”Extremt farligt” – omslag från Charlie Hebdo upprör


 • ISLAM. Den franska satirtidningen Charlie Hebdo har hamnat i en ny kontrovers.

Screenshot_20170825-001223

På sitt senaste omslag kommenterar tidningen terrorattentatet i Barcelona med en teckning på två döda kroppar och en skåpbil, med rubriken ”Islam, fredens religion, för alltid!”.

Kritiker menar att teckningen underblåser islamofobiska strömningar genom att antyda att religionen islam är våldsam, skriver nyhetsbyrån AFP.

Den socialistiske parlamentsledamoten och förre ministern Stephane Le Foll kallar omslaget ”extremt farligt”.

– När du är journalist måste du visa återhållsamhet eftersom dessa associationer kan användas av andra människor, säger Le Foll.

-Pettersson säger att det är inte tidningsomslag som är farliga utan islam och de människor som tror på skiten…

Charlie Hebdo

Om Charlie Hebdo på bloggen…


15 responses to “”Extremt farligt” – omslag från Charlie Hebdo upprör

 • Carl

  Klart att få sanningen sådär tydligt på bild och dessutom en extremt pedagogiskt sådan så att till och med den mest korkade analfabet som vi importerar till europa fattar att det där med fredens religion bara är ren och skär bulshit.

  Gilla

 • Argus

  De som inte tål dessa bilder har inget i ett civiliserat samhälle att göra. Charlie Hebdo kan användas i asyl- eller visumprocessen. De som vill in i västvärlden får först bläddra igenom en årgång av Charlie Hebdo och klarar man inte av det utan att bli upprörd avvisas man.

  Objektivt sett tycker jag att Charlie Hobdos bilder är mindre provocerande än Elisabeth Ohlson Wallins. Och Elisabeth Ohlson Wallin, gör en Ecce Homo på Muhammed så kan vi börja tala om provocerande ”konst”. Du skulle bli den första någon att kastas två gånger från ett hustak om kalifatet kommer. Då kan vi prata om prestation.

  Gilla

  • Hönsmamman

   Och om det ändå råder tvivel blir en extrauppgift att själv ge en humoristiskt och gärna satirisk bild av religionen. Kan få den mest inbitne att avslöjas och agera ut sin sanna natur?

   Gilla

 • ruben

  Så jihadistsvansen, som alltid finns tätt i spåren efter Islam är ofarlig? Teckningen underblåser ingenting utan gör läsarna sällskap om att det finns fler som ser skiten. Det stärker allmänheten att få läsa fakta fri från politisk propaganda.

  Gilla

 • malmobon

  Ger vi efter för islam är vi ändå döda. Jag delade denna igår men fick inte mycket respons. Delar mycket annat som kan uppfattas stöttande från muslimer. Har mitt eget namn. Ingen bevakning. Inte rädd för terrasser som jag säkert stöttar på varje dag i Malmö. Bara köra på. Tänker inte ge upp Malmö och Sverige utan kamp.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Je suis Charlie” (”Jag är Charlie”).

  Charlie Hebdo har ju egen erfarenhet av detta.

  Den 7 januari 2015 drabbades tidningen av en terrorattack med tolv mördade.

  ”Socialisten” Stephane Le Foll tycker inte yttrande- och åsiktsfrihet ska få gälla . Tror att tystnad och att inte upplysa människor är rätt sätt.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Det är extremt farligt att släppa in muslimer i ett civiliserat land.

  Liked by 1 person

 • Hönsmamman

  En gång i tiden var tecknandet det enda sättet att återge bilden av ond bråd död.
  Alla bilder på det fruktansvärda som denna religion bidrar med i världen ger idag både snabbare och mer omfattande skildringar av vad som faktiskt sker. Det blir allt svårare för de religiösa att presentera någon fördel med den. Det ska vara att det är lugnt ngn timme i veckan på gator och torg eftersom de högljudda männen då samlas och monotont och samstämmighet spräcker varandras trumhinnor och upprepar för sig själva att de inte klarar av att lämna det trista liv de skapar?

  Glada är de sällan. Skapar säkert någon typ av obalans i det endokrina och det neurologiska samspelet. Och likt en missbrukare hamrar de vidare och övertalar sig själva att fortsätta dunka pannan i marken och skjuta arslet i vädret?

  Det behövs både teckningar och bilder av den galenskap de levererar.

  Gilla

 • Mulle Omar

  de (chaffisarna) som överlever bygger upp sin postion
  inför framtiden…blir kalifer i ett framtida muslimskt EU

  Gilla

 • Farbror Barbro

  Moderaterna har haft världens elakaste man som partiledare. Sedan blev världens längsta kvinna partiledare.

  Nu ser det ut som världens kortaste man ska bli deras näste partiledare också?

  Det är för tokigt alltihop, eller hur?

  Gilla

 • Farbror Barbro

  Akta er för fordon som framförs av personer med muslimskt eller arabiskt utseende. Ingen vet vem av alla dessa lågintelligenta och våldsamma muslimer som ska mörda härnäst.

  Undvik alltså alltid muslimer.

  ….och negrer!

  Gilla

  • SvenskMan77

   Väldigt många muslimer kör runt som galningar bland småbarn på området där jag jobbar. Bland deras egna barn och kusiners barn osv…. Bland annat för att dom är för lata för att gå några meter extra.
   Ofta dyra bilar som står på ngn målvakt i Malmö.
   Tror inte många har körkort ens. I vart fall skulle dom inte få det i Sverige!

   Gilla

 • Lena

  Islam är dödligt och livsfarligt!

  Liked by 1 person

 • inferno

  Omslaget verkar helt korrekt efter händelserna, dessuton så är troligtvis redaktionen på C H så sårad över vad tidningsredaktionen fick uppleva tidigare, det går aldrig över !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: