Reflexioner under solen


Jag och många av mina vänner har tillbringat några dagar i solen, långt från Sverige.

På en sådan resa försöker man låta bli nyhetsflödet för att kunna koppla av, men tyvärr kliar det i fingrarna och det är svårt att låta bli ibland. Däremot finns det gott om tid att reflektera över det som sker och varför.

En del av nyhetsflödet nådde även oss, även om vi försökte undvika att ta del av detta, men…

På Nyheter Idag kunde vi läsa att den våldsbejakande vänsterorganisationen AFA hackat högerextrema webbsidor och att detta kan ha skett med SÄPO:s vetskap. Huruvida det stämmer eller inte, tänker jag låta vara osagt tills det att sanningen kommer fram. Martin Fredriksson (dåvarande Researchgruppen) kontaktade mig för några år sedan, angående ett inlägg jag skrev där han och hans bakgrund förekom. Han uppträdde väldigt hövligt, schysst, korrekt och ville bara rätta till ett fel jag skrev i texten. På frågan hur han kommit över mitt telefonnummer, svarade han bara ”jag har mina knep”. Det har senare visat sig att Fredriksson jobbat för just SÄPO och det ger givetvis lite sken till påståendet man kan läsa på Nyheter Idag. Om det nu stämmer att Säpo engagerar AFA och andra våldsbejakande vänstergrupper för att hacka webbservrar kan det förklara varför kommunisterna kan härja ganska fritt utan nämnvärda konsekvenser.

Den våldsbejakande vänsterorganisationen AFA har alltså hackat igen, något som verkar ligga vänstern varmt om hjärtat. Huruvida detta tillvägagångssätt är lagligt eller inte är upp till polisen att avgöra. Fast om rättsväsendet och andra sedan använder sig av dessa uppgifter får vi väl anta att det är fullt legitimt. Från USA har vi kunnat läsa om hur människor som deltog i de uppmärksammade demonstrationerna identifierats, hängts ut och förlorat sina jobb m.m. Det som borde bekymra samhället är reaktionerna när personer som redan känner sig marginaliserade och arga, nu hängs ut och kanske förlorar allt de har kvar? Jag tror inte att vare sig ”antirasisterna” eller myndigheterna tänkt igenom detta särskilt noga.

I USA, liksom i Sverige och andra europeiska länder har s.k. högerextrema grupper demonstrerat allt ihärdigare mot den utveckling som sker. Jag tänker inte på några sätt kritisera eller försvara människors rätt att demonstrera, så länge demonstrationerna är tillståndsgivna och håller sig inom lagens råmärken. Däremot måste vi väl ändå tillstå att de hårt kritiserade demonstrationerna från olika högergrupper sällan urartar förrän de av etablissemanget understödda vänstergrupperna träder in på arenan?

Landet vi besökte ligger i södra Europa. Ett underbart väder med dagstemperaturer på 30°, god mat, härliga bekantskaper och människor som njöt av sol och bad. På strandpromenaden och inne bland butiker och restauranger gick kvinnor och flickor i alla åldrar klädda i kjolar, sommarklänningar, shorts, linnen, t-shirts och i vissa fall bikiniöverdelar. Förutom sex kvinnor vi såg iklädda traditionella muslimska kläder där bara ansiktet syntes. Två av dem bar dessutom långa rockar över detta, knäppta från hals till vader. Vad är det för religiöst nonsens som tvingar kvinnor att gå klädda så i 30-gradig hetta, när deras män promenerar jämte i tunna sommarkläder? Under hela tiden vi var på besök såg vi enbart dessa sex kvinnor i muslimsk utstyrsel, ungefär lika många man ser i hemstaden när man går till kvartersbutiken och inhandlar en liter mjölk. Några tiggare såg vi överhuvudtaget inte till.


8 responses to “Reflexioner under solen

 • Tony

  Inte konstigt att vänstern Hackar sig in, det fria ordet har alltid varit ett dödligt gift för kommunister?

  Gilla

 • steve

  Kan det varit Kroatien du besökte Stefan K.

  Gilla

 • eva

  SÄPO lär numera styras av regeringen. Eftersom jag inte litar på regeringen med Transportstyrelsen och all övrig läckage(se ledarsidorna.se) så litar jag inte på SÄPO längre heller.

  Gilla

  • Hans Nilsson

   Det finns bara en myndighet som lever upp till sina åtaganden och det är skattemyndigheten när det kommer till att driva in Pursvenskars skatter och avgifter.

   Gilla

 • Mm

  Säpo är PK och långt ut på vänsterkanten.

  Gilla

 • Mimi N.

  Landet i berättelsen ligger i södra Europa. Sex kvinnor iklädda traditionella unkna muslimska kläder är sex kvinnor för mycket. Muslimska traditioner bör inte frodas och uppmuntras i Europa – vare sig södra, norra, västra eller östra Europa.

  Gilla

 • Magnus

  Som vår statsminister säger ”diversity is a strength”. För att nå detta lyckorika krävs våld och en oändlig kampanj. Hade folket lyssnat så hade regeringen inte behövt använda AFA mm. Demokratin är som bäst när regeringen får bestämma. Ha det!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: