Alla polispatruller i Finland ska ha k-pist nästa år

ISLAM. Vid sidan om maskinpistolerna kommer poliserna fortsättningsvis att bära sina traditionella tjänstevapen, Glock- och Walther-pistolerna.

Polisinspektör Ari Alanen på Polisstyrelsen säger att polisen kan använda maskinpistolerna i situationer där vapenbruket sedan tidigare varit tillåtet, men då exempelvis avståndet är långt. Däremot är det inte tänkt att de tyngre vapnen ska fungera som en varning utåt.

– Polisen vill inte ge ett militaristiskt intryck, utan vi vill vara en pålitlig myndighet som medborgarna lätt kan närma sig.

Hittills har MP5-vapnen använts av bland annat av beredskapsenheten Karhugruppen som också i övrigt är tyngre beväpnad. Alanen säger att terrorhotet innebär att polisen måste vara bättre förberedd.

– Vi måste allt mer följa med vad som händer i vår omgivning. VI måste i allt högre utsträckning överväga hurdana vapen och hurdan skyddsutrustning som vi måste ta med oss.

Svenska Yle.fi

-Pettersson tycker det skulle vara bättre med terroristerna utanför Europas gränser…

 

8 thoughts on “Alla polispatruller i Finland ska ha k-pist nästa år

  1. Fullkomligt logiskt att vidta dessa verklighetsanpassade åtgärder – således icke något våra egna dialogpoliser kommer att välsignas med i landet där alla importerade kriminella är mer värda än den befolkning som offras på den oheliga globalismens blodiga altare.
    Andreas.

  2. Pettersson har rätt i sin slutkommentar med det här är ett steg i rätt riktning.

    Vid en gruppvåldtäkts brytande torde maskingevär vara bättre än pistol. Även antal är här en viktig variabel – fler maskingevär är bättre än färre.

    Den fega ringen som står runt den på marken liggande kvinnan kan med det nya verktyget oskadliggöras snabbt.

    Efter att ringen demolerats bjuds det på korv. Att lägga korvbjudning efter ”insatsen” ger den stora fördelen att korvkostnaderna blir låga eftersom aptiten borde vara rejält dämpad till följd av den massiva ”skuren”.

    • Helt rätt tänkt!
      Fast jag tror inte att polisen i Finland grillar så mycket korv med ”busen” utan serverar helt andra rätter. Både från höger och från vänster …

  3. Vi kanske kan ändra det gamla uttrycket,
    ”Mota Olle i grind” mot ”Mota Allan i grind”?

    Men moderaterna kommer väl att låsa grinden
    I öppet läge? (”Moderaterna byter inte politik för att
    man byter partiledare”) ?

  4. Svenska poliser bjuder på kaffe och korv.Eller pannband som har visat sig vara väldigt effektiv.Mvh Adolf

  5. Och i Sverige kommer pistolerna och k-pistarna att läggas tillbaka på hyllan. De kommer att ersättas med sablar av samma modell som de hade på 40-50- röet

    • Tror inte det bli sablar, det blir nog armband i olika färger med lite olika texter…

      Råna mig inte , skjut mig inte och dylikt

Kommentera