50.000 muslimer på flykt från Burma


UTRIKES. Nästan 400 personer har dödats i strider i nordvästra Burma de senaste veckorna, i vad som beskrivs som det dödligaste våldsutbrottet på decennier. FN-chefen riktar nu skarp kritik mot landets säkerhetstjänst och varnar för att en humanitär katastrof hotar i området.

Oron för situationen i Rakhine i nordvästra Burma växer efter det att bilder på döda barn, stympade kroppar och övergivna och förstörda byar spridits i sociala medier, rapporterar BBC.

”Generalsekreteraren är djupt oroad över rapporterna om övergrepp under insatserna av Burmas säkerhetstjänst i Rakhine och manar till återhållsamhet och lugn för att undvika en humanitär katastrof”, säger en talesperson för FN-chefen António Guterres.

Helikoptrar mot civila. FN har också kraftigt räknat upp antalet personer som flytt över gränsen till Bangladesh till omkring 38 000 personer, uppger källor för flera medier.

Den burmesiska armén uppger att den genomför utrensningsinsatser mot ”extremistterrorister”, men den utsatta muslimska rohingyabefolkningen säger att det pågår en kampanj med dödande och brännande för att tvinga bort dem.

FN har flera trovärdiga källor som uppger att flyende rohingyer dödas av militären, och att helikoptrar och raketgevär satts in mot civila.

Rättighetsgruppen Arakan Project uppger för The Guardian att man har information om att armén i söndags ska ha omringat byn Chut Pyin och attackerat människor som försökte fly.

– Minst 130 dödades, de flesta av skottskador, säger chefen Chris Lewa till tidningen med hänvisning till källor i området.

Enligt henne har säkerhetsstyrkor systematiskt ”bränt by efter by”. Oroligheterna tog fart i området sedan rohingyarebeller attackerade polisposteringar och en armébas i Rakhine, vilket ledde till sammandrabbningar och en millitär offensiv. Den burmesiska militären hävdade på torsdagen att 370 av dödsoffren den senaste veckan var rohingyarebeller, medan 14 var civila och 13 var burmesiska soldater, skriver Reuters.

Al Jazeera

-Pettersson har inte koll på vems fel detta krig är men konstaterar att det är muslimer inblandade som det är i konflikter från Gibraltar till Fillippinerna…


8 responses to “50.000 muslimer på flykt från Burma

 • Roland Salomonsson

  Om vi får muslimska terroraktioner i Paris, Stockholm, London, så förbehåller sig västerländska länder att gripa och straffa terrorister. Om det genomförs geurilla-attacker t ex IRA, så sätter man självklart in militär som svar.

  Om andra länder utsätts för terrorism, och terroristerna påstår sig vara kommunister och kallar terrorn för frihetskamp, så kommer vänstern världen över att samlas för att i media angripa myndigheternas militära svar på militär aggression. Hyckleri – ELLER HUR?

  Notera att Rohingya är en blandning av ett ursprungsfolk och illegalt invandrade befolkningar från Bangladesh. Dessa illegaler är närmast utdrivna kommunister från Bangladesh, där dessa ansågs vara anti-muslimer. Rohingya finns längs gränsen mot Bangladesh, men även söderut längs kusterna mot Bengaliska viken såväl som norrut längs gränsen mot Indien. En stor del av båtflyktingarna, som seglade till Australien och länderna längs vägen dit, var alltså Rohingya.

  De senaste 30 åren minst, så har Burmésiska kommunister ur minoritétsbefolkningarna (som ofta, men inte alltid, samtidigt är muslimer) bedrivit geurillakrig (alltså ”Jihad”) mot Regeringen för majoritétsbefolkningen. Det handlar inte om oskyldiga småsaker utan kontinuerliga överfall, mord, sprängningar, ungefär som de muslimska kontinuerliga raiderna och slavfångsterna mot Europa ca 750-1850 – d v s 10000-tals (med undantag för korstågsperioden då anfallen stagnerades).

  Tidvis har Rohingya tillåtits att upprätta autonoma områden i tron att terrorn då skulle lätta, men då har istället de autonoma områdena militariserat sig ännu mer och börjat militärt expandera in i majoritétsbefolkningarnas områden i regelrätta ”invasioner”. Med vanlig muslimsk logik så följer därvid etniska utrensningar, krav på underkastelse av islam, förslavande av kvinnor etc.

  Således skickade Burmas regering stora truppstyrkor och drev bort inkräktarna, vilket givetvis applåderas av majoritétsbefolkningen. Vad som nu sker är att Regeringen beslutat att till varje pris neutralisera terroristerna. Regeringen är sannolikt inte heller oskyldiga, men har fått lära sig hårda vägen hur man behöver agera för att stävja terroristerna. Budskapet är ”lägg ned vapnen eller lämna Burma”. Stalltips är att Burma struntar i den kommunistiska västpropagandan och med stöd av Kina (som en gång startade processen genom att sända kommunistiska aktivister till minoritétsbefolkningarna) motstår den anti-burmesiska propagandan.

  BRICS har f ö planer på att bygga in befintliga vägar mellan Kina och Rangoon i en utgrening av ”Nya sidenvägen”, vilket kommer att minska sannolikheten för att Burma blir indraget alltför djupt i NWO. Allt större del av exporten kommer då att gå norrut, vilket minskar behovet av sjötransporter utförda av NWO-företag, medan returtransporterna blir produkter norrifrån, vilket också minskar sjötransportbehoven. Det största projektet innebär att knyta ihop järnvägsnäten, där stommen finns men behöver sammanbindas.

  Gilla

  • Alexander Hed

   Klarsynt analys och intressant..pa 1970-talet tog Kung feisal av Saudiarabien emot 200 000 Rohingyas till Saudiarabien sa nagonstans har dessa att taga vagen?

   Gilla

 • Argus

  Wiktionary definierar ”humanitär” såsom ”människovänlig”. Mohammedanerna kanske första ska visa upp en mänsklig sida innan de börjar ställa krav på mänskliga rättigheter?

  Gilla

 • Mm

  Det är väl då bara att sätta dem på flyget och lämpa av dem i Sverige, Centern och ledartokan skall ju ha i 30miljoner invällare i Sverige innan de är nöjda. Och den tokan vill Moderaterna samarbeta med, ni har blivit av med den som kunde samarbeta med SD men lycka till det nya garnityret som fick iväg ABK, det var planerat sedan länge.

  Gilla

 • NT

  I Burma vet man tydligen hur man ska behandla mordiska islamister.

  Gilla

 • ossie

  Så tråkigt att tom muslimer drabbas. Kanske är det så att de normalt fredliga buddisterna har tröttnat på dessa aggressiva muslimer.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: