit sig. På kort tid har inte mindre än 44 asylboenden avvecklats och om bara två veckor ska det sista privata boendet försvinna.

Nu väntar ovissa tider för alla de som vände trogna kunde ryggen. Många boenden köptes upp av kapitalstarka ägare från både Värmland, andra landskap och även Norge. Nu vill alla sälja, men ingen vill köpa.

Ute i kommunerna gapar man med stora munnar och frågar varför de asylsökande inte vill stanna i deras kommuner. I lilla Ekshärad med sina drygt 1 000 invånare, har exempelvis 400 asylsökande försvunnit och nu kommer både service och andra verksamheter att påverkas. Butiker och skolor levde upp p.g.a. av den skattefinansierade verksamheten på de tre asylboenden som fanns i bygden, men nu? Ovissheten är stor, men det borde knappast förvåna någon att de asylsökande från Mellanöstern och Afrikas horn väljer de större städerna framför små orter i Ingenmansland där allt de vill ha saknas.

Oj vad fort det gick, säger en socialdemokratisk kommunpolitiker i Torsby. Vi hade hoppats att åtminstone några skulle stanna.

Så kan det gå, men merparten insåg väl ändå att det i längden var ett omöjligt uppdrag, att asylentreprenörerna bara ville räkna in sina miljoner och att de asylsökande vill bo i större städer där tillgången till shoppingcenter, exklusiva butiker och nöjen är större.

SVT


19 responses to “Tomma hotell

 • jgarn

  Jag kommer aldrig någonsin ta in på ett hotell som varit asylboende. Må dess ägare, dessa giribukar gå i konkurs, personlig konkurs.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Den som fikar efter mycket kan mista hela stycket!

  Gilla

 • Stenbock

  Skrev ju i förra veckan en kommentar kring det nesliga våld,som bl.a. skett i Malmö,mot en 95-årig kvinna.Liknande fall har förkommit senaste tiden mot åldringar.Rån och överfall på + 80-åriga…
  I natt kunde polisen efter larm från ett nytt liknande försök,gripa fyra yngre ”berikare”.Här en länk till Skånskan:

  http://www.skd.se/2017/09/04/fyra-misstanks-for-ranet-mot-95-aring/

  Gilla

 • Lena

  De senaste generationerna av svenskar har curlat sina barn så förbaskat mycket att dessa inte vet hur man skyddar sitt land.
  Allt har serverats åt ”godagspiltarna”, därmed är självbevarelsedriften helt försvunnen !
  En del de begåvade, har försvunnit till andra kontinenter !
  De kommer aldrig tillbaka !

  Gilla

 • Preben P.Reben Prebensson

  Svenska skattepengar har använts till att gynna andra länders medborgare samt göra ett fåtal rikare.

  Gilla

 • svensson

  Nya invällare på väg över gränsen från Finland, asylbaronerna kan nog hösta in några miljoner till från skatteslavarna. Dessa nykomlingar flyttar kanske istället in ny bostäder i gettona med mig-verkets benägna bistånd.

  Gilla

 • Grune

  Nu när hotellen blivit tomma så får man sätta igång och sanera för ohyra och reparera skadorna innan man kan släppa in turister.

  Liked by 1 person

 • introvert

  Lite av tredje världen tänk. Att förstå helheten i sammanhanget är svårt!

  Gilla

 • whatthefeng

  Kommunen ska snarare vara glada över att utgiftsposten ”de asylsökande” har försvunnit.

  För att inte tala om pensionärerna. Mer pengar till dom som byggde vårt land.

  Gilla

 • odalkvinnan

  Att det kommer som en total överraskning för kommunerna visar deras brist på kompetens och en dålig överblick. Det har hela tiden varit så att migranterna dragit iväg så fort de kunnat. De vill till ghettona som Sverige skapat och det är inget nytt.
  De som har haft boendena har-om de är duktiga företagare-gjort en kalkyl. De har kalkylerat summan de får in och hur lång tid det tar att avskriva fastighetsinköpet. Fastigheten ska efter dessa år vara avskriven och värdet ska då vara noll kronor. Det är en rimlig kalkyl då husen måste totalsaneras till höga kostnader. Fastighetsvärdet uppgår till en tändsticka och lite tändvätska och kostnaden är uppröjningen.

  Gilla

 • Tony

  Tror jag att det blir tomma lokaler, pensionsräddarna har ju första tjing på lägenheter,nya såväl som gamla. Att inte dom gamla stamgästerna kommer tillbaks är lika naturligt, vem vet om inte samma sak kommer att hända vid nästa topp med flyktingar, bara inte Assistansbedragarna får nys om det, för då kommer dom att ta hit hela tjocka släkten, och med
  benägen hjälp av FK starta assistansbolag i dom tomma hotellen?

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Eftersom asylsökarna kommer från våldsamma länder där man bor i ”getton”, så är det naturligt att de flyttar till befintliga getton i Sverige. Detta har inget med shopping att göra. Det är imamerna som kallar de ”trogna”, för att skapa lokal övermakt för sitt parallellsamhälle och därmed skydd åt moskéernas kriminella, som samtidigt utgör den reguljära skyddstruppen. Merparten av de civila i gettona är att se som ”mänskliga sköldar” för att skydda trupperna.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Kortsiktigt tänkande , snabba pengar det lockar alltid.Oftast hinner verkligheten ikapp,allting återgår till gamla vanliga tristessen.Samma tänkande som byfånen svetsarn ägnar sig åt,fast han har tagit bort tänkande för det är inte han grej.Bara kortsigtighet som återstår Tack för mig ADOLF

  Gilla

 • eugenecork

  mycket intressant gåta, vart tog de hän som befolkade
  anläggningarna tills igår…kan väll knappastha försvunnit
  i tomma intet (gott upp i rök)?…har de blivit belönade
  med bättre och dyrare boenden annorstädes, eller??

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Har man flotta bilar, klockor och andra lyxvaror vill man så klart visa upp sin status för så många som möjligt.

  Gilla

 • Mm

  Ja de vill shoppa loss med min skattepengar. Tänk om dumskallarna i riksdag och regering hade satsat en skärv på småskaliga projekt på landsbygden av vad de satsat och fortfarande satsar av mina skattepengar på invällare som inte kan nåt, inte vill nåt och framför allt inte är kapabla att leva i ett teknologiskt utvecklat land. De är för fina för att rensa undan all skit de lämnar efter sig, släppa skiten där de står.
  Det skall vi passopper göra för att de valt vårt land att leva i och hjälpa oss att göra invällarna lyckliga med teknik de inte begriper sig på.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: