Sverige står inför ett jordskredsval

INRIKES. Bakom tvisten om IT-skandalen ligger en mycket större konflikt: konflikten om hur man ska hantera Sverigedemokraternas succé i opinionsmätningarna, eftersom många svenskar har tröttnat på de gamla partierna och inte minst deras invandringspolitik.

Idag, torsdag den 17 augusti håller Sveriges Riksdags konstitutionsutskott ett extra sammanträde om IT-skandalen på Transportstyrelsen. Det är en följd av att den borgerliga oppositionen för några veckor sedan krävs tre ministrars avgång, och statsminister Stefan Löfven valde att avskeda, men behålla sin försvarsminister Peter Hultqvist.

Hittills har det inte verkar vara tillräckligt för oppositionspartierna, som förväntar sig att även försvarsministern ska avgå innan de är nöjda.

Mötet under torsdagen kommer förmodligen att ge en indikation om oppositionspartierna kommer att hålla fast vid sitt krav på försvarsminister avgång och om statsministern kommer att stå fast vid beslutet att behålla honom.

Om båda sidor står fast vid sin uppfattning kommer frågan att avgöras när riksdagens sommaruppehåll är slut i början av september.

Regeringen kan sedan gå vidare med eller utan försvarsministern eller utlysa nyval. Det som i Sverige kallas extraval, till skillnad från i de flesta andra europeiska länder när det är ett nyval – skillnaden är att i Sverige blir det ändå ordinarie val i september 2018, medan man i andra länder flyttar fram det ordinarie valet.

I Sverige kan det alltså bli val hösten 2017 och i september 2018.

Hur det än blir med det tyder mycket på att nästa val blir ett jordskredsval som Sverige inte upplevt på många år. Svensk politik har för det mesta präglats av en otrolig stabilitet sedan 1930-talet.

Men bakom regeringen och oppositionens påstådda IT-skandal lurar en mycket större konflikt: konflikten om hur man ska hantera invandringen kritiska partiet Sverigedemokraternas succé i opinionsmätningarna, är att eftersom många svenskar har nu tröttnat på de gamla partierna och deras politiker och inte minst sin invandringspolitik.

Socialdemokraterna och särskilt det ledande oppositionspartiet, Moderaterna är desperata över Sverigedemokraterna starkt växande stöd bland väljarna. Vid det senaste valet 2014 fick partiet 13 procent av rösterna. Nu ligger de runt 20 procent i de flesta opinionsmätningarna. Samtidigt som S och M minskar.

Därför utkämpar socialdemokraterna och moderaterna, tillsammans med de andra tre borgerliga oppositionspartierna en desperat kamp för att skylla på varandra i IT-skandalen och visa upp en motpart som inte har kontroll över saker och ting.

Läs mer på Jyllands-Posten…

Yougov augusti 2017. Från Avpixlat

 

33 thoughts on “Sverige står inför ett jordskredsval

 1. Runt it-skandalen spelas nu upp ännu en farsartad såpa för oss, som vanligt ett spel för gallerierna. Och i sann postmodernisk anda tycker de nog att det är fel på verkligheten om den inte stämmer med deras sanning. Vill inte vara pessimist men behöver inte SD minst 51% för att kunna runda alla blockeringar som globalisterna kommer att konstruera?

 2. rädd för att vi kommer väga för lätt mot 75% med IQ
  i storleksordning Blåmesens…det är antal som räknas,
  glöm inte det…Blåmesen kallas i vissa landsdelar även
  Blindmes, vilket kan stämma ty de enda intresse de har
  är småkryp (insekter, spindlar) mao är de fruktansvärt
  tomma i bollen, helt omöjliga att lära att “sitta vackert”

 3. Dagens Samhälle Poll of polls.

  Uppdaterad 16 augusti 2017 med data från Inizio, vikt 12 %.

  Totalt antal intervjuade 17 542. 75 procent av rösterna härstammar från telefonintervjuer baserade på obundna slumpmässiga urval (OSU).

  https://www.dagenssamhalle.se/sites/default/files/inline-images/tabell_2.jpg

  Dagens Samhälle Poll of polls är en löpande sammanvägning av de 7–9 senaste opinionsundersökningarna. De institut som tas med är Demoskop, Ipsos, Novus, SCB, Sentio (webbpanel), Sifo, Skop, Inizio (webbpanel) samt YouGov (webbpanel).

 4. Risken finns alltid att det nuvarande politikerpacket blockerar SD ifall opinionssiffrorna blir “obehagligt” höga innan valet. Om det svenska folket tvingas rösta på sådana individer som t. ex.den feministiske kvinnopojken Gustav Fridolin eller den av Bilderbergarna hjärntvättade islamistiske svetsar´n blir det katastrof. Alla riksdagskandidater och partiledare inom sjuklövern måste bytas ut. Enligt gängse talesätt om alltings djävlighet kommer något utbyte inte äga rum. Bananasvensson kommer okritiskt och PK- smittad att rösta för fyra års fortsatt anarki. Vi har redan full diskussion om vilka partikonstellationer man tänkt sig för uteslutning av SD.

 5. En dam tycker SD behandlas illa av andra partier. Är dock valda och bör då få vara med. Nu vet jag att Malmö kommer göra ett riktigt bra val. Har tidigare trott på 35% men frågan är om inte detta är i underkant.

  På söndag börjar utdelning av informationsblad inför kyrkovalet 19 sept. Värna svenska kyrkan, traditioner, bildning. Länkade informationen på mitt Twitterkonto tidigare idag. @malmobon

  • Jag har väldigt svårt att tro att SD kan få 35 procent av rösterna med tanke på den snabba och dramatiska befolkningsförändringen av staden där svenskarna numera är i minoritet.

 6. Tyvärr så blir inte SD största parti.jag tror dom kan få 25% i valet.men dom andra partierna kommer att samarbeta .eventuellt S L C alliansen spricker.så Åkesson får starkt inflytande.skulle han få över 30.då blir det ändring.

 7. Det här med riksdagens konstitution utskott är bara bluff.Spel för gallerierna, gå inte på det.Vi behöver ordning i landet inte massa käbbel i riksdagen.Avgå svetsarn och din hemska regering.En försvarsminister som gjorde vapen fri tjänst,ardalan flyckting en, Ibrahim, bolibumpa flickan,konsum kassörskan som fattar inte vad terrorism är.Vad är det som händer i landet,gamla sossarna roterar i sina gravar.Mvh Adolf

 8. Det enda som idag fungerar inom nuvarande styret,är det stora propagandadrevet inkl. fake-nyheter.
  Ena dagen skulle lilla Sverige framstå som medlare mellan N-Korea och USA.enl. Wallström.
  I dag har de beordrat sina PK-organ,att gå ut med “nyheten” och varningen till Putte,att nu inkallar vi 90.000 ungdomar ! De trogna och loyala skribenterna är inte sena att slå upp stora rubriker som följande i Bonnierblaskan HD: “De skall rusta Sverige,och skicka en signal till Ryssland”
  Tillåt mig le,och liksom i en tidigare kommentar utbrista, “Det är som en rapning att höra löss hosta “

 9. När nu den så kallade oppositionen är igång och väcker
  misstroendevotum, varför inte göra det även mot det
  skämt som är utsedd till Rikspolischef, det är ju för fan
  ett av dom viktigaste ämbeten i landet och ska då inte
  va en lekstuga för en Sosse politruk, det är säkert han
  som via instruktioner från regeringen sett till att polisen
  och hela domstolsväsendet inte sköter sitt jobb, man bryr
  sig inte om att lagföra utländsk grov brottslighet, och i den
  mån något straff utdöms är det rena hånet mot offren, man
  straffar hellre offren en gång till genom hånfulla straff!

 10. Sossarna har panik nu som hittar på att det går så bra för Sverige och även för dessa påhittade siffror hur många som kommer att rösta på S .Även försöker dom mörka allt sattyg som blattarna hittar på . Alla bilbränder och kravaller osv ,mörkas i tidningar och SVT.

 11. SD blir större än hela alliansen tillsammans och då kan man överväga att släppa in M till vissa samtal

 12. Kom med förslag till val löften för SD ,,Jag har ett bra vallöfte (till stockholm och Göteborg ,,ta bort alla biltullar och finansiera det med utvisning av alla afghanska “barnen” som sitter på Medborgarplatsen
  gick förbi där igår ,,,,kallar man dessa kreatur för “barn” då har man allvarligt fel i skallen

 13. SD har i samtliga undersökningar som gjort den senaste tiden backat. Fortsätter detta så är SD snart nere på samma siffror som vid valet 2014. Vilket då kan ses som att 7-klövern lyckats med sin kampanj mot SD.

  • Hallo stupid! Med dagliga mord och skjutningar i varje hörn av landet snart. Demonstrationer av “barn” runt om i landet och inte bara vid Medborgarplatsen i Stockholm. Ja, utifrån det, kommer SD att öka. Fattar man inte det, fattar man inte mycket….

   • Och, tror du att väljarna bryr sig om det på valdagen? Knappast. Du förstår i Sverige har vi en konstig vana när det kommer till val som säger “farfar röstade S, pappa röstade S, därför måste jag “sarbetare” rösta S”. Det är väldigt lätt att säga att man ska rösta på SD när det ringer en valundersökare, men när man står där och ska välja så blir det att man röstar som man alltid gjort. Jag äv varek siare eller pessimist, men att lita på mellanvalssiffror är dumt. Se bara på Sören Holmbergs uttalanade “Regeringen Reinfeldt är rökt” ändå så fick borgarna nytt förtroende.

   • Morden i Sverige är snart uppe i samma siffror om dagen som det var om året på 60-talet.

  • @Peter novus och Demoskop etc.är bluff .jag är helt övertygad om att SD ligger på 25 till 30% och hur vet man att dom inte riggar valresultatet.???

   • “riggat valresultat” är bara en konspirationsteori som saknar all verklig förankring.

 14. Jag vill tro att Jimmi och SD är som en krokodil i vattenytan;
  Den ligger stilla och har full koll på omgivningen för att hugga vid bästa tillfälle.

  Måtte jag ha rätt!
  Jimmi borde vara given som vår nästa statsminister!
  Vi har något positivt att se fram mot.

  • Jo, det har ju varit lite mina tankar också. Att ha nu i mätningarna 18-20%, ibland mer är ju suveränt. Då har man dessa siffror som bas och utifrån de som kan det öka ytterligare 5-10 procentenheter….

  • Jag hoppas att du får rätt, men varför avvakta som Jimmie Åkesson och SD gör hela tiden? Han är lismande och salongsfähig.

 15. Delikat situation för båda blocken, höger- och vänsterdito. I stort sett lika stora, plus minus några procentenheter. Och med ett SD med minst 25 procent, hur ska de hantera det, undrar man..??

 16. Om det ska bli ett jordskredsval nästa år där SD blir vinnaren så måste dom bli mycket tuffare och tydligare i migrationspolitiken. Till exempel så säger aldrig Jimmie Åkesson i sina tal att svenskarna riskerar att bli en minoritet i om inte massinvandringen stoppas och om inte en omfattande återvandring påbörjas. Det borde han göra. Jag är övertygad om att en tuffare, tydligare och radikalare linje från SD hade ökat stödet för partiet.

  • Alla SDs riksdagsmän måste börja med att peka med hela handen visa vart skåpet skall stå.

  • Åkesson som är en så gudomlig talare borde kunna hitta de rätta orden att tala om för folket att Sverige är dödsdömt om vi inte börjar kasta ut alla som inte har här att göra.

Kommentera