AKB: ”Tänker inte avgå – är Löfven som ska bytas ut”

INRIKES. Moderatledaren Anna Kinberg Batra säger att hon inte tänker avgå som partiledare, efter att flera moderater, bland annat Olle Reichenberg, kommunalråd i Danderyd och Moderata ungdomsförbundet Muf, krävt att hos ska avgå. 

– Det är Stefan Löfven som ska bytas ut, säger AKB.

Kinberg Batra har naturligtvis rätt i att det inte löser moderaternas problem om hon försvinner, några efterträdare som är självklara kandidater finns inte och det är trots allt politiken som är viktigast.

En politisk fråga är att Moderaterna vill öka försvarsanslagen så att de om tio år motsvarar två procent av BNP. Det är ännu en fråga där det visar sig att Sverigedemokraterna har fått rätt. Sju partier har varit med om att slakta försvaret och nu vill alla med någon undantag rusta upp igen.

Dessutom ville de andra sju partierna satsa på internationella insatser medan SD som var emot nedrustningen anser att Sveriges försvar ska försvara Sverige.

Att slakta vårt försvar är bland det dummaste våra politiker gjort, nästan i klass med massinvandringen och beslutet att göra Sverige mångkulturellt 1975.

-Petterssons minns det gamla ordspråket: Ett land har alltid en armé, sin egen eller någon annans.

Redan de gamla kineserna begrep, långt före vår tidräknings början att det inte går att chansa på turen eller sannolikheten att fienden inte anfaller utan man måste göra det möjligt att försvara sig och då kommer troligen inte fienden…

31 thoughts on “AKB: ”Tänker inte avgå – är Löfven som ska bytas ut”

  1. Känns som att partiledarduellen inom M är en ganska intern uppgörelse och har svårt att se hur en ny partiledare för M inom en rimlig horisont kan göra Sverige eller omvärlden bättre.

    • Jag är övertygad om att M inte har en enda annan kandidat som är vettig. Hur vettig A K B är vet jag inte men ju längre ifrån Fredik R hon befinner sig så kanske hon är det bästa Nya moderaterna kan prestera !

  2. Jag tror att den storm som utbrutit kring AKB härrör från hennes ide om att förhandla med SD. De maktgalna moderater som finns ser sin chans att gripa makten och visa kalla handen mot ”nazisterna” i SD. Man kan ju inte som medlem i 7-klövern förhandla med halvaporna i SD, det förstår väl hela 87-klubben.

  3. Vore det inte bättre för moderaterna att kliva upp ur sandlådan och börja diskutera politik istället för att tvista om ifall dom skall byta språkrör.
    Nu finns ju ett bra tillfälle för AKB att inleda ett samarbete med Jimmy och det enda politiska partiet i Sverige om hon tänkt sig att fortsätta inom politiken.
    Om det är så att större delen av väljarkåren i Sverige vaknar och inser att dom lidit av tillfällig sinnesfövirringing vid senaste valet så kommer vi att få en regering i Sverige igen efter 50 års avsaknad av sådan.

  4. I nästan tre år har Anna Kinberg Batra åkt med på en glassmacka utan några bestämda frågor, bara luddiga floskler när hon varit tvingar. Alice T sa det bra i Aktuellt: ”En kastrerad opposition som agerat stödhjul”.

    AKB har ju talat om för oss i glesbygden hur dumma vi är jämfört med stockholmarna så när första mötet mellan partiledarna skulle visas var man intresserad av debatten. Jag kan inte säga annat än att man var besviken. Att Löfven inte är någon rolig talare visste man redan men att säga att AKB agerade som hans stödhjul är milt sagt.

    Nu i dag blev det fart på henne men så gäller det också hennes egen framtid. Hon har talat om för oss hela tiden att hon är Sveriges nästa statsminister men jag tror att hon kan glömma det nu.

  5. AKB är inget annat än en hycklare. Löfven skall bort säger hon. Hur många tillfällen har inte hon och Alliansen haft, att under de sista tre åren förpassa Löfven & Co till historieboken?
    Varför skrev hon på den i högsta grad odemokratiska decemberöverenskommelsen? Jo enbart för att ställa SD åt sidan i riksdagsarbetet. De skulle berövas allt inflytande. Men det straffade sig.
    Man säger ju ofta ”bättre sent än aldrig”. Men tänk så mycket elände den svenska urbefolkningen hade besparats om Alliansen verkligen agerat i sin roll som opposition.
    Vi har en värdelös regering och enda skälet till det är, att vi har en ändå sämre opposition!

  6. Batra tänker inte avgå, inte heller Löfvén – han är inte klar med förstörelseprocessen, Dan Eliasson är stark i sin sköna fåtölj – alla kommer att sitta kvar till och med, och efter 2018-valet. Vet ni varför ? Därför att de litar på folket som inte vågar sparka ut skiten. Detta jä- – a förtroende, vänskap och ömsesidig politisk kärlek – bleah, jag är så äcklad …….

  7. Jag : Vad var det nu du sa ? ¨Att stockholmare är Dummare än lantisar¨.
    Akb : Nä, där har du fel. ¨stockholmare är Smartare än lantisar¨.
    Jag : Jasså, du vidhåller fortfarande detta.
    Akb : Mmm, det verkar så.
    Jag : Gick du verkligen på den lätta ?
    Akb : Mmm… attans också.

  8. AKB har haft ett flertal chanser, sen 2014, att fimpa pajasen. Men icke. Sverige har bara ett oppositionsparti.

  9. ibland måste man nog lyfta ut partiledaren, vilket Moderaterna borde gjort med Reinfeldt..
    Nu är det nog för sent.

  10. Det är meningslöst att öka försvarsanslagen. Fienden kommer inte utifrån. De finns redan i landet. Vad som behövs är en effektiv gränskontroll som hindrar fler presumtiva terrorister och kriminella individer att komma in i landet samt en effektiv utvisningspolitik. Först och främst ska alla som har fått avslag på sin asylansökan utvisas eller interneras. Sedan ska alla asylsökande som har begått brott i Sverige eller utomlands automatiskt utvisas. Alla asylhandlingar ska dessutom gås igenom och visar det sig att någon asylsökande har lämnat felaktiga uppgifter i sin ansökan så ska personen också automatiskt utvisas.

  11. Jag som tidigare röstade på M Men Fredrik gorde upp med MP om fri invandring. Nu finns det bara ett parti för oss riktiga Svenskar (SD)….

    • Det går synnerligen dåligt för ”Nya moderaterna”.

      15,2 %, nytt bottenrekord i Novus
      Inom partiet är man bekymrad och börjarde fundera på att byta ut Batra.
      Alla inom moderaterna vet vad de gjort svenska folket, när de hyllade Reinfeldts öppna hjärtan.
      Endast Finn Bengtsson och Anders Hansson protesterade och blev därmed vuxenmobbade av er övriga.
      Nu är Ni förtvivlade, liksom hunden som skitit på nya mattan.
      Ni vet precis var det klämmer och vill helst glömma förra mandatperioden.

      Det finns ett parti till, som det går dåligt för, ”Miljö-komunisterna” som glädjande nog hamnat under spärren.
      Under Reinfeldts tid applåderade samtliga moderater i flocken när han agerade tvärt emot Svenska folkviljan.
      Nu går det dåligt för de båda inblandade partierna, de har nästan halverats, av naturliga skäl.
      Ni har ju tillsammans bedragit svenska folket.
      När folket röstade bort Reinfeldt 2014, tillät ni trots valresultatet, Reinfeldt införa ”December-Överenskommelsen”, bakom ryggen på folket, och sätter vår demokrati ur spel.
      Och Nya Moderaterna tillåter Sossarna att i minoritet styra Sverige, rakt ner i diket.
      Nu har Batra suttit mandatperioden och pladdrat och skrivit ledare i DN och SvD, men inte gjort något för att förändra politiken.
      Hon har försuttit möjligheten att ta över det Svenska rodret.
      Nu närmar sig valet och Batra sparkade frisörskan Ask.
      Men hela övriga flocken som applåderade Reinfeldt sitter kvar.

      Jag anser att de båda partierna visste att det blir val igen, även om det var långt i fjärran.
      För väljarna som blivit blåsta, är det naturligt att inte vilja ha med landsförrädare att göra.

      Svenska folket vet att om Nya Moderaterna kommer till makten, kan vad som helst inträffa, när vi sitter med bakbundna händer.
      Plötsligt kan de liera sig med vilka kommunister som helst, för att tvinga igenom mera invandring av bidragstagare, våldtäktsmän och krigsförbrytare.

      Det är nog inget att göra åt att, det går dåligt för Nya Moderaterna och Miljökommunisterna, som tillsammans sänkte Sverige.
      Det är inte Batras fel, det är Moderaternas,

      Nu skyller gammel-media på att det beror på närmandet till SD.
      Batra tänkte bara tanken, så gick media i spinn.
      Hennes pladder har inte närmat sig någonting, inget samarbete finns.
      Just därför, avsaknaden av handling och hennes skriverier i gammel-media gör att raset fortsätter.
      Ny ledare kan omöjligt förändra historien.
      Batra kan inte göra bedrägeriet ogjort.
      Svenska folket kommer att leva med daglig skottlossning, mord, anlagda bränder, våldtäkter, rån, bostadsbrist, sjukvårdskris under överskådlig tid.
      Polisen har fått en omöjlig uppgift.
      Skadan ni åsamkat Svenska befolkningen är bestående. Moderater är opålitliga och nu har de fått folkets betyg.
      Det skulle förvåna mig om moderaterna över huvud taget kommer att finnas kvar.

      Cirkus Moderaterna övar sig nu inför en ny säsong 2018.

      Cikus-direktören Anna Batra hälsar publiken välkomna.
      Speciellt inbjudna artister tittar fram bakom tältduken: Lövén, Fridolin. Och clownen Reinfeldt, som dagen till ära låtit håret växa och blivit krulligt.
      Öppna era plånböcker, applåder och visslingar, föreställningen kan börja.

  12. Hon är en skam för politiken, liksom hela alliansen. Som opposition har alliansen varit totalt värdelösa och svikit sina väljare.

    Ingen demokrati m.a.o.
    Alliansen spottar sina väljare i ansiktet och kastar deras röster i soptunnan.

    En skandalös politisk feghet och naivitet.

  13. Men hon har ju haft hur många tillfällen som helst att fälla Löfven, utan att göra det, fast då hade hon ju tvingats att ta hjälp av Sveriges största parti,
    ett annat sätt för moderaten i Danderyd är att söka Medlemskap i SD, då får han en kompetent partiledare med på köpet?

  14. Jag hoppas att hon sitter kvar över nästa val så hon blir ett sänke för moderaterna sen kan den offentliga slakten ta sin början på allvar.

  15. Är bra för SD att AKB stannar kvar. Blir fler om kommer gå över. Frågan är när Hanif skall gå över till Sverigedemokraterna? Åker ut annars efter näta val från M tror jag.

    Att Liberalerna behåller Björklund och KD desamma med Ebba förstår jag inte. Deras problem. Annie sitter lugnt till efter valet. Tror opinionssiffror för henne är en bluff. Även om AKB sa en gång att stockholmare är smartare än lantisar, så är lantisar inte dumma, eller?

  16. Hörde intervjun med AKB på nyheterna kl. 11.00. Och hon låter som den floskelgenerator som hon alltid varit. Presentera den politik ni vi föra, utan en massa jävla svammel….

    • Tyckte hon lät helt hysterisk. Som en tjurig femåring, vill inte avgå, tänker inte avgå. Löven ska avgå men varför gör hon inget åt det då, har haft minst fem chanser att avsätta honom?

Kommentera