Ingen vågar vakta Husby


INVANDRARVÅLD. Vi har tidigare läst om att den nya polisstationen i Rinkeby är försenad för att det är svårt att hitta företag som vill arbeta i området. Nu visar det sig att grannförorten Husby som skulle få så kallade trygghetsvakter i april i år inte har fått det eftersom inget vaktbolag vågar vakta den invandrartäta förorten, enligt tidningen Mitti.

Bilden från SVT visar anlagda bränder under en enda natt i maj 2013.

Stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista beslutade i februari i år att Husby skulle få trygghetsvärdar med samma befogenheter som ordningsvakter. Detta efter att företagen i centrum stängt i protest mot invandrarbrottsligheten och otryggheten.

Tanken var att trygghetsvärdarna skulle arbeta nära polisen och vara utplacerade redan i april. Men så har det inte blivit. Det är nämligen inget vaktbolag som vill ta på sig jobbet.

– Ingen vågar vakta Husby centrum. Företagarna är åter lämnade i diket, säger Salam Kurda, ordförande i företagarföreningen i Husby, till Mitti.

Husby centrum har visserligen fått övervakningskameror, men det räcker inte för att stoppa kriminaliteten och ”kaoset”, som Salam Kurda kallar det. Han menar att löftet om vakter bara var ”propaganda” och att Husby är ett ”övergivet området”.

Salam Kurda tänker snart flytta från Husby och stänger då ner den butik han drivit där i 30 år. Området är helt enkelt för osäkert för att fortsätta vara i.

-Pettersson menar att vakter och poliser är fel väg att gå. Bättre att flytta brottslingarna, långt, långt bort…

Filmen av Chang Frick från maj 2013


7 responses to “Ingen vågar vakta Husby

 • Hans Nilsson

  Det är dags att pröva om vattenkanoner, gummikulor och batonger stora som basebollträn kan ha någon framgång.

  Gilla

  • NisseBerra

   Ja, röja där på soptippen ordentligt. Blattarna skrattar ju åt snuten och kastar sten på dem Och inget händer, nånsin….

   Gilla

 • ruben

  De områdena är en spegling i miniatyr av de många konfliktområden i mena-länderna där kriminella styr. Det kommer om det fortsätter lämnas i fred för fri tillväxt, snabbare än någon önskar leda fram till större konflikter, som påverkar hela landet. Här de kriminella zonerna finns ett utpräglat förakt för det Svenska samhället. Ett förakt som tycks delas med de extrema PK-falangerna i riksdag och myndigheter eftersom de gör allt för att fylla på med kriminella bidragsturister och underdånigt ger dem all service och resurser som vanliga svenskar bara kan drömma om. Ensamkommande barn beräknas kosta i år 34 miljarder, polisen kostar ca: 21 miljarder Fy skäms!
  https://nyheteridag.se/ensamkommande-kostar-snart-lika-mycket-som-hela-rattsvasendet/

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Vad fan gör dom här på ren Svenska? Kommer hit som flycktingar, söker hjälp sen fortsätter samma skit liv som i sina hemländer.Är det Tacken? Tack för att ni valde Sverige som landsföredaren Reinfeldt sa.Nej vi svenskar måste vakna städa upp vårt land från slödder.Naturligtvis alla är välkomna,men då skall dom anpassa sig och göra rätt för sig.Lycksökare och annat slödder skall ut .Det börjar bli för mycket skjutningar, våldtäckter,och bränder ni vet.Svetsarn gör ingenting jag vet inte om han ligger i dvala eller har sin skönhetssömn. Angående skönhets sömn får han sova länge om han vill ha en vanligt utseende.Upp till kamp för vårt fosterland Adolf

  Gilla

 • Ståfräs

  Tycker PK och då speciellt på ”Eliten” som här o nu kan göra en insats för sina muslimer och ta vakten i Husby, så får dom ju njuta fullt ut av mångkulturen dom älskar.

  Gilla

  • maar

   Jag föreslår att Sarnecki, Betnér, Skyffert och Malena Erman går vakten i dessa no-go zoner som de påstår att inte finns i Sverige.

   Gilla

 • Nisse

  Den Svenska modellen säger Stefan det nya nu måste vara vakter på akutmotagningarna. Man har slutat bli förvånad vad som händer i nya muslimlandet Sverige……..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: