S: höj skatten på biobiljetter, höj bidragen för biobiljetterna är för dyra

INRIKES. SSU: Vi kräver att barn- och studiebidragen höjs med 100 kronor i månaden. …Vi 90-talister kommer kanske ihåg att en magnum-glass kostade ungefär 14 kronor år 2004. I dag kostar samma glass 21 kronor.

För 10 år sen kostade en biobiljett i genomsnitt 78 kronor, i dag kostar det i genomsnitt 102 kronor. Det är uppenbart att barn-och studiebidraget inte har hängt med i kostnadsutvecklingen och det behöver åtgärdas…

Kortfattat från Socialdemokraterna:

  • 2016 momsen på biobiljetterna höjs från 6 till 25 procent. Däremot är det fortfarande 6 procent moms att se en föreställning på Kungliga Dramaten i Stockholm. Det kallas visst kulturkrock.
  • 2017  SSU Biobiljetter är för dyrt, vi måste höja bidragen…

Den som ställer kraven i Aftonbladet är Philip Botström, förbundsordförande SSU. Mest känd för en taxiresa för 7.900 kronor till ett möte han aldrig gick på…

13 thoughts on “S: höj skatten på biobiljetter, höj bidragen för biobiljetterna är för dyra

  1. Det eviga skattehöjandet samtidigt med fler och fler invandrare i bidragsförsörjning ökar BNP men kan liknas vid en slags tvångskonfiskering av privata människors pengar. Det är så oförskämt. Vilken tur att studiebidraget höjs, så att även Svenska studenter får råd med biobesök…. Vem i riksdagen klarar att toppa det storartade engagemanget för Svenska medborgare?

  2. Det är ju ingen vild gissning att landet står inför stora problem, då borde ett ungdomsförbund ha viktigare saker att intressera sig för än priset på biobiljetter.
    Dock bröd och skådespel åt folket har alltid gällt i onda tider !

  3. Helt enkelt en naturlig inflation.
    Jag köpte mitt radhus 1970 för 126 000= 11 årslöner.
    Nu säljs det för 3,8 miljoner= 11 årslöner.
    Hur mycket skatt måste jag betala för den inflationen?
    Orsaken till att staten nu bytt ut vår gamla enkrona mot en som synes ett öring har en orsak, den är inte värd mer än ett öre.

    • Faktum är att den gamla ettöringen var gjord i en bronslegering medan den nya kronan och tvåkronan är gjord i kopparbelagt järn, steget till aluminium som fanns i östländerna är inte lång …eller varför inte billig plast med svetsarens nuna?

  4. Yngsta dottern i kungafamiljen väntar sitt tredje barn. Totalt är det då 7 barnbarn till kungaparet.

    Det är inte rimligt att alla barnbarn skall ingå i svenska folkets försörjningsbörda.

    Kungens syskon ingick inte i underhållet. Det borde inte heller kronprinsessans syskon och avkomma göra heller.

  5. Det är snart bara ensamkommande som har råd och tid att gå på bio.

    De som har jobb har pengar men ingen tid.
    De som är utan jobb har inga pengar men tid.

    De ensamkommande, denna högprioriterade grupp, är de enda som har råd och tid. Biosalongerna blir nya potentiella våldtäktsfrizoner? Kostnaderna för vakter kommer att öka och annan ev publik stannar definitivt hemma. En och annan god man kanske kan ha tid och råd?

    Staten är som katten som jagar sin svans. Det går runt runt.

    • Precis allt var 100 gånger bättre förr. Hela Sverige fungerade. Nu fungerar ingenting i Sverige.

Kommentera