Öppet brev till Stefan Löfven

Det går inte att vara tyst, det går bara inte.

Fast istället för att hata i sociala medier och misshandla meningsmotståndare, tror jag på dialog och debatt. Därför sände jag ett brev till vår statsminister.

Jag väntar mig inget personligt svar, eftersom mejlet gick via en registrator och de flesta ministrar har alltid betalda brevsvarare som levererar massutskick till frågvisa medborgare. Hur som helst, såg mejlet ut så här i ocensurerad form och jag lovar att publicera svaret…om något sådant kommer.

Hej Stefan

Förutom att du är namne med mig är jag i grunden en arbetarkille, precis som du var innan du bytte blåstället mot slips och kavaj.

Jag vet att ni politiker sällan eller aldrig besvarar eller ens läser brev från oss vanliga medborgare. Vi tillhör inte samma välmående krets och står förmodligen väldigt långt nere på stegen när ni ska prioritera. Kanske du ändå kan ta dig tid att läsa och besvara detta brev när lamporna släckts i de politiska korridorerna och du sitter hemma i vardagsrummet med en kopp kaffe som sällskap?

Trots min arbetarbakgrund som sträcker sig generationer tillbaka i tiden, har jag aldrig röstat på ditt parti, Socialdemokraterna. Det finns orsaker till detta och de ämnar jag inte gå in på nu.

Efter Fredrik Reinfeldts åtta år vid makten, hade jag ändå förhoppningar om att en regering ledd av en arbetarkille och en f.d. facklig företrädare, skulle förmå att se den verklighet som dina forna arbetskamrater och vi vanliga medborgare lever under. Jag hoppades att du skulle få Sverige på rätt köl igen och att 2018 kanske var året då jag för första gången valde att lägga min röst på er.

Tänk så fruktansvärt fel allt gick.

Sverige är på väg att ramla sönder och inget känns längre hoppfullt eller ens roligt i landet jag innerst inne älskar. Många har helt trappat förtroendet för samhället, däribland jag. Förtroendet för politiker, för myndigheter, för rättsväsendet, för välfärden och t.o.m. för lagar och regler har rasat Stefan, fullständigt rasat.

Vi läser dagligen om skottlossningar, explosioner, åldringsrån, gruppvåldtäkter, otrygghet, grova rån, gängkriminalitet, jihadister. Vi läser dagligen om krisen inom polisen, i vården, i skolan, på våra äldreboenden. Vi läser dagligen om kvinnor som inte vågar gå ut, om pensionärer som rånas i sina hem, om unga flickor som gruppvåldtas, om lärare som hotas på sina lektioner, om kvinnor som tvingas föda i bilar. Vi läser om sjukhus som invaderas av kriminella, om inredning som slåss sönder och personal som mordhotas. Vi läser om myndigheter som inte längre klarar att hantera sina uppgifter. Vi läser om korruption, skuggsamhällen, illegala marknader. Vi läser om lagar och regler som sätts ur spel.

Listan kan göras lång på faktorer som får Sverige att trasas sönder och det vi nu dagligen upplever är inte det Sverige jag älskar, inte det Sverige jag växt upp i och inte det Sverige som generationer av medborgare byggt upp. Sverige faller isär Stefan.

Vart fjärde år går vi till vallokalerna. Vart fjärde år röstar vi på politiker som vi hoppas sätter landet Sverige och svenska medborgare i första hand. Vart fjärde år sätter vi våra förhoppningar till partier vi tror ska få Sverige på rätt köl igen. Varje år tvingas vi konstatera att inte heller denna regering lyckas inge hopp till de vanliga medborgare som sliter och kämpar för att få vardagen att gå ihop och som starkt bidrar till den gemensamma välfärd vi är så starkt beroende av.

Jag är förbannad Stefan. Jag vill inte gärna använda hårda uttryck, men dessa ord hörs varje dag i byggbarackerna, på långtradarfiken och i de skitiga frukostrummen på verkstadsgolven.

I ditt Sverige Stefan, är ditt partis trogna väljare de stora förlorarna. Arbetarna, de lågavlönade och pensionärerna. Grupper som glömdes bort under Alliansens tid vid makten och som även ratas i Socialdemokraternas Sverige. Det finns uppenbart andra väljargrupper som anses viktigare idag, också i ditt Sverige Stefan.

Jag är för ung för att minnas Tage Erlander, men jag har läst mycket och hört äldre generationer i min bekantskapskrets prata om honom. Tage Erlanders Sverige och förövrigt också tidigare partiledares, var ett Sverige jag tydde mig mer till än dagens. En ny Tage Erlander skulle kanske få mig att rösta på Socialdemokraterna. Den rollen har du inte axlat Stefan och visst vet jag att det nya Sverige brottas med helt andra problem än det gamla, men det kan och ska aldrig innebära att den egna befolkningen tvingas se sig nedprioriterade i sitt eget land.

Hur tror du att människor som tvingas avstå tandvård p.g.a. den höga kostnaden, reagerar när de får läsa att människor från andra länder får samma vård gratis och dessutom förmånen att gå före i kön? Hur tror du att arbetarklassens ungdomar reagerar när de inte har råd eller möjlighet att skaffa en egen lägenhet, samtidigt som de läser att nyanlända får förtur in på bostadsmarknaden där de kan bo mer eller mindre gratis? Hur tror du vanliga människor reagerar när de tvingas skuldsätta sig resten av sina liv och satsat alla besparingar till kontantinsatsen om de ska köpa en ny bostad på en marknad där många inte har råd eller aldrig kommer in, samtidigt som kommuner köper både bostadsrätter och villor till nyanlända som kan flytta in utan att behöva betala en krona?

Det jäser Stefan, tro inget annat. Det jäser, men detta kanske du inte riktigt förstår? Ni politiker lever idag allt mer avskilt från den verklighet merparten av era väljare lever i.

Jag skickade brev till Alliansens samtliga partiledare när de satt vid makten och bjöd in dem på en fika för att där förklara varför vanliga medborgare tappat tron på Sverige och varför det jäser i byggbaracker, på långtradarfik, på verkstadsgolv, framför frukostborden och i kompisgängen. Bara en svarade och detta genom någon betald brevsvarare. Ingen var intresserad, ingen kom.

Jag som arbetarkille vill därför ta tillfället i akt att bjuda in en f.d. arbetarkille på fika och på den förklara varför Sverige ramlar sönder och hur en vanlig medborgare upplever det Sverige som allt mer fjärmar sig från det Sverige jag växt upp i och som många fler än jag lärt sig älska.

Jag vill avsluta detta brev med ett citat:

”Trots att Sverige inte har resurser att ta hand om alla som kommer hit, fortsätter vi att fylla på med nyanlända flyktingar. Det är som om Sverige försökte visa hela världen att vi är duktigast av alla. Vi brukar skryta med att vår flyktingpolitik är generös, men i slutändan menar jag att den politiken är ett svek, både mot dem som ska bygga ett nytt liv och mot det svenska samhället…//…Jag tror att vi måste stoppa invandringen totalt, till hela Sverige…//…Jag är så pass gammal nu att jag inte är bekymrad för egen del, men jag är orolig för nästa generation. Jag tror inte att de har någon framtid längre, inte här i Sverige”

Dessa ord är Suat Ciceks. Han invandrade från Turkiet på 60-talet och berättar i en intervju med Aftonbladet 2004 hur han ser på svensk invandring. Läs gärna intervjun Stefan

Varför lyssnade ingen?

M.v.h.

20 thoughts on “Öppet brev till Stefan Löfven

  1. Helt rätt tänk!!! Vi e många som kommit i kläm !! Men vårt fina land har blivit sårat!!! Sorry!!

  2. Jag dömer inte folk efter hudfärg som många ”antirasister” utan efter en majoritets beteende vilket är en generalisering som kallas för statistik men jag kan även göra en bedömning av varje individ för sig som jag möter.
    Det innebär även att jag vet att Sveriges resurser inte är oändliga och att det är en psykopatisk politisk bedömning att neka infödda svårt handikappade barn assistanshjälp för att prioritera de som stridit för IS.
    Likaså att politiker prioriterar unga och äldre starka män som inte har flytt ifrån något krig och som har passerat ett antal länder som inte heller har krig och endast på hörsägen och utan ID-handlingar ändå får stanna och ta del av Sveriges generösa bidragssystem.
    Det kommer att innebära en extrem skev könsfördelning i Sverige vilket kommer att innebära ännu fler våldtäkter och en ökad kriminalitet eftersom en majoritet är extremt lågutbildade och kan inte det Svenska språket och många vill inte heller integreras utan leva som i sina hemländer.
    Denna inställning belönas i Sverige via skattemedel i form av bidrag till religiösa friskolor, kulturföreningar och religiösa samfund. Därför är Sverige troligvis det allra sämsta landet på integration i Västeuropa och USA/Kanada det visar flera olika undersökningar på.
    En majoritet av politikerna vill inte att människor skall integreras för de vill ha ett mer lättstyrt mångsplittrat samhälle.
    Det innebär dock att Bechir Rabani och Tino Sanandaji som jag inte håller med jämt men som allra oftast och som är en del av invandringen ifrån MENA-länderna att de har betytt väldigt mycket för att försöka rädda Sverige och Sveriges unga flickor och kvinnor som är födda i Sverige oavsett ursprung.
    De förstår och vet vad en massinvandring ifrån MENA-länderna innebär och vad det får för ödesdigra konsekvenser. Det som många har flytt ifrån sprids nu runt om i Sverige.
    Kostnader för tolkar, advokathjälp, rättsväsendet, brottsofferjourer e.t.c är något som förstås Anne Ramberg vill dölja för det är en lönsam industri för henne och advokatsamfundet och dess medlemmar. Likaså för myndighetsverk som migrationsverket, socialtjänst och massinvandringsindustrin etc.
    Vem räknar in kostnaderna för och då inte bara ekonomiskt utan även sorgen över en förlorad Svensk trygghet och där vi vet vilka som är i majoritet som förövare vid bilbränder, skolbränder, personrån, utpressning, heroinhandel, hedersmord, barngiftermål, könsstympningar, gruppvåldtäkter, överfallsvåldtäkter och en snedvriden invandrad kulturellt nedärvd kvinnosyn.
    Detsamma när det gäller stenkastning mot bussar och mot ambulans och brandkårspersonal som vill rädda oss och polis som vill skydda oss.
    De unga värnlösa kvinnor som får sin trygghet sönderslagen och som drabbats av en 100 % ökning av våldtäkter eller sexuella övergrepp och det är tydligt är att välfärdssystemen faller samman och på sikt pensionssystemet.
    Det är som sagt medvetet orkestrerat av en globallistisk multinationell företagselit och krigsorganisationer som USA och NATO och sionister i bl.a Israel som söndrar tillsammans med salafister/wahabister i t.ex Saudiarabien. Man härskar genom söndring och ställer olika grupper emot varandra och skapar motsättningar mellan olika trosinriktningar samt stödjer terrororganisationer som t.ex IS.
    Målet är att nå politisk makt, geopolitiska fördelar samt skapa eller ta kontroll över militärstrategiska viktiga områden.
    Till sin hjälp har de i Sverige en stor mängd nyttiga idioter eller fanatiker som t.ex inom Miljöpartiet och Vänsterpartiet och infiltrerade organisationer som vissa delar av olika hjälporganisationer.
    En annan Stasiliknande cancersvulst förutom en majoritet av våra globallist och mångkulturellförespråkande politiker och deras medlöpande ”journalister” är Expo och researchgruppen ( som t.om kallar sig för fetare än Stasi) och som vill se ett sönderfall av samhället för sin anarkistiska och/eller kommunistiska alternativt kulturmarxistiska revolution.
    Därför så offrar de medvetet unga och äldre kvinnor, välfärdssystemen och pensionssystemet.
    Många av dessa organisationer är så intellektuellt lågpresterande att de inte förstår att de går de multinationella storföretagens och krigsindustrins ärenden alternativt så vill de först krossa alla samhällsstrukturer och nationalstater och bli finansierade av sin fiende för att i nästa skede utkämpa den sista striden mot sina finansiärer.

  3. Reinfeldt och Stefan Löfén har varit högst medvetna om vad massinvandringen ifrån MENA-länderna skulle få för konsekvenser och att man medvetet söndrar Sverige. De har skrivit in i grundlagen att Sverige skall vara en mångkulturell provins till EU samtidigt som politikerna tagit bort kommunernas självbestämmande genom att tvinga dem att ta emot asylsökande.

  4. Bra skrivet, men man borde uppmana Löfven att, istället för att öppna sitt hjärta öppna sina ögon….
    Sverige är förlorat på grund av (folk) valda landsförrädare

    • Vem skall sätta stopp anser du Galten? Givetvis måste det bli vi själva! Och för det behöver vi vapen. Varför får vi inte försvara oss?

  5. Intervjun i aftonbladet med Suat C är från 2004 vad har massmedia under alla dessa 13 år gjort för att fortsätta den debatten som bland andra Suat C försökte starta, vad ?
    Massmedia har mycket som är odemokratiskt på sitt samvete.

  6. Han kunde gott också fått svara på vad han gjorde nere hos Bilderberg sällskapet där han var inbjuden innan han blev statsminister, därför att jag tror att det är där han får sina instruktioner om hur Sverige ska styras,
    och deras mål är landet ska fyllas med dysfunktionella individer och bekostas av det Svenska folket, någon annan förklaring finns inte, att han sen fortsätter att kalla Sosseregimen för en arbetarregering är skandalöst.,
    Speciellt därför det är jobbare och pensionärer som får ta smällarna?

  7. Den pågående invasionen av vårt land idag, är slugt beräknad av nuvarande regering att locka till sej röster i valet 2018. Varje ny bidragstagare bearbetas och hjärntvättas …….

  8. Det var en bra beskrivning av de stämningar, som är på väg att koka över och varför. Jag litar inte längre på 7-klövern, de har målat in sig i PK-hörnet för alltid och är beredda fortsätta offra många svenskar på altaret. Om svenskarna blir offer men är i majoritet ( allas lika värde? ), så kan ingen ömma för dem. Är det en medveten strategi? Politikerna verkar ha låst in sig i en teoretisk drömvärld och slängt nyckeln. De refererar till den ökända värdegrundsbubblan ( allas lika värde ), som aldrig stämts av med verkligheten. Riksdagen bedriver en slags apartheid politik mot infödda Svenskar, med hjälp av asyl-sökare och biståndspengar. Sverige pallar inte denna draksådd länge till.

  9. Byfånen till statsminister fattar absolut ingenting.Det händer ingenting när kommer han Avgå? Mycket bra skrivet Stefan,men vad skall vi göra att få vårt fosterland på fötter Igen? Åtminstone få ordning och ha rätt riktning,för att nuvarande riktning leder åt helvete.Mvh Adolf

  10. Mycket bra skrivet. Sverige håller på att gå sönder. Vi tar in folkgrupper som inte ens är tacksamma. Man klagar på allt trots att man får bostad kläder mat bidrag. Nu tillåts demonstrationer vi måste få stanna skriker dom sk ensamkommande trots att man ljugit till ett liv i Sverige. Före massimporten av dessa folkgrupper.Var det sällsynt med bilbränder, knivskjärningar skjutningar våldtäkter misshandel mord. Sam är en enorm kostnad för oss skattebetalare flera hundratals milijarder. Stefan du måste vara både blind och döv. När skall du inse vad nuvarande Regering ställt till…………

Kommentera