Vatikanen ökar skyddet mot mordlystna muslimer

Det är kanske ”bara en fråga om tid” innan Rom drabbas av en attack som i Barcelona.

Säkerheten har intensifierats på religiösa platser i hela Italien, bland annat i Vatikanen, sedan förra året när en lastbil som kördes av en mordlysten muslim dödade 86 personer i den franska staden Nice. Barriärer och polis och militärfordon har placerats runt Peterskyrkan för att göra det svårare för ett fordon att utföra en attack som den förra veckan i Barcelona, ​​som dödade 16 personer.

Trots hot från den islamiska staten har Rom och andra italienska städer hittills sparat den typ av muslimska fordonsattacker som utförts i Nice, Stockholm, London och Berlin.

”Det kan kanske vara bara en fråga om tid innan det utförs en sådan attack i Rom, men vi är beredda,” säger Christoph Graf, kommendanten för Schweizergardet som sedan början av femtonhundratalet vaktar påven och hans residence.

LÄNK

 

2 thoughts on “Vatikanen ökar skyddet mot mordlystna muslimer

  1. Vem minns inte påve Franciskus ord riktat till Donald Trump när denne ville bygga en mur mot Mexiko för att stoppa den illegala invandringen till USA: “Den som bygger en mur är inte kristen”. Detta sagt av en person som bor i Vatikanstaten omgiven av en mur som först grundades på 800-talet som skydd mot muslimska inkräktare och sedan förstärktes under 1500- och 1600-talen. Nu har tydligen nya barriärer byggts som skydd mot muslimska attacker. Vilken hycklare denna påve är!

Kommentera