USS Indianapolis har hittats på Stilla havets botten


HISTORIA. Fartyget har saknats i 72 år efter att ha sänkts av en japansk ubåt i slutet av andra världskriget. Nu har krigsfartyget USS Indianapolis hittats. En privat grupp av forskare, ledd av Microsofts medgrundare Paul Allen, upptäckte kryssarens vrak på Stilla havets botten, på nära 5 500 meters djup. Upptäckten gör att en av de mest tragiska fartygskatastroferna i amerikansk historia kan få ett avslut.

USS Indianapolis sjönk på 12 minuter den 30 juni 1945 och hann inte skicka någon nödsignal. De flesta av de 1 196 ombord följde inte med ned i djupet, men de kommande dagarna drunknade de eller dog av vätskebrist eller hajattacker. Endast 316 överlevde, varav 22 fortfarande är vid liv i dag.

USS Indianapolis hade innan den sänktes levererat atombomben som senare användes över Hiroshima.

Trailer från äventyrsfilm 2016


2 responses to “USS Indianapolis har hittats på Stilla havets botten

  • Conny Lundberg

    Ögonblicklig karma, skulle man kunna säga eftersom USS Indianapolis hade innan den sänktes levererat atombomben som senare användes över Hiroshima.
    Japan hade dessutom redan visat sig vara villiga att kapitulera före atombombsfällningen men utvecklarna av sagda atombomb ville skåda effekterna av sitt destruktiva verk.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: