Bakgrunden till palestinska kvinnliga självmordsbombare


Manfred Gerstenfeld intervjuar Rachel Avraham, av Manfred Gerstenfeld  •  1 september, 2017

Rachel Avraham är född i Washington DC och har bott i Israel sedan 2009. Hon har en kandidatexamen i Regering och Politik från University of Maryland. Avraham utvecklade sin masteruppsats i mellanösternstudier från Ben Gurionuniversitetet till en bok med titeln Women and Jihad. Hon är senioranalytiker inom medieforskning vid Center for Near East Policy Research och korrespondent vid Israel Resource News Agency.

”Den första kvinnliga palestinska självmordsbombaren var Wafa Idris som sprängde sig själv i luften i Jerusalem år 2002 under Andra Intifadan. Hon dödade en gammal man och skadade 100. Dessförinnan har flera palestinska kvinnor varit engagerade i antiisraelisk terrorism. Leila Khaled var medlem i ett team som kapade ett flygplan år 1969. Dalal Mughrabi var en av de terrorister som orsakade kustvägsmassakern år 1978 som dödade 38 civila israeler inklusive 13 barn.

Läs vidare


One response to “Bakgrunden till palestinska kvinnliga självmordsbombare

  • Nisse

    Kom ihåg att vi skattebetalare försörjer dessa jävla parasiter. Vallström o Löven betalar. Och med vems pengar gissa………..

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: