Riksdagsvalet 2018


VALET 2018. Nu är det cirka 13 månader kvar till riksdagsvalet 2018. Riksdagsval2018.se genomför nu en opinions-undersökning, resultatet redovisas på riksdagsval2018.se.  Efter runt 80.000 röster är läget som nedan. Hur seriöst det är får var och en bedöma. 

Tyvärr har jag inte lyckats ta reda på vem som ligger bakom sidan, men läs gärna om de viktigaste frågorna och rösta.


35 responses to “Riksdagsvalet 2018

 • Roland Karlsson

  Till Peter Kostin: Hade S skött sig o bedrivit en riktig politik för arbetare o småfolk hade man haft 45% än idag. SD är mycket ett protestparti dit missnöjda väljare går. Jag som missnöjd sosse kommer att välja soffan 2018. S bäddar för SD.

  Gilla

  • Peter Kostin

   Så är det. vid valet 1970 fick Palme och sossarna 45,34%. Där hade man säkert varit nu okså om man bara hade lyssnat till väljarna. Jag är övertygad om att S inte tappat så mycket till SD om man fortsatt på Ingvar Carlssons linje ”Sverige är fullt” (Luciabesutet 1989). Den här förklaringen til det beslutet tycker jag är lite klämmigt ”Bakgrunden ansågs vara den rekordstora flyktingströmmen till Sverige under andra halvåret 1989, då 20 000 personer kom”

   Gilla

 • Roland Karlsson

  Vi får tåla oss till valet. MEN sossar o muppar borde vara nervösa!

  Gilla

 • Mjölner

  Svetsar´n är en djävla skit, som sossar baxat ända hit.
  Valet kommer sent om sider, då i svetsar´ns röv det svider.
  Ingen nämnd ock ingen glömd, ni hittas var ni än är gömd. Hoppas SÄPO hittar hit, ni skall få ett varmt välkomnande.

  Gilla

 • RäddSomFan

  Istället för att springa runt och hoppas och tro på en förändring så föreslår jag att varje svensk förbereder sig på krig och anarki på gator och torg för det är dit vi är på väg, inget val kommer att göra skillnad och det spelar överhuvudtaget ingen som helst roll vem som vinner valet för Sverige är redan förlorat sedan årtionden tillbaka. Det är dax att vakna upp och växa upp och inse detta, se till att ni har mat och vatten hemma för lång lång tid framöver men se också till att ni har flertalet vapen hemma så ni kan försvara det ni äger och era nära och kära, och kan man fly landet så bör man också göra detta ”för det är bättre att fly än illa fäkta” som ett gammalt ordspråk lyder, för ingen har rätt att tycka illa om en om man väljer att fly landet, jag själv kommer lämna eländet bakom mig när det tryter det råder det inget tvivel om, det finns inget kvar att försvara här i Sverige så länge som det Svenska folket vägrar vakna upp, dom får helt enkelt skylla sig själva.
  Och det viktigaste av allt är att det är dax att sluta betala skatt eftersom du ändå inget får något tillbaka från samhället av all den skatt du betalat in, det svenska samhället är din värsta fiende i dax läget och under rådande styrande.

  Liked by 1 person

 • Gus

  Vem fan är hans svärmor ? Peter Kostin ..

  Gilla

  • Peter Kostin

   Ja du, vad jag vet är det en kärring som är etter värre. Du vet, Fan visste inte att han var i helvettet innan hans svärmor kom dit

   Gilla

 • Mjölner

  Man tjatar om att ta ifrån de skjutglada gängen vapen medborgarskap id kort och försörjning d.v.s. rån inbrott mord och utpressning. Ett bättre förslag är nog att ta ifrån politikerna makten och genom revolt rensa ut båda de destruktiva gängen. Svetsar´n kan inte, Eliasson kan inte, Morgan kan inte, sjuljugarna törs inte, vad återstår?

  Liked by 1 person

 • Mjölner

  Svetsar´n med sitt råa och brutala utseende har nu passerat schizofrenins bortre gräns. Han inbillar sig att kunna locka SDväljare att rösta på social- demokraterna 2018. Hur kan man vara så hjärnsjuk utan att några stadiga herrar i vita rockar hämtar in honom för behandling?

  Gilla

 • Jhonsson

  SIFO presenterade i dag sin väljarbarometer för augusti månad.
  Väljarstödet för SD Blev där 18,3 %.
  Vid valet 2014 missade SIFO SD:s resultat 25,5 %. Jag justerar dagens värde från SIFO med den felprocent, de hade några dagar innan valet 2014. Det blir då 18,3 X 1,25 = 25,45.
  Detta överensstämmer bättre med resultaten från Sentio och Yougovs, som var nära verkligheten med sina resultat några dagar innan valet 2014.
  För dem som tror på SCB, Novus, Demoskop och SIFO, kommer valet 2018 antagligen att bli en stor negativ överraskning.

  Gilla

  • Peter Kostin

   Spelar ingen roll hur du än räknar mellanvalssiffror. Det är andelen väljare på valdagen som räknas. Sedan finns det förändringar i svensk politik som kan vara av ondo för SD. Bl.a S har flaggat upp för människors och rikets säkerhet, en fråga som SD ägt. Hur många f.d S-väljare kommer att lämna SD och gå tillbaka till S?. Så ta och lugna ner er och inbilla er ingenting. För även om SD får 40% så kommer dom inte att påverka politiken som förs. Och ett SD på 51%, tvivlar på det.

   Gilla

 • Tony

  Trösklarna på sandlådan måste sänkas, på två mandatperioder har inte sju lådan.klövern politiker lyckas med att kravla sig ur

  Liked by 1 person

 • Grune

  Över 70% verkar inte särskilt realistisk, men nog tror jag att vi får över 50%. Detta grundar jag på att det andra partiet alltså 7-klövern inte klarar av att ta sig ur sandlådan.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Jag skriver igen .Sossarna får mer än 4 % då är det lögn så det visslar om det.Då är det fiffel och båg, som allt annat i sossarnas land.Jag fattar inte att dom inte skäms.Dom har kört landet till botten och det händer fortfarande ingenting,svetsarn hör man ingenting om ,spyan eliasson gör ingenting,det är skjutningar varje dag.När tar detta Slut? MVH Adolf

  Gilla

 • eugenecork

  valet är nog mycket nära (den som i enkäten) om det
  gällde att rösta fram det finaste för alla och envar…nu
  består inte Fårskocken enbart av DJURGÅRDARE

  I en äkta gallup är alla Djurgårdare, fast de inte själva
  vet om detta…men det ligger alltid där å gror i det
  undermedvetna…mao om alla vore ärliga så skulle
  minst 72% av alla Svenskar vara Djurgårdare…
  …ett tydligt exempel på detta kommer alla ”tummar
  ner” på detta inlägg att visa…jag skulle därför bli
  skitnöjd om ni alla är ärliga å sätter ”tummen upp”

  Gilla

 • ruben

  Det var kraftig övervikt för SD. Någon som vet vem som driver sidan?

  Gilla

  • Ourgon

   Ingen aning men siffrorna går inte att lita på eftersom det är möjligt att rösta hur många gånger som helst (använd ‘incognito’ eller släng kakorna efter varje röstgenomgång). Synd, det skulle vara bra med en obunden undersökning som inte styrs efter politiska önskemål.

   Gilla

 • Mm

  Gärna, då är det slut på käbblet, dvs rödgröna röran kan dra sig tillbaka. Rösta på det enda rätta i detta katastrofläge som 7 klövern har satt oss i. Vi har inte valt detta helvete. Gå tillbaka till 60 talet och bygg upp detta land igen.

  Gilla

 • Riksdagsvalet 2018 — Petterssons gör skillnad! – Life, Death and all between

  […] via Riksdagsvalet 2018 — Petterssons gör skillnad! […]

  Gilla

 • Jack

  Även om jag tycker att resultatet av ovanatående undersökning är bra, länkar jag till en sida som har mer bredd:

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Opinionsmätningar_inför_riksdagsvalet_i_Sverige_2018

  Gilla

  • Peter Kostin

   Om siffrorna stämmer så backar SD, från 20,1% i juli till 16,% i augusti. Jag tror, helt ärligt, att man får vara glad om SD får samma siffror som i valet 2014. Jag kanske är pessimist, men siffrorna talar sitt tydliga språk.

   Gilla

   • Mr Q

    Du har tur ”att tro” inte ännu är straffbelagt för oss ursvenskar.
    Eller känner du dig säker p.g.a. ditt familjenamn ?

    Gilla

   • Peter Kostin

    Mr Q, Jag grundar min tro på vad statsvetaren Sören Holmberg sa ”Regeringen Reinfeldt är rökt”. Det var mellan valen 2006 och 2010. Alliansen hade väldigt starkt gått bakåt i väljaropinionen. Men när det kom till valdagen så visade det sig att Alliansen trots domedagsprofetia kunde regera i ytterligare 4 år. Men kolla in den länkade sidan så ser du att SD backat mellan Juli och Augusti,
    Och vad beträffar mitt efternamn så saknar det all betydelse för vad jag skriver.

    Gilla

 • Gus

  Grymta månde grisarna, när den gamle galten dör ….Över 70% verkar logiskt och vettigt tycker jag. SD i mitt hjärta !

  Gilla

 • tikamax

  Jag tycker det verkar vara en korrekt mätning jag! Precis som man hoppats på!

  Gilla

 • Stenbock

  Kan hjälpa dig en aning Pettersson…Det är i n g e n med bindning till den svenska PK-pressen !!
  Samtidigt får man en känsla av,att det är en förhoppningsfull optimist….

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Skulle den delen av den Svenska valmanskåren som dagligen berörs av invandringshelvetet rösta efter sunt förnuft stämmer siffrorna. Nu vet vi av erfarenhet att Svenska folket är ett räddhågset folkslag så trots att val är anonyma och privata så darrar många sosseväljare i knävecken för att överge det parti som deras tidigare generationer alltid röstat på.

  Gilla

  • Peter Kostin

   Skulle inte säga ”räddhågset” utan snarare ”konservativt”. Vid valurnan röstar de flesta som de alltid gjort. Sedan har vi dom som är rent av korkade som resonerar som så ”farfar röstade S, pappa röstade S därför måste också jag rösta S”

   Gilla

 • Hönsmamman

  Det skulle innebära att de svenska väljarna aldrig varit mer eniga.

  Ett resultat som borde få alla som strävar efter att vi skall göra det tillsammans att jubla högt.

  SD i majoritet i en riksdag där även V, S, C och M ges ett visst utrymme.

  Gilla

  • Peter Kostin

   Den dagen SD får majoritet i riksdagen sammanfaller med den dagen då helvettet fryser till is, eller fan blir kompis med sin svärmor

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: